מאפים ולחמיםעוגיות

בצק שמרים טעים רך עם מילויים שונים

מתכון בצק שמרים טעים רך עם מילויים שונים – 

מתכון באדיבות: גיטה סלע – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: בצק שמרים טעים רך עם מילויים שונים

מצרכים 

1 קג קמח מנופה
1 כוס שמן
2 כפות שמרים יבשים
1 כוס סוכר
3 ביצים
1 כף מלח
2 כוסות חד פעמי שתייה חמה

 


אופן הכנה 

את הקמח בקערת המיקסר להוסיף שמרים יבשים ולערבב
להוסיף סוכר שמן ביצים ומים בהדרגה 
להתחיל ללוש כאשר מתגבחש להוסיף את המלח
להמשיך לערבל בערך 10 דקות
לכסות את הבצק בניילון ולהכניס להתפחה במקרר עד שיתפח בערך שעה
להוציא מהמקרר ולמלא במה שאוהבים 
להכניס לתנור מחומםם מראש 200 מעלות עד הזהבה
מוציאים מהתנור ומורחים סירופ

מילוי שוקולד:
מחלקים את הבצק בערך 4-5 חלקים

פותחים כל חלק וממלאים את ממרח השוקולד שחר, או כל ממרח אחר שאוהבים
מפזרים מעל קינמון אם אוהבים
כאשר הצורה תפחה, למרוח ביצה בעדינות

מילוי תפוחים ואגסים: 
2 תפוחי עץ גרני סמית
2 אגסים לקלף מהקליפה ולהוציא חרצנים 
לחתוך לריבועים לשים בסיר קטן
להוסיף חצי כוס סוכר 
1 כף דבש
1 כף סילאן
רבע כוס מים

לשים על אש בינונית
להוסיף קינמון וצימוקים בערך חצי כוס
עד שהפרי מתרכך מכבים את האש שמים במסננת, נותנים להתקרר וממלאים בפירות

סירופ:
שימי בסיר קטן רבע כוס סוכר

חצי כוס מים על אש בינונית כ 10 דקות
להוסיף חצי מיץ לימון
מיד שכמוציאים את העוגיות מהתנור למרוח סירופ עם מברשת סליקון.

 

עוד מתכונים מבוקשים:

בצק שמרים

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך

Close
Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים