| | | |

עוגת קוקוס ושוקולד שכבות פרווה

מתכון לעוגת קוקוס ושוקולד פרווה משגעת במראה ובטעם, שקל להכין וחייבים לטעום!
בהשראת: שפרה אזולאי
ציון 4.64 על ידי 11 דירוגים
עוגת קוקוס ושוקולד שכבות פרווה

עוגת קוקוס ושוקלד שכבות פרווה עם מראה יוקרתי וטעם עשיר! מתכון לעוגה מושלמת שחייבים להגיש בחג, בסוף שבוע ובכל רגע שמתחשק להתפנק!

לא משנה כמה קינוחים ונשנושים מגישים באירוח, יש עוגות שתמיד כיף להגיש ושתמיד יעלו חיוך כבר במבט ראשון. המתכון זה של עוגת קוקוס ושוקולד זה בדיוק המתכון שיוסיף אור לאווירה החגיגית וישדרג גם כל רגע ביום שגרה!

מתכון פשוט ביותר, שלא דורש הפקות גדולות ותקבלו קינוח מרשים, עם מראה חגיגי וטעם משגע. עוגה פרווה שניתן לאכול בכל רגע נתון, מפנקת ועשירה שכל ביס ממנה אושר!

ספר המתכונים של שפרה אזולאי

עוגת קוקוס ושוקולד שכבות פרווה
צילום: שפרה אזולאי

למה באמת כדאי לכם: עוגת קוקוס ושוקולד

  • עוגת קוקוס ושוקולד, שילוב מנצח של טעמים וכל ביס עונג גדול!
  • עוגה פרווה שאפשר להגיש בכל אירוע ומועד, גם לאחר ארוחה בשרית!
  • ניתן להכין את העוגה גם חלבית למי שרוצה ועדיין תהיה טעימה!
  • עוגה מרשימה למראה שגורפת מחמאות עוד לפני שטועמים אותה!

 

שורה תחתונה: עוגת קוקוס ושוקולד מטריפה וקלה, שרק מבט אחד בה שובה את כולם, והטעם – אין שני לו!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגת קוקוס ושוקולד שכבות פרווה

עוגת קוקוס ושוקולד שכבות פרווה

מתכון לעוגת קוקוס ושוקולד פרווה משגעת במראה ובטעם, שקל להכין וחייבים לטעום!
ציון 4.64 על ידי 11 דירוגים
לדרג
באדיבות: שפרה אזולאי

ציוד

מידת כוס: חד פעמי שתייה חמה
תבנית מלבנית 19X30 /תבנית עגולה 24

המצרכים

  • 2 ביצים
  • ¾ כוס סוכר
  • ½ כוס שמן
  • ½ כוס מיץ תפוזים
  • 1 כף רום
  • 1 כוס קמח תופח + שתי כפות קקאו
  • ½1 כוסות חלב קוקוס
  • ½ חבילה מחמאה (50 גרם )
  • ¾ כוס סוכר (נוספות)
  • 3 כוסות קוקוס

ציפוי השוקולד:

  • קוביות שוקולד (230 גרם )
  • 1 כוס שמנת להקצפה פרווה

אופן ההכנה

  • להקציף במטרפה ידנית 2 ביצים עם שלושת רבעי כוס סוכר.
  • להוסיף באיטיות חצי כוס שמן ואחר כך להוסיף חצי כוס מיץ תפוזים וכף רום.
  • להוסיף בערבוב 1 כוס קמח תופח ושתי כפות קקאו.
  • לשמן תבנית מלבנית 19*30 או תבנית עגולה 24.
  • לאפות אפייה רגילה בחום 175° כ 25-40 דקות ולצנן מעט.
  • נחמם על האש להבה נמוכה בסיר בינוני: כוס וחצי חלב קוקוס 50 גרם מחמאה ¾ כוס סוכר.
  • כשמגיע לסף רתיחה לכבות את הלהבה להוסיף 3 כוסות לא גדושות של קוקוס, ולערבב עד איחוד.
  • לשטח את הקוקוס על העוגה שהצטננה מעט, ליישר, ולהכניס למקרר כשעה להתייצבות.

ציפוי השוקולד:

  • בקערה חסינת חום שמים 230 גרם שוקולד שבור לקוביות (שוקולד מריר).
  • מחממים במיקרוגל כוס שמנת להקצפה פרווה עד לסף רתיחה.
  • מוזגים על השוקולד שבקערה וממתינים 2-3 דקות ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה.
  • מוזגים את השוקולד על הקוקוס ומזיזים את התבנית מצד לצד עד שהעוגה מצופה בשכבה אחידה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת קוקוס ושוקולד

ניראה מעולה. אפשר במקום שמן מחמאה?
לא אי אפשר. שימי חמאה ואז זה חלבי.
מאיפה משיגים חלב קוקוס?
בכל הסופרים במדף של דברי אפיה יש חלב קוקוס מי קוקוס וקרם קוקוס כולם אותו הדבר בשביל המתכון הזה.
איך אני הופכת את העוגה לחלבית? ומה לשים במקום מיץ תפוזים?
אפשר במקום מחמאה חמאה במקום מיץ תפוזים חלב.
שפרה אין לי חלב קוקוס אפשר חלב רגיל?
לא מתאים חלב רגיל אם יש לך שמנת מתוקה או שמנת צמחית מתאים כמובן באותו היחס.

 

עוגת קוקוס ושוקולד שכבות פרווה
צילום: שפרה אזולאי
עוגת קוקוס ושוקולד שכבות פרווה
צילום: שפרה אזולאי

רק עוד דבר אחד אחרון!

שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

2 Comments

    1. היי יסמין,
      בוודאי, אפשר להשתמש בקמחים כשרים לפסח, או לחילופין בקמח שקדים, קמח תפו"א, קמח קוקוס ועוד.
      בהצלחה וחג שמח!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?