| | |

חלה לשבת מושלמת כמו במאפייה

חלה לשבת רכה, מתוקה וטעימה כמו במאפייה ואפילו טעימה יותר! יש גם סרטון!
בהשראת: שולי אסולין קראסין
ציון 4.37 על ידי 19 דירוגים
חלה לשבת כמו במאפייה

חלה לשבת, חלה מתוקה כמו במאפייה ואפילו טעימה יותר! כי אין כמו חלה מפנקת לשבת!

עונג שבת מתחיל בחלה טובה ומתוקה, שריח האפייה שלה ממלא את הבית וגורם לכולם להתרווח מנחת. 

את החלות שלנו לשבת אני מכינה כבר הרבה שנים כי כבר בפעם הראשונה שהכנתי התמכרתי לריח האפייה בבית, ביום שישי, והמשפחה שלי התמכרה קשות לטעם!

חלה משגעת לשבת, מתוקה, רכה ומפנקת שמגדילה את עונג השבת בבית וכולם מחייכים עם כל ביס. המתכון פשוט להכנה ויש גם סרטון לעזר, כדי שיהיה קל יותר ונוח. חלה מענגת וממכרת שתגרום לכם להפסיק לקנות חלות במאפיות!

חלה לשבת כמו במאפייה
צילום: שולי אסולין קראסין

למה באמת כדאי לכם: חלה לשבת כמו במאפייה

  • מי שרוצה עונג שבת אמיתי מכין את חלה לשבת מפנקת כמו זו!
  • חלה איכותית שנשמרת טרייה גם ארבעה ימים אחרי ההכנה!
  • כל כך טעימה שהיא לא בדיוק תישמר ארבעה ימים כי לא תפסיקו לאכול ממנה!
  • ניתן להכין את החלה עם מיקסר ולהקל את ההכנה!

שורה תחתונה: אין עונג שבת אמיתי בלי חלה מתוקה לשבת ומענגת במיוחד! רוצים עונג שבת? תכינו!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? הקליקו לסרטון הקליעה:

חלה לשבת כמו במאפייה

חלה לשבת מושלמת כמו במאפייה

חלה לשבת רכה, מתוקה וטעימה כמו במאפייה ואפילו טעימה יותר! יש גם סרטון!
ציון 4.37 על ידי 19 דירוגים
לדרג
באדיבות: שולי אסולין קראסין

המצרכים

  • ½ קילו קמח לחם (אם אין בהישג יד אז רגיל)
  • 2 כפיות מלח ים/רגיל
  • ½1 כפיות כפיות שמרים יבשים
  • ¾ כוס מים
  • כוס שמן זית (1/3 )
  • ¼ כוס דבש (דבש)
  • 2 ביצים ( בטמפרטורת החדר)
  • 1 חלמון ( בטמפרטורת החדר)

אופן ההכנה

  • בקערה קטנה לערבב עם מזלג את הדבש ביצים שמן והמים.
  • בקערה גדולה להוסיף המלח ומעל לנפות את הקמח ואז מעל להוסיף את השמרים מעל לשפוך את תערובת הביצים.
  • בעזרת כף עץ לערבב את הכל לבצק דביק הבצק לא יראה לכן מי יודע מה אך אל דאגה מחכה לכן הפתעה.
  • לכסות בניילון ניצמד ולתת לנוח ל 10 דקות.
  • לקפל צד אחד של הבצק לכוון אמצע הבצק ולהמשיך בתנועות סיבוביות ולקפל 8 צדדים לתוך הביפנוכו של הבצק להפוך לצד השני.
  • לכסות באותו ניילון ולתת לנוח 20 דקות עד חצי שעה.
  • לחזור על אותה פעולה ארבע פעמים נוספות אתם תתחילו לראות איך הבצק משתנה ונעשה יותר רך ומבריק בקיפולים האחרונים.
  • לאחר שסיימתן עם כל הקיפולים לכסות בנילון ניצמד ולהכניס למקרר ל כל הלילה עד 18 שעות.
  • ביום למחרת להוציא מהמקרר ולהוריד את האוויר ולתת לנוח ל 10 דקות.
  • לחלק את הבצק ל שש חלקים שווים ( חלה אחת ענקית) או ל 12 חלקים שווים ( 2 חלות גודל רגיל).
  • אני הכנתי 2 חלות ענקיות (הכפלתי את הכמות).
  • לרדד כל חלק ולאחר מכן לגלגל לצינור באורך 15 ס"מ לתת לנוח ל 10 דקות
  • לאחר 10 דקות להמשיך לגלגל לאורך של 25 ס"מ לגלגל בצורה שהקצוות תהיינה צרות והחלק האמצעי של הצינור יהיה שמן יותר כך שבקליעה תצא לכן חלה גבוהה לקלוע את החלה - ראו סרטון המחשה.
  • להניח בתבנית משומנת ומעל פיזרתי קמח תירס או סולת.
  • לכסות במגבת מטבח ולתת לנוח ל שעתיים או עד שהנפח הכפיל את עצמו.
  • לחמם תנור ל 185-190 מעלות להבריש עם חלמון שערבבתן עם כף חומץ לאפות ל 25 דקות או עד שקיבל צבע יפה.

הערות וטיפים

לכל קילו קמח כמות הביצים היא: 4 ביצים ו 2 חלמונים כמות המלח כף השמן להוסיף 1/4 כוס יותר הדבש להוסיף 2 כפות דבש יותר כמות המים כוס וחצי כף שמרים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


הבמה כולה שלכם:
חלה לשבת כמו במאפייה
צילום: שני פרישר

"הצלחתי – תודה!"
שני פרישר

חלה לשבת כמו במאפייה
צילום: איריס ציגלר לחנה

"הצלחתי!"
איריס ציגלר לחנה

 


רק עוד דבר אחד אחרון!

איזה כיף! החג הכי מתוק של השנה מתקרב – הכנות כבר התחלתם?

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

מקור: Shuly Asulin Karasin

Similar Posts

15 Comments

  1. היי
    יש לי שאלה אם מחלקים את הבצק ל 6 כדורים והקליעה של החלה לפי הסרטון היא על 4 רצועות מה עושים עם 2 הרצועות הנוספות?

    1. היי דקלה,
      הסרטון אינו קשור למתכון הספציפי הזה, הוא רק להמחשה כדי שיידעו איך ליצור את צורת החלה.
      בהצלחה 🙂

  2. אני חסרת סבלנות להפליא וחסכתי שעות התפחה אז יצא לי דחוס אבל עדיין טעים.
    פעם באה אתחיל יום קודם.
    תודה

    1. קשה לחכות המון לחלה כל כך טעימה, מבינים ללבך מיה ? מאוד שמחים שאהבת בכל זאת! את כמובן תמיד מוזמנת להשוויץ בתמונה או שתיים ולשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק – קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/

    1. 1 קילוגרם קמח לחם ( אם אין בהישג יד אז רגיל) אך מאוד ממליצה עם קמח לחם
      4 כפיות מלח ים או רגיל
      3 כפיות שמרים יבשים
      380 גרם מים (1.5 כוס)
      150 גרם שמן זית (2/3 כוס )
      170 גרם דבש ( 2/4 כוס דבש)
      4 יחידות ביצים גדולות טמפ חדר
      2 יחידה חלמון גדול טמפ חדר

      1. האם אפשר להכין במיקסר?
        והאם החלה מספיק מתוקה רק עם דבש בלי סוכר
        מכינה 2 קילו

      2. היי!
        אפשר בהחלט להכין במיקסר.
        החלה מספיק מתוקה רק עם דבש.
        בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?