Advertisements
|

פיתות במחבת מ - 2 מצרכים בלבד

פיתות במחבת שכל אחד יכול להכין! רכות וחלולות מתפוח אדמה וקמח בלבד! ללא מים, ללא שמרים וללא תוספות! כל כך טעימות שהן משדרגות כל ארוחה!
בהשראת: שולי אסולין קראסין
ציון 4.34 על ידי 56 דירוגים
פיתות במחבת מ2 מצרכים בלבד
Advertisements

פיתות במחבת מ־2 מצרכים בלבד! ללא מים וללא תוספות. מתכון לפיתות רכות וחלולות מתפוח אדמה וקמח רגיל – וזהו!

לא פעם קרה לי שנגמר הלחם או נגמרו הפיתות ולא היה לי איך להכין סנדוויץ' לילדים ובכל פעם הייתי מאלתרת ארוחה שלא ממש סיפקה את בני המשפחה. עד שגיליתי מתכון לפיתות במחבת שיוצאות אליפות ויש כאלה שאומרים שהן טעימות יותר מפיתות רגילות קנויות!

כל מה שצריך שיהיה בבית זה תפוח אדמה וקמח ובכלום עבודה תקבלו פיתות מגניבות במראה ובטעם. הפיתות מושלמות עם חמאה, עם חומוס או סלט מבושל. אני לא הוספתי מלח, אבל אם רוצים מלוח זה בהחלט אפשרי. לא באמת משנה איך תכינו, הפיתות במחבת יוצאות טעימות בטירוף!

ספר המתכונים של שולי אסולין קראסין 

פיתות במחבת מ2 מצרכים בלבד
צילום: שולי אסולין קראסין

Advertisements

למה באמת כדאי לכם: פיתות במחבת

    • 2 מצרכים ויש לכם פיתות שהן תענוג לכל טועם!
    • כל כך קלות להכנה שכל אחד יכול להכין!
    • רכות וטעימות שלא תפסיקו להכין!
    • בצק מושלם ללא שמרים!

שורה תחתונה: פיתות במחבת כל כך טעימות, שאחרי שתאכלו פעם אחת תכינו אותן גם כשלא נגמר לכם הלחם בבית!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

פיתות במחבת מ2 מצרכים בלבד

פיתות במחבת מ - 2 מצרכים בלבד

פיתות במחבת שכל אחד יכול להכין! רכות וחלולות מתפוח אדמה וקמח בלבד! ללא מים, ללא שמרים וללא תוספות! כל כך טעימות שהן משדרגות כל ארוחה!
ציון 4.34 על ידי 56 דירוגים
לדרג
באדיבות: שולי אסולין קראסין
Advertisements

המצרכים

  • 2.5 כוסות קמח
  • 4 תפוח אדמה
Advertisements

אופן ההכנה

  • ניקח את תפוחי האדמה נקלף ונחתוך לקוביות.
  • נבשל עם מים עד לרכות נסנן ונעביר את התפוח אדמה לקערה.
  • נוסיף כוס וחצי קמח ונתחיל לערבב כשעדיין התפוח אדמה חם עם כף עץ תוך כדי מעיכה של התפוח האדמה עד להטמעה.
  • נוסיף חצי כוס קמח נוספת ונלוש לבצק חלק.
  • נמרח מעל מעט שמן לכסות ולתת לנוח שעה.
  • נחמם מחבת טפלון על להבה בינונית גבוהה עם טיפ-טיפה שמן.
  • נעבוד קרוב לכיריים.
  • בקערה קטנה להוסיף חצי כוס קמח.
  • על משטח יבש בעזרת ידיים מקומחות לקרוץ מהבצק גודל של שזיף גדול לטבול בקמח משני הצדדים לרדד לעובי של - 2 מ"מ.
  • נעביר למחבת ונבשל כל צד מספר דקות.
  • להוציא לצלחת עם מגבת.
  • לכסות אותם בזמן ההכנה.
  • אתם תיראו הם יתנפחו כמו בלון וירדו.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

Advertisements


שאלות נפוצות: פיתות במחבת

פה נראה מעולה אני נסיתי ולא הצליח לי… באסה.. הבצק היה דביק.. מה לא עשיתי טוב?
קימחת את הידיים? הכדורים קימחת מ – 2 הצדדים לפני הרידוד? הבצק נתת לו לנוח שעה האם הבצק היה חם? כמות התפוח אדמה היתה כנראה גדולה… במקרה שזה דביק מידי תוסיפי כף קמח ותלושי המרקם צריך להיות רך בצקי ולא מאוד דביק.
סחטיין שזו התוצאה מרק שני מרכיבים….אבל מבחינה תזונתית אין לזה ערך גבוהה.
גם פיתות רגילות אין להן ערך גבוה, בנוסף פיתה היא למעשה צלחת הגשה, שמקשטים אותה עם ירקות בשר עוף ורוטב כמנה טו גו זה הכי הכי בעל ערך.
מה עם מלח?
לא הוספתי מלח אם את רוצה להוסיף מלח תוסיפי בקמח חצי כפית.
ללא מים בכלל בבצק?
תפוח אדמה זה ירק מלא בנוזלים. בגלל זה לא טוב להקפיא אותו

 


הבמה כולה שלכם:
פיתות במחבת מ2 מצרכים בלבד
צילום: קלרי פסח בש

"הכנתי אתמול בלילה …לא התאפקתי …יצא מ ו ש ל ם!!! עשיתי כמות כפולה….תודה רבה  נהנית לראות, ולקבל ממך השראה !"
קלרי פסח בש

פיתות במחבת מ2 מצרכים בלבד
צילום: שולי אסולין קראסין

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

נפתח החשק לפחמימה? נפתח התיאבון לעוד?
המתכון הזה הוא חלק ממתכוני מאפים ולחמים מושלמים.
פיצה מהירה, פיצה איטלקית או שדווקא בורקס נוסטלגי? אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר
Advertisements

Similar Posts

2 Comments

  1. לא כל כך הבנתי…. כתבת במצרכים 1.5 כוסות קמח, אח"כ כתבת להוסיף חצי כוס קמח חמים, מאיפה חצי כוס נוספת ומה זה קמח חמים?

    1. היי גיל!
      ממש מתנצלים על הבלבול – ערכנו את המתכון בעקבות ההערה החשובה שלך וכעת הוא מתוקן.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements