עוגותעוגות בחושותעוגות שוקולד

עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית

עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית – 

מתכון
קלי קלות לעוגת השוקולד הכי אוורירית שיש! עוגה גבוהה ומרשימה, ולא פחות חשוב, מוכנה בקלי קלות!
 

מתכון באדיבות: גילה גילה – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית

 

הדפסה

עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית


  • נכתב ע״י: גילה גילה
  • זמן הכנה: 10
  • זמן בישול: 45
  • זמן כולל: 55 minutes

-

מתכון: עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית 


הכפלת כמויות

-

מצרכים 

גודל רינג 24
כוס מדידה אוניברסלי

לחמם תנור ל 170 מעלות מראש

4 ביצים
1 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
3/4 כוס קקאו משובח
3/4 כוס שמן
2 וחצי כוסות קמח תופח
2 כוסות סוכר
1 כוס מים חמים


-

אופן הכנה 

  1. בהתחלה נערבב היטב במטרפה עד לאיחוד כל החומרים .
  2. נוסיף עוד 1 כוס מים רותחים לערבב היטב שוב. התערובת אמורה להיות נוזלית לא לדאוג. לכן היא יוצאת אוורירית.
  3.  ניצוק את הבלילה לתבנית קוטר רינג 24. ונאפה ב 170 מעלות למשך בערך 3/4 שעה (עדיף להתתחיל אפייה רגילה על חום 150-160 ואחר כך מעלים ל 175 ), לבדוק עם קיסם אם העוגה מוכנה לפני שמוצאים אותה מהתנור.
  4. לציפוי: להמיס חבילת שוקולד מריר איכותי על בן מארי, להוסיף 25 גרם מחמאה או חמאה.

הערות מתכון

תמונות לכוסות המדידה: עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית

  • קטגוריה: עוגות שוקולד
  • שיטה: אפייה
  • מטבח: ישראלי

משתמשים בכוס הזו:

שאלות ותשובות

שאלה: אפשר תמונה של הרינג בבקשה?
תשובה: לתמונה בבקשה ללחוץ פה

שאלה: 2 כוסות סוכר?
תשובה: כן אבל אפשר לוותר על חצי כוס.

שאלה: איך משתמשים אם לתבנית אין תחתית?
תשובה: שמים מתחת נייר אפיה ונייר כסף ומניחים על תבנית.

שאלה: ואיך סוגרים את הנייר?
תשובה: את מניחה נייר אפיה מתחת לרינג . ומתחת נייר כסף שיהיה גדול יותר ואז מכווצת מסביב לרינג.

שאלה: איך הבלילה לא יוצאת החוצה
תשובה: שמה נייר אפיה ומתחת נייר כסף עוטפת היטב את הרינג. מניחה על תבנית אפיה שטוחה ושופכת בתוך הרינג את הבלילה.

שאלה: גם קמח תופח וגם אבקת אפייה?
תשובה: בדיוק!

שאלה: אפשר בקפיצית 26?
תשובה: כמובן! 

שאלה: ואם אין לי קמח תופח?
תשובה: על כל כוס קמח רגיל תוסיפי כפית אבקת אפיה.

שאלה: אם אני רוצה תבנית מלבנית לשנות משהו? הכוונה לתבנית 32×25
תשובה: הייתי עושה כפות וחצי ולא כפול. כלומר 6 ביצים 3 סוכר 1 וחצי שקיות אפיה וכו'..

שאלה: מתאים גם להכנת מאפינס?
תשובה: אפשר לנסות

שאלה: עשיתי בתבנית חד פעמית.. בלילה וחצי.למה היא עולה לי רק באמצע?
תשובה: תתחילי אפייה גילה על חום 150-160 ואחכ מעלים ל 175

שאלה: אין צורך בלהפריד חלבונים חלבונים וחלמונים? 
תשובה: לא מפרידים ביצים שמה יבשים מוסיפה נוזלים למעט כוס מים רותחים. לאחר ערבוב טוב מוסיפה כוס מים רותחים.

שאלה: אם יש קמח תופח למה צריך אבקת אפיה?
תשובה: כי זה הופך את העוגה לאוורירית יותר ולא דחוסה.

שאלה: אם אין כוס מדידה, באיזה כוס אפשר?
תשובה: כוס חד פעמי חם.

שאלה: התערובת נוזלית מה עושים שלא יצא מהצדדים מספיק לעטוף בנייר אפיה את הדפנות? 
תשובה: אם את משתמשת ברינג אני שמה נייר אפיה למטה ונייר כסף ועוטפת לגובה.

שאלה: אם אין רינג מקצועי אפשאי בתבנית עגולה חד פעמית או רגילה?
תשובה: כן בוודאי.

 

עוד מתכונים מבוקשים:

 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

תגובות 14

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים