לחמניות גבינה וירקות נתלשות
מתכון נפלא לחג השבועות, לחמניות רכות וטעימות במילוי שלושה סוגי גבינה ושלושה סוגי ירקות.
מתכון ללחמניות גבינה וירקות נתלשות – נפלא לחג השבועות!
לחמניות רכות וטעימות עם מילוי שלושה סוגי גבינה ושלושה סוגי ירקות,
פצצה לעיניים ובטוח שהטעם מעיף – את המתכון הזה חובה לנסות נסו עכשיו!
לחמניות גבינה וירקות נתלשות
מתכון נפלא לחג השבועות, לחמניות רכות וטעימות במילוי שלושה סוגי גבינה ושלושה סוגי ירקות.
לדרג
המצרכים
לבצק:
- ½ 1 כוסות קמח (300 גרם)
- 1 כוס מים (180 מ"ל)
- ¾ כף סוכר (8 גרם)
- 1 כפית מלח (5 גרם)
- ½ כף שמרים יבשים
- 20 גרם שמן.
למילוי:
- 1 בצל קצוץ (לטגן)
- פטריות קצוצות (לפי טעם)
- בצל ירוק קצוץ (לפי טעם)
- פטרוזיליה קצוצה (לפי טעם)
- 2-3 כפות גבינת שמנת ( או ריקוטה)
- חופן פרמזן מגורדת.
- חופן מוצרלה מגורדת.
- חופן צהובה מגורדת. (45 גרם )
- מעט פלפל שחור (ואפשר קצת מלח)
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
- שמים בכוס מים, סוכר ושמרים ל10 דקות.
- מנפים את הקמח ומוסיפים את שאר החומרים, את השמן שמים בסוף.
- לשים את הבצק למשך 10 דקות.
- שמים בקערה עד להכפלת הנפח.
- לאחר תפיחה, לחלק ל 12 כדורים.
- לתת להם מנוחה כרבע שעה בערך.
- לפתוח כל כדור לצורת אליפסה, עם שמן בלבד!
- לקפל את האליפסה לשתיים, ולגלגל צמוד כמו ג'חנון.
- לסדר את שאר הבצק, כמו בתמונה.
הכנת המילוי:
- לטגן את הבצל עד הזהבה.
- להוסיף את הפטריות, בצל ירוק וכוסברה.
- להוסיף תבלינים.
- לשים בקערה, ולהוסיף את הגבינות.
- למלא במרכז התבנית ( הר של מילוי) ביד נדיבה.
- להתפיח
- למרוח חלמון ביצה.
- לאפות ב 10 דקות הראשונות על 200 מעלות , ולהנמיך ל 180 מעלות ( תלוי בחוזק התנור)בערך כ 25 דקות.
הערות וטיפים
* מי שרוצה יכולה להוסיף כמה כפות מרדומה, ניסיתי וזה יצא טעים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
לחמניות גבינה וירקות עם שמרים
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני שבועות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: Ariela Yehuda
תוכלי לצלם את שלבי הקיפול
לא הבנתי איך לקפל את הלחמניות
היי מילנה,
מתנצלים שאין לנו סרטון להראות לך אבל נשמח לפרט קצת יותר על תהליך ההכנה כך שאולי תביני בצורה טובה יותר:
– לרדד דק דק כל כדור לצורת אליפסה (צורה אובלית, סגלגלה) בעזרת שמן בלבד!
– כשהבצק מרודד היטב, לקפל אותו לשניים ולגלגל צמוד (כמו שמגלגלים צמוד את דפי הג'חנון).
מקווים שהצלחנו לעזור, בהצלחה 🙂