| | |

כרעיים ממולאים

כרעיים עוף ממולאים בבשר טחון, ברוטב עשיר ופירות יבשים. מתכון קל למנה חגיגית.
בהשראת: אילנית בניזרי
ציון 4.30 על ידי 17 דירוגים
כרעיים ממולאים בבשר טחון ופירות יבשים

כרעיים ממולאים בבשר טחון ברוטב משגע ועשיר בפירות יבשים! מנה חגיגית ומטריפה שאף אורח לא יוכל לוותר עליה!


בכל שנה, כשאני מארחת בחג, אני חייבת להתעלות ולהכין את המנות הכי מיוחדות, הכי מפנקות והכי חגיגיות שאני יכולה. אז השנה הכנתי תפריט שלא יבייש אף מסעדת גורמה ואם היה לי מקום הייתי מזמינה אתכם רק כדי שתבינו מה הולך להיות אצלנו בחג!


אז אני לא יכולה להזמין אתכם, אבל אני יכולה לשתף אתכם במתכון לכרעיים עוף ממולאים בבשר טחון, ברוטב עשיר וחגיגי עם פטריות, ערמונים ושזיפים. מתכון קל למנה מיוחדת וחגיגית שהאורחים לא יפסיקו לדבר עליה עד ראש השנה הבא!

כרעיים ממולאים בבשר טחון ופירות יבשים
צילום: אילנית בניזרי

למה באמת כדאי לכם: כרעיים ממולאים בבשר טחון

  • ניתן להמיר את הכרעיים לסטייק פרגית ויוצא טעים באותה מידה!
  • מנה מיוחדת וחגיגית שתעשה את כל ההבדל על שולחן הארוחה שלכם!
  • מנה איכותית ביותר שכל ביס ממנה כאילו נלקח ממסעדת שף עם כוכב מישלן!
  • מתכון קל ביותר להכנה למנה מפנקת ועשירה בטעמים!

שורה תחתונה: מתכון מטריף למנה קלה, משגעת וחגיגית, שתעניק לכם נקודות זכות להרבה זמן!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

כרעיים ממולאים בבשר טחון ופירות יבשים

כרעיים ממולאים

כרעיים עוף ממולאים בבשר טחון, ברוטב עשיר ופירות יבשים. מתכון קל למנה חגיגית.
ציון 4.30 על ידי 17 דירוגים
לדרג
באדיבות: אילנית בניזרי

המצרכים

  • 6 כרעיים (ללא עצמות עם העור לבקש מהקצב שיוציא את כל העצמות ולדפוק מעט כמו שניצל)

למלית:

  • בשר בקר טחון (400 גרם )
  • 1 חופן כוסברה (קצוצה)
  • 1 בצל (קצוץ קטן)
  • מלח (קורט)
  • 1 כפית פפריקה
  • ¼ כפית כורכום
  • 1 כפית כפית בהרט

רוטב:

  • 1 בצל
  • 2 כפות טריאקי
  • ½ כפית כורכום
  • 1 כפית פפריקה
  • 10 בצלי שאלוט
  • 5 שזיפים (מגולענים)
  • 2 חבילות ערמונים מואקום (100 גרם)
  • 1 כוס מים רותחים (מהול עם כפית אבקת מרק עוף)
  • פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
  • 1 חבילת פטריות טריות (250 גרם)
  • שומשום (לפיזור)

אופן ההכנה

  • לטגן את הבצל במחבת עם 2 כפות שמן עד להזהבה.
  • נוסיף את הפפריקה והכורכום ונערבב.
  • כעת נוסיף את הבשר ושאר המרכיבים נערבב עם מזלג עד שהבשר משנה את צבעו בערך 15 דקות.
  • נצנן את המלית עד לשימוש.

להרכבת המנה:

  • נשטח את הכרעיים על משטח עבודה כאשר צד העור הוא כלפי מטה (ניתן להכין גם מפרגיות או חזה עוף פרוס).
  • נניח מהמלית במרכז נביא את כל הצדדים למרכז ייווצר לנו צורת משולש.
  • נניח בינתיים על תבנית עד להכנת הרוטב.

להכנת הרוטב:

  • ברבע כוס שמן נטגן בצל גדול עד להזהבה נוסיף טריאקי כורכום כפית פפריקה ונערבב.
  • כעת נניח את הכרעיים על התבלינים לא להוסיף מים בשלב הזה זהו השלב של סגירת הכרעיים.
  • נכסה עם מכסה ונבשל ל 10 דקות כך הכרעיים נסגרים ולא נפתחים בבישול.
  • כעת נוסיף את הבצלי שאלוט, שזיפים מגולענים, 2 חבילות ערמונים מואקום, כוס מים רותחים מהול עם כפית אבקת מרק עוף, נפזר מלמעלה פלפל שחור גרוס.
  • נבשל להבה נמוכה כשעה אם חסר מלח נוסיף מעט.
  • נכניס חבילת פטריות טריות נטמיע אותם ברוטב נבשל עם מכסה סגור לעוד 15 דקות.
  • נסיר מכסה נפזר שומשום נמשיך בישול לעוד רבע שעה ללא מכסה.
  • אם חסר מים להוסיף חצי כוס - העוף מגיר נוזלים לכן כוס מים הספיקה לי.

הערות וטיפים

ניתן להמיר את הכרעיים לסטיק פרגית
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


הבמה כולה שלכם:
כרעיים ממולאים
כרעיים ממולאים בבשר טחון ופירות יבשים
צילום: תמי צברי-אבורוס

"גם אני הכנתי כרעיים ממולאים אלה ויצא מעלף!"
תמי צברי-אבורוס

כרעיים ממולאים בבשר טחון ופירות יבשים
צילום: צביה חטב פחימה

"הכנתי עם פרגיות יאמיי…
תודה על מתכון מושלם.. חג שמח!"
צביה חטב פחימה

כרעיים ממולאים בבשר טחון ופירות יבשים
צילום: עליזה בן-משה ביטון

"היי אילנית חג שמח זה הסיר ליפני שנכנס לתנור!"
עליזה בן-משה ביטון


רק עוד דבר אחד אחרון!

איזה כיף! החג הכי מתוק של השנה מתקרב – הכנות כבר התחלתם?

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

מקור: אילנית בניזרי

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?