| | | |

לחמניות רכות לבית הספר

מתכון ללחמניות רכות ומפנקות לבית הספר. מתכון קל לבצק מושלם גם לחלה של שבת.
בהשראת: יפעת צרפתי
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
לחמניות רכות לבית הספר עם סרטון הכנה

לחמניות רכות לבית הספר – מתכון מנצח ללחמניות רכות בטירוף! הפינוק האולטימטיבי לילדים לבית הספר ולגן.

עוד מעט החגיגה האמיתית תתחיל כי הילדים יחזרו למסגרות ואנחנו, ההורים, נוכל לחזור לנשום קצת. אבל כמה שאני צוחקת, אני תמיד מקפידה לשלוח את הילדים שלי עם כל הפינוקים שאני יכולה.

אחת הדרכים המפנקות היא לחמניות שאני אופה להם במיוחד למסגרות. הלחמניות יוצאות מתוקות ורכות ולא משנה איזה ממרח הם מבקשים או איזו תוספת, בסוף הם תמיד מדברים על הלחמנייה הטעימה!

המתכון קל מאוד להכנת לחמניות בית ספר הכי קלות והכי טעימות. מצורף גם סרטון הכנה עם טיפ מיוחד. תתכוננו, שנת הלימודים בפתח! 

לחמניות רכות לבית הספר עם סרטון הכנה
צילום: יפעת צרפתי

למה באמת כדאי לכם: לחמניות רכות לבית הספר

  • אין פינוק גדול יותר לילדים מארוחת בוקר מפנקת שמחכה להם בתיק!
  • המתכון מושלם גם להכנת חלות לשבת! 
  • בצק טעים כל כך וכל לחמנייה מתקבלת במרקם ענן!
  • לחמניות רכות ומושלמות שלא תמצאו באף מאפייה!

שורה תחתונה: אם תהיתם אם הילדים אוכלים את הכריך שהכנתם להם, תכינו את המתכון הזה ולא תתהו שוב לעולם!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:

לחמניות רכות לבית הספר עם סרטון הכנה

לחמניות רכות לבית הספר

מתכון ללחמניות רכות ומפנקות לבית הספר. מתכון קל לבצק מושלם גם לחלה של שבת.
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
לדרג
כמות 17 לחמניות
באדיבות: יפעת צרפתי

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים
  • 3 כפות סוכר
  • ½ ליטר מים פושרים
  • ½ כוס שמן
  • 1 שקית משפר אפייה/אבקת אפייה (10 גרם)
  • 1 כף מלח
  • 1 ביצה
  • סילאן
  • שומשום/קצח (לפיזור)

אופן ההכנה

  • בקערת מיקסר שתי כפות שמרים יבשים עם 500 מ"ל מים פושרים.
  • 3 כפות סוכר ולהמתין 5 דקות שהשמרים יתססו.
  • נוסיף חצי כוס שמן.
  • נוסיף שקית של משפר אפייה או שקית אחת אבקת אפייה.
  • נוסיף גם קילו קמח מנופה ונתחיל לערבל.
  • כשנוצר בצק להוסיף כף מלח ולהמשיך לערבל 8 דקות עד לבצק קטיפתי ורך.
  • לתת תפיחה שעה ולהדליק תנור על 200 מעלות.
  • יוצרים צורות.
  • נותנים תפיחה נוספת של עוד כחצי שעה (קצת יותר אם מכינים בחורף כשקר).
  • למרוח בביצה ובסילאן.
  • לפזר שומשום, קצח או כל מה שאוהבים.
  • אופים בתנור עד להזהבה על 200 מעלות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: לחמניות רכות לבית הספר

אפשר להכין ביד אם אין מיקסר?
בטח, אני גם לפעמים מכינה ביד.
500 מ"ל כמה כוסות?
לא יודעת, מדדתי עם הבקבוק של הקטנה שלי, אפשר גם למלא בקבוק קטן של מי עדן/ נביעות וככה למדוד 500 מ"ל מים.
אפשר לחתוך עם סכין?
מאמינה שכן, אבל כף היד דוחסת את הבצק שלא יפתח.
אפשר לפרט את צורת קליעת הצמה בהסבר ואיך מעבירים את הרצועות?
עושה 3 רצועות, את הרצועה הימנית מרימה ושמה באמצע, לוקחת את הרצועה השמאלית ושמה באמצע, ככה ממשיכה את כל הרצועות.
כשאני עושה צמות לחלה קשה לי מאוד לגלגל את הבצק לשלוש כמו מקלות לא יוצא לי יפה ובקלות מה הסיבה?
תשמני טיפה את הידיים, ממש טיפה, בהצלחה.

 

לחמניות רכות לבית הספר עם סרטון הכנה
צילום: יפעת צרפתי
לחמניות רכות לבית הספר עם סרטון הכנה
צילום: יפעת צרפתי

 

Similar Posts

14 Comments

  1. זו פעם שנייה או שלישית שאני מעלה את השאלה הנ"ל….
    כל פעם היא נעלמת כלא הייתה….
    עשיתי את הלחמניות, יצאו בסדר מבחינת הטעם, אך משום מה המרקם כבד ודחוס….
    איפה טעיתי?

    1. היי איתן,
      שאלתך לא נעלמה, אלא פשוט היא מתפרסמת רק לאחר שאנחנו מגיבים עליה. כעת תוכל לראות אותה בתגובות 🙂

      1. היי איתן,
        הסיבה העיקרית למרקם דחוס היא ערבוב או לישת יתר, לכן היינו ממליצים לנסות שוב ולערבב במינימום זמן ולהיות גם עדינים עם הבצק.
        אם זה לא עובד, תחזור אלינו ונמצא לך מתכונים אחרים שיש לנו באתר.
        בהצלחה 🙂

    1. היי, לא היה אזכור במתכון המקורי לגודל הכוס אך אנו ממליצים להשתמש בכוס אוניברסלית, בהצלחה ובתיאבון!

  2. הבצק יוצא דליל מאוד זה לא יוצא בצק רגיל אי אפשר להכין צורות ניסיתי פעמים המתכון מה יוצא לא טוב במתכון שאנמ הכנתי לא טוב

    1. היי רבקה!
      מתנצלים מאוד על החוויה הלא נעימה שהיתה לך עם המתכון הזה.
      נשמח להציע לך 5 מתכונים נוספים ללחמניות רכות שאולי יעבדו טוב יותר עבורך:
      מתכון של מורן תורג'מן
      מתכון של רינן שושן
      מתכון של שרה יוסף וכהן רינת
      מתכון של Moria GL
      מתכון של Moria GL
      בהצלחה 🙂
      נ.ב. אנחנו מזמינים אותך להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו כדי לקבל מאיתנו מתכונים חדשים כל יום!

    1. היי אמיליה, המתכון הוא לקילוגרם קמח אחד, אז לחצי קילו פשוט להשתמש במחצית הכמויות של יתר המצרכים, בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?