קינוחים

פחזניות קלות להכנה (וגם אקלרים)

פחזניות קלות להכנה – מתכון פחזניות עם שמן שיעשה לכם חשק לקום ולהכין עכשיו ולהתפנק בשבת מפחזניות רכות אווריריות ופשוט שמימיות, שנמסות בפה וירשימו כל אורח. עונג של פחזניות! רוצו להכין.

 מתכון באדיבות: הילה ליברטי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

 

מתכון: פחזניות קלות להכנה

מצרכים 

חצי שטוחה כפית מלח
4 יחידה ביצים
100 גר מחמאה
חצי כוס שמן חד פעמי קר
אחד וחצי כוס קמח תופח
כוס וחצי כוס מים
2 כפות סוכר (שטוחות)


אופן הכנה 

להרתיח המים השמן הסוכר המלח המחמאה,ועם הרתיחה להוסיף את הקמח לתת עירבוב עם כף עץ . ולהסיר מהאש. להמשיך ערבב עם היד כ דקה שתיים. להפעיל מיקסר עם וו גיטרה לערבב את הבצק על מהירות נמוכה ..כ 2 דק שיצאו מהבצק האדים..
להוסיף ביצה לתת למיקסר לערבב אותה וכשהביצה נטמעת בעיסה להוסיף את השניה ..וכך את השלישית .והרביעית..
להכניס לשקית זילוף עם פיית כוכב ולזלף פחזניות או אקלרים כ 10 סמ אורך..
לחמם תנור 180-190 מע להכניס התבנית ולאפות עד שהן תופחות ומזהיבות…עם סיום האפיה.
לפתוח מעין פתח צר בתנור עם כף עץ .
להשאיר עוד 5-7 דק לערך ואז אפשר לכבות תנור להוציא ולקרר..
למלא בקצפת צמחית/מתוקה .  או עם פודינג וניל…ולהתפנק;).
לפדר מעל באבקת סוכר זה גם אפשרי..

שאלות ותשובות

שאלה: מה גודל הביצים?
תשובה: את צריכה לראות לפי הבצק. זה הקובע. זה בין 3-4 יחידות גודל ביצה L. 

שאלה: אז את מציעה להשתמש ב3 ביצים ?
תשובה: תראי לפי התגבשות הבצק. אחרי 3 ביצים תקחי חתיכה מהבצק בין 2 אצבעות אם יש לך מעין סיב/חוט שלא נקרע סימן שזה טוב. אם לא תוסיפי חצי ביצה ותבדקי שוב.

שאלה: באיזה כוס השתמשת במתכון?
תשובה: כוס מדידה. גודלו כ 2 כוסות חד פעמי חם.

שאלה: מושלם! אם מכינים חלבי, הקרם הוא שמנת, אינסטנט וכוס חלב ?
תשובה: כן.

שאלה: הקצפת רק פודינג שמנת מתוקה? ללא חלב? תודה
תשובה: שמנת צמחית אינסטנט פודינג וניל . להוסיף כף סוכר. להקציף לקצף יציב.

שאלה: איזה צנטר השתמשת?
תשובה: צנטר ראש גדול פרח, וראש גדול שיניים. כמו בתמונה פה

שאלה: אם אני מכינה כמות מסוימת ולא משתמשת בכולם אפשר להקפיא את השאר ושרוצים להשתמש להפשיר ואז לשים קצפת?
תשובה: ככה הייתי עושה … אני אישית לא מקפיאה.

 

עוד מתכונים מבוקשים:

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך

Close
Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים