|
אסאדו בתנור עם אוסובוקו ותפוחי אדמה –
מתכון לארוחת צהריים בשרית מנצחת שיוצאת פשוט פגז!
 

מתכון באדיבות: דורית כהן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: אסאדו בתנור עם אוסובוקו ותפוחי אדמה

מצרכים 

אסאדו טרי חתוך לקוביות אפשר עם עצם ואפשר בלי
אוסובוקו
8 תפוחי אדמה קטנים
ראש שום
3 בצל יבש
תבלינים
סילן
טימין
רוזמרין
כף גדושה פפריקה
חצי כפית כורכום
מלח
פלפל שחור גרוס
2 כפות טריאקי
6 כפות שמן קנולה


אופן הכנה 

בקערה רחבה לערבב את כל מרכיבי המרינדה ולהניח את קוביות ה אסאדו והאוסובוקו בתוכה ולתת מנוחה במקרר לפחות לשעה לספיגת טעמים ..
2לאחר שעה.
3בכלי חרס או בסיר עם תחתית כפולה להניח את חצאי תפוחי האדמה ,או תפוחי אדמה שלמים, הבצל שגם הוא חתוך גס יחד עם שארית המרינדה של הבשר , לערבב טוב טוב,.
4להניח את נתחי ה אסאדו לצד תפוחי האדמה , לחצות ראש שלם של שום , להניח גם אותו יחד עם גבעולי הטימין והרוזמרין ..
5להכניס לתנור שחומם מראש על 220 מעלות לחצי שעה בערך עד לקבלת צריבה והזהבה יפה ,.
6להוסיף לסיר כוס וחצי מים רותחים , לכסות את הסיר עם נייר כסף או מכסה לפחות לשלוש שעות , להוריד טמפרטורה של התנור ל 170 מעלות ..
7במידה וחסר נוזלים יש להוסיף ..
8הבשר יוצא רך שאין דברים כאילו

שאלות ותשובות

שאלה: בתבנית פיירקס זה גם יצא סבבה?
תשובה: "לא יקירה .לא מומלץ בפיירקס"

שאלה: כמה בשר ?
תשובה: לפי מספר הסועדים

שאלה: איך זה יוצא צהוב?…לא כתוב שצריך להוסיף כורכום.
תשובה: לא צריך כורכום, זה פשוט יוצא ככה.

שאלה: יש אפשרות להחליף ביין לבן ?
תשובה: רק עם יין אדום תקבלי צבע מדהים שכזה 

שאלה: אפשר לעשות את זה גם לבשר ראש?
תשובה: לא ניסיתי לכן לא אוכל להמליץ

עוד מתכונים מבוקשים:


אסאדו בתנור עם אוסובוקו ותפוחי אדמה
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

3 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *