מתכונים מדהימיםעוגות

עוגת מספרים עם פירות

עוגת מספרים עם פירות – מתכון שווה לעוגת מספרים מרשימה שחובה לנסות!

מתכון פאי פירות מודרני. מתכון מפורט , כולל שלבי הכנה לעוגה הכי לא נפוצה היום ברשת

מתכון באדיבות: נעה ראות וקנין  – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת מספרים עם פירות

מצרכים 

לבצק פריך שקדים:
180 גרם חמאה קרה
80 גרם שקדים טחונים
70 גרם אבקת סוכר
270 גרם קמח
כפית תמצית וניל איכותית
1 ביצה L

לקרם מסקרפונה פטל ושוקולד לבן:
225 גרם גבינת מסקרפונה
200 גרם שוקולד לבן
50 גרם מחית פטל
2 כפיות מיץ לימון
250 מ"ל שמנת מתוקה
3 כפות אינסטנט פודינג וניל

לקרם מסקרפונה ושוקולד לבן :
225 גרם גבינת מסקרפונה
150 גרם שוקולד לבן מומס
250 מ"ל שמנת מתוקה
חצי כוס חלב
מעט תמצית וניל איכותית
3 כפות אינסטנט פודינג וניל

לקישוט:
פירות העונה,
שוקולדים למיניהם,
נפאז' לזיגוג מעל הפירות


אופן הכנה 

בצק פריך שקדים :
במיקסר עם וו גיטרה מניחים את החמאה( חתוכה לקוביות),שקדים טחונים,קמח,אבקת סוכר ומעבדים עד לתערובת פירורית , מערבבים את תמצית הוניל עם הביצה ומוסיפים למיקסר , מעבדים עד שהבצק מתגבש , עוטפים בניילון ומכניסים למקרר לשעה.

מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה עד לעובי של חצי סנטימטר,
בוחרים כל סיפרה/אות/צורה שרוצים מדפיסים וגוזרים , את הצורה מניחים על הבצק המרודד וחותכים לפי קוי המתאר עם סכין, חשוב לחתוך את הצורה ישירות על המשטח אותו מכניסים לתנור על מנת שתישמר הצורה.

אופים ב 180 מעלות עד לצבע זהוב בהיר( בערך 15 דקות)

קרם מסקרפונה פטל:

ממיסים בבן מארי/ מיקרוגל בפולסים קצרים את השוקולד הלבן ,בקערת מיקסר מתחילים להקציף את גבינת המסקרפונה , מוסיפים את השוקולד הלבן המומס, מוסיפים את מחית הפטל ומיץ הלימון ולבסוף את השמנת מתוקה והפודינג עד לקבלת קצפת יציבה, מעבירים למקרר להתייצבות (כחצי שעה).

קרם מסקרפונה שוקולד לבן:

בקערת מיקסר מקציפים מסקרפונה, שוקולד לבן מומס ושמנת מתוקה , מוסיפים תמצית וניל, חלב ופודינג עד לקבלת קרם יציב מאוד.

הרכבת העוגה :

מניחים שכבה ראשונה של בצק הפריך האפוי, מזלפים עם צנתר משונן/עגול את קרם המסקרפונה פטל, מניחים מעליו את את השכבה השנייה של הבצק הפריך, מזלפים קרם מסקרפונה שוקולד לבן ומעל מניחים פירות העונה לקישוט/שוקולד וכו'..

— את הקרם הייתי ממליצה לזלף יום או לילה מראש על מנת שירכך מעט את הבצק הפריך
— את הפירות להניח בסמוך להגשה, אם זה לא מתאפשר לזגג על הפירות נפאז' על מנת לשמור על הטריות ושהפירות לא ישחירו..

שאלות ותשובות

שאלה: כמה זמן בערך לקח לך להכין את העוגה?
תשובה: כשעתיים בערך.

שאלה: מה זה נאפז'?
תשובה: חומר ששמים מעל לפירות שלא ישחיר קונים בחנויות המיועדות לאפייה. פרטים פה

שאלה: ואוו כל הכבוד על המתכון המפורט . אשמח לשאלה – מחר אני מתכננת להכין את העוגה . אני רוצה להכין רק את הקרם הלבן .. האם אני צריכה להכפיל כמויות ממה שכתבת במתכון ? או מה שכתוב מספיק ל 2 שכבות של קרם לבן בלבד?
תשובה: תכפילי כמויות כדי שיספיק לשתי הספרות עבור שתי השכבות..

 

עוד מתכונים מבוקשים:

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים