מתכון מנטי – כיסוני בשר בוכריים כולל סרטון הכנה מלא. נסו עכשיו!

מתכון באדיבות: יאנה דרמליוק – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
 

מתכון: מנטי – כיסוני בשר בוכריים

מצרכים ואופן הכנה לבצק

4 כוסות קמח
כפית מלח
4\3 כוס מים רותחים, ובשארית שנותרה מוסיפים שמן
2 ביצים
מערבבים את כל המצרכים יחד, רצוי לעשות זאת במערבל מזון, אבל ניתן גם לערבב ידנית.
ללוש את הבצק עד שהכל אחיד . לעטוף בניילון נצמד ולשים בצד למנוחה.


מצרכים ואופן הכנה לבשר

7 בצלים בינוניים קצוצים דק
בערך 700 גרם בשר בקר (כנראה שישאר לכם קצת מילוי, אבל זה עדיף מאשר שיחסר)
200 גרם שומן כבש למי שרוצה להוסיף (במידה ואתם לא מוסיפים את השומן, רצוי לקחת חתיכת בשר שיש בה קצת שומן כדי שלא יהיה יבש ,השומן מוסיף לדעתי).
לחתוך את הבשר לקוביות קטנות , גם את השומן (השומן צריך להיות ממש קצוץ)
להוסיף את הבשר והשומן לבצל ולתבל איך שאוהבים (אני מוסיפה רק מלח,פלפל וכמון).
ממליצה להכין את הבשר לילה מראש, הוא סופג את הטעמים של התיבול והבצל ולדעתי משפר את הטעם .
לחלק את הבצק ל4 חלקים . לקחת חתיכה אחת ואת מה שנותר להכניס חזרה לניילון כדי שלא יתייבש.
לגלגל את הבצק לנחש ולחתוך חתיכות בינוניות ,בערך כמו בסרטון.
לרדד חתיכה כמה דק שאפשר מבלי שהבצק יהיה שקוף מידי (אחרת יקרע ולא יחזיק את המילוי), לקחת בערך כף מהמילוי (תלוי בגודל העלה שיצרתם) ,להניח במרכז . לקחת שתי קצוות ולחבר ביניהם. לוודא שאתם מהדקים טוב את הבצק. גם בצד השני להדק יחדיו את שתי הקצוות לאמצע, ובסוף להדק את הקצוות גם כן . קשה להסביר אבל נורא פשוט לעשות. מה שלא ציינתי בסרטון, חשוב מאוד לשמן את התבניות לפני שאתם מניחים את המנטי . להרתיח חצי סיר מים (על אש גבוהה) ,ברגע שהמים רתחו מניחים את התבניות על הסיר, מכסים עם מכסה ומאדים 35 דקות על האש הכי גבוהה. לגבי התבניות אני לא יודעת איפה ניתן להשיג אותם (בטוחה שמוכרים בסגנון בחנויות למטבח) אני פשוט לקחתי מאמא שלי שהביאה את זה עוד מאוזבקיסטן חח .

שאלות ותשובות

שאלה: את הבשר שמים ככה בבצק או מטגנים?
תשובה: את הבשר לא מטגנים, שמים אותו ישר על הבצק.

שאלה: אפשר לטגן את תערובת הבצל טיפה? ניסית? לתת לו צריבה על מחבת
תשובה: לא ניסיתי, אבל אפשר לטגן אחרי שזה מוכן.

שאלה: הייתי רוצה לנסות, אבל אין לי סיר אדים. אפשרי בדרך אחרת?
תשובה: לא מכירה דרך אחרת אז לא יודעת להגיד לך.

 
עוד מתכונים מבוקשים:


הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *