| |
עוגת תפוחים עם דבש אגוזים וצימוקים – עוד מתכון נפלא של שרה יוסף המוכשרת.
עוגת התפוחים הכי טובה בעולם באה לשדרג לכם את המטבח לכבוד ראש השנה. קינוח מדהים של עוגת תפוחים בחושה עם דבש ואגוזים בטעם מטריף במיוחד. מקבלת מרקם אלוהי באפייה עם ריחות שיגרמו לכל השכונה לחכות אצלכם במטבח.

מתכון באדיבות: שרה יוסף – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת תפוחים עם דבש אגוזים וצימוקים

מצרכים 

תבנית: תבנית 24.
כוס: כוס חד פעמית לשתייה קרה

3 ביצים
1/2 כוס שמן
1/4 כוס דבש
1/2 כוס סוכר
2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1 סוכר וניל
1/2 כוס מים חמים
1/4 כפית קינמון
1/2 כוס אגוזים טחונים גס
1/2 כוס צימוקים
3 תפוחים ירוקים חתוכים לקוביות קטנות לערבב עם מיץ מחצי לימון

לתחתית העוגה
1 תפוח ירוק חתוך לפרוסות דקות
2 כפות סוכר דמררה
1/4 כפית קינמון

מעל העוגה לפני האפיה
1/2 כוס אגוזים
2 כפות סוכר דמררה
1/4 כפית קינמון
לערבב יחד

אופן הכנה 

  • בקערה נלוש את כל המצרכים לעוגה ונערבב הכל היטב
  • נשים נייר אפייה בתחתית התבנית ובדפנות 
  • נסדר בתחתית את התפוח הפרוד ונסדרו יפה. נפזר מעל את האגוזים עם הסוכר והקינמון.
  • נוסיף מעל את הבלילה ומעליה נוסיף גם אגוזים וקינמון וסוכר
  • נאפה הכל על 180 מעלות למשך בערך חצי שעה. נבדוק עם סכין שתצא יבשה ונוציא מהתנור.
  • נקרר את העוגה ונהפוך על צלחת שאפשר לפזר אבקת סוכר או מייפל מעל.

שאלות ותשובות

שאלה: האם תבנית אינגליש קייק גדולה הכוונה לסטנדרטית מאלומיניום ?
תשובה: יש יותר גדולה, אבל לי יש לא חד פעמי. אפשר לעשות ב-2 תבניות.

שאלה: האם יש צורך לקלף את התפוחים?
תשובה: בעוגה זאת כן.

שאלה: מעל העוגה לפני האפיה ,לא שמים גם פרוסות תפוחי עץ ?
תשובה: לא, רק בתחתית.

שאלה: לא ברור שלב 3 ו 4 בשניהם לפזר אגוזים וקינמון???
תשובה: בשניהם, כן.

 

עוד מתכונים מבוקשים:

עוגת תפוחים

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *