ארוחות צהרייםבשר

צלי בשר עם תפוחי אדמה

צלי בשר עם תפוחי אדמה –
מנה נדירה, עשירה וטעימה שאפשר להכין לארוחת צהריים בשרית, ולגרוף מחמאות מכולם. מתכון פרוסות צלי בקר עם תפוח אדמה, טעמים נהדרים שרק מחמיאים אחד לשני. יעופו על זה בהבטחה. נסו עכשיו!
מתכון באדיבות: אילנית כרבי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

צלי בשר

מתכון: צלי בשר עם תפוחי אדמה

אופן הכנת הבשר

לשלוק במים חמים גוש צלי מספר 5 עם מעט כורכום. פלפל אנגלי ועלי דפנה עד להתרככות מלאה של הבשר( כאשר מכניסים מזלג והוא נכנס ויצא בקלות)לסנן ולקרר.ורק אחרי שמתקרר לחתוך לרפרוסות.
לשלוק תפוחי אדמה חצויים לחצי עד להתרככות( לא מידי) לסנן ולקרר.


אופן הכנת הרוטב


להכנת הרוטב:
בסיר רחב לסגור את חתיכות הבשר בטיגון קל ולהוציא, להוסיף שמן ולטגן עד להזהבה 2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות, להוסיף כשש שיני שום וראש ישום מקולף קלות , להוסיף כף שטוחה כורכום , 2 קוביות פטרוזליה קפואה של דורות, להוסיף את התפוחי אדמה , לערבב ואחרי 5 דקות לשפוך ככוס וחצי מים רותחים, לפזר כף מרק עוף. להוסיף את חתיכות הצלי. לפזר מעל פלפל שחור גרוס, מעט כמוןו ומלח גס, לפזר עשבי תיבול יבשים: פטרוזליה ובזילקום. לתת לזה להתבשל כ 45 דקות ( במידה וצריך להוסיף מים אז להוסיף מים רותחים מהצד) לאחר מכן לזגג סילאן מעל ולהכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ללא מכסה עד להזהבה, לפזר פטרוזליה ולהגיש. 

שאלות ותשובות

שאלה: שאלת הבהרה – לאחר בישול נתח הבשר וחיתוכו את מטגנת אותו שוב ?
תשובה: כן, כי לפני כן לא מטגנת אלא רק שולקת אותו והטיגון הוא רק לסגירת הבשר

שאלה: כמה זמן בערך לבשל את הבשר?
תשובה: כשאת שולקת אותו , תוציאי רק כאשר הוא ממש רך. אין זמן מוגדר, זה תלוי בגודל הנתח….וברוטב 45 דקות

שאלה: מה הכוונה לשלוק?
תשובה: לבשל במים רותחים על אש נמוכה

שאלה: אפשר משהו אחר במקום בזיליקום?
תשובה: כן כל עשבי תיבול שיש לך, אבל ממליצה לך בחום על בזיליקום יבש כי הוא קטלני עם תפוחי אדמה בכל צורה


עוד מתכונים מבוקשים:

צלי בשר

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך

Close
Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים