עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית
עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית
- זמן הכנה: 10
- זמן בישול: 45
- זמן כולל: 55 minutes
-
מתכון: עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית
-
מצרכים
גודל רינג 24
כוס מדידה אוניברסלי
לחמם תנור ל 170 מעלות מראש
4 ביצים
1 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
3/4 כוס קקאו משובח
3/4 כוס שמן
2 וחצי כוסות קמח תופח
2 כוסות סוכר
1 כוס מים חמים
-
אופן הכנה
- בהתחלה נערבב היטב במטרפה עד לאיחוד כל החומרים .
- נוסיף עוד 1 כוס מים רותחים לערבב היטב שוב. התערובת אמורה להיות נוזלית לא לדאוג. לכן היא יוצאת אוורירית.
- ניצוק את הבלילה לתבנית קוטר רינג 24. ונאפה ב 170 מעלות למשך בערך 3/4 שעה (עדיף להתתחיל אפייה רגילה על חום 150-160 ואחר כך מעלים ל 175 ), לבדוק עם קיסם אם העוגה מוכנה לפני שמוצאים אותה מהתנור.
- לציפוי: להמיס חבילת שוקולד מריר איכותי על בן מארי, להוסיף 25 גרם מחמאה או חמאה.
הערות מתכון
תמונות לכוסות המדידה:
- קטגוריה: עוגות שוקולד
- שיטה: אפייה
- מטבח: ישראלי
משתמשים בכוס הזו:
שאלות ותשובות
שאלה: אפשר תמונה של הרינג בבקשה?
תשובה: לתמונה בבקשה ללחוץ פה
שאלה: 2 כוסות סוכר?
תשובה: כן אבל אפשר לוותר על חצי כוס.
שאלה: איך משתמשים אם לתבנית אין תחתית?
תשובה: שמים מתחת נייר אפיה ונייר כסף ומניחים על תבנית.
שאלה: ואיך סוגרים את הנייר?
תשובה: את מניחה נייר אפיה מתחת לרינג . ומתחת נייר כסף שיהיה גדול יותר ואז מכווצת מסביב לרינג.
שאלה: איך הבלילה לא יוצאת החוצה
תשובה: שמה נייר אפיה ומתחת נייר כסף עוטפת היטב את הרינג. מניחה על תבנית אפיה שטוחה ושופכת בתוך הרינג את הבלילה.
שאלה: גם קמח תופח וגם אבקת אפייה?
תשובה: בדיוק!
שאלה: אפשר בקפיצית 26?
תשובה: כמובן!
שאלה: ואם אין לי קמח תופח?
תשובה: על כל כוס קמח רגיל תוסיפי כפית אבקת אפיה.
שאלה: אם אני רוצה תבנית מלבנית לשנות משהו? הכוונה לתבנית 32×25
תשובה: הייתי עושה כפות וחצי ולא כפול. כלומר 6 ביצים 3 סוכר 1 וחצי שקיות אפיה וכו'..
שאלה: מתאים גם להכנת מאפינס?
תשובה: אפשר לנסות
שאלה: עשיתי בתבנית חד פעמית.. בלילה וחצי.למה היא עולה לי רק באמצע?
תשובה: תתחילי אפייה גילה על חום 150-160 ואחכ מעלים ל 175
שאלה: אין צורך בלהפריד חלבונים חלבונים וחלמונים?
תשובה: לא מפרידים ביצים שמה יבשים מוסיפה נוזלים למעט כוס מים רותחים. לאחר ערבוב טוב מוסיפה כוס מים רותחים.
שאלה: אם יש קמח תופח למה צריך אבקת אפיה?
תשובה: כי זה הופך את העוגה לאוורירית יותר ולא דחוסה.
שאלה: אם אין כוס מדידה, באיזה כוס אפשר?
תשובה: כוס חד פעמי חם.
שאלה: התערובת נוזלית מה עושים שלא יצא מהצדדים מספיק לעטוף בנייר אפיה את הדפנות?
תשובה: אם את משתמשת ברינג אני שמה נייר אפיה למטה ונייר כסף ועוטפת לגובה.
שאלה: אם אין רינג מקצועי אפשאי בתבנית עגולה חד פעמית או רגילה?
תשובה: כן בוודאי.
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: עוגת גבינה גבוהה לשבועות
- מתכון: סלמון בתנור עם עשבי תיבול
- מתכון: סמבוסק גבינה
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!
איך יצא לכן? תגיבו למטה!
★★★★★