|
עוגת גבינה רכה ואוורירית – עוגת גבינה אפוייה, עשירה ומפנקת שפשוט חובה לנסות!

מתכון באדיבות: שולי אסולין קראסין  – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
עוגת גבינה

מתכון: עוגת גבינה רכה ואוורירית

מצרכים 

250 גרם גבינת שמנת (פילדלפיה) או כל גבינת שמנת אחרת בטמפרטורת החדר (כוס)
60 גרם קורנפלור (שמונה כפות)
150 גרם סוכר (100 גרם – חצי כוס) (50 גרם – רבע כוס )
120 מל' חלב קר (חצי כוס)
80 מל' שמן תירס או קנולה (רבע כוס)
40 מל' מיץ לימון סחוט טרי (שתי כפות)
חמש ביצים גודל L בטמפרטורת החדר (מפרידים את החלבונים לקערה אחרת)

אופן הכנה 

נשמן את הצדדים ואת התחתית של תבנית גודל 8 אינץ (21 סמ) בחמאה קרה
לחמם תנור ל 150 מעלות חום
נניח סיר בינוני ובו כוס מים על להבה בינונית ומעל נניח קערה חסינה לחום (בשמה האחר באן מארי)
לתוך הקערה נכניס את הגבינה, 50 גרם של סוכר ואת השמן
תוך כדי ערבוב במטרפה ידנית עד שהמרכיבים מתאחדים היטב ונקבל מרקם חלק ומבריק
נוריד מהאש ונוסיף את החלב לתוך הקערה תוך כדי ערבוב מתמיד… נוסיף את החלמונים אחד אחד עד להטמעה ונוסיף גם את מיץ הלימון….נערבב הייטב ונסיים עם קורנפלור שניפיתם מעל. לערבב טוב טוב עד למרקם חלק, שגם צריך להיות מעט סמיך. ונניח בצד
נקציף בקערה נקייה ויבשה את החלבונים לקצף סבוני ובהדרגה נוסיף את ה100 גרם סוכר הנוספות. נמשיך להקציף לקצף עמיד ורך
נקפל שליש מהחלבונים לתוך בלילת הגבינה ונמשיך עם ה2/3 הנוספים ונקפל בקיפולים עדינים
אחרי שכל המרכיבים נטמעים למרקם חלק
נשפוך לתוך התבנית ונטיח מספר פעמים על השיש לשחרור אויר ויישור הבלילה
נכניס לתנור מעל לתבנית אחרת שיש בה מים רותחים בגובה שליש מגובה התבנית
נאפה למשך כ שעה וחצי על 150C
נכבה תנור ונשאיר 20 דקות
נוציא ונקרר לגמרי ואז למקרר לכמה שעות טובות
נוציא נשחרר בעדינות מהתבנית לצלחת הגשה…נבזוק אבקת סוכר ונגיש.
בתיאבון!

שאלות ותשובות

שאלה: אפשר את המתכון באנגלית?
תשובה: כן, בבקשה פה

 

עוד מתכונים מבוקשים:


הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *