| | | | | |

מאפה גבינות טורקי - טאפדה

לכו לפי המתכון וגם אתם תוכלו להתפנק על המאפה המעלף הזה, אין סיבה שלא תצליחו.
בהשראת: בלהה לנדאו
ציון 4.29 על ידי 7 דירוגים
מאפה גבינות טורקי - טפאדה

מאפה גבינות טורקי –  אחד המתכונים הכי מדהימים שראיתם, מאפה גבינה בתנור ממתכון טורקי אסלי של יותר מ 30 שנה שאפשר להכין בעשר דקות.

מאפה גבינות פשוט ומהיר שיעשה לכם את חג השבועות, טעים מאד וגם קל לעשייה. בצק עבודת יד ממולא עם שילוב משגע של תפוחי אדמה, גבינה וביצים, וביחד מקבלים מאפה גבינה מלוח קל להכנה וטעים בטירוף.

מאפה גבינות שילדים אוהבים, לכו לפי המתכון וגם אתם תוכלו להתפנק על המאפה המעלף הזה, אין סיבה שלא תצליחו.

ספר המתכונים של בלהה לנדאו

מאפה גבינות טורקי - טפאדה
צילום: בלהה לנדאו

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

מאפה גבינות טורקי - טפאדה

מאפה גבינות טורקי - טאפדה

לכו לפי המתכון וגם אתם תוכלו להתפנק על המאפה המעלף הזה, אין סיבה שלא תצליחו.
ציון 4.29 על ידי 7 דירוגים
לדרג
באדיבות: בלהה לנדאו

ציוד

תבנית אפייה בינונית
כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

לבצק:

  • 1 כוס מים
  • 1 כוס שמן
  • 1 כפית מלח
  • 4 כוסות קמח

למילוי:

  • 1 תפוח אדמה
  • 1 חבילה גבינה מלוחה חמד של פיראוס 5%
  • 1 חבילה גבינה לבנה 5% (750 גרם )
  • 1 כפית מלח
  • 1 ביצה (חצי בתוך המילוי והחצי השני נמרח מעל המאפה)

אופן ההכנה

הכנת הבצק:

  • בסיר נשים ביחד: ספל מים כוס שמן כפית מלח ונביא לרתיחה, ואז נכבה וניתן שיתקרר.
  • נוסיף 4 כוסות קמח רגיל נלוש לבצק גמיש (זהירות שלא יהיה דביק), נכסה במגבת וניתן לו לנוח 10 דקות.

הכנת המילוי:

  • למעוך תפוח אדמה אחד מבושל לפירה.
  • נוסיף גבינה מלוחה חמד של פיראוס 5% גבינה לבנה 750 גרם 5% 100 גרם גבינה צהובה כפית אחת מלח ביצה וחצי בתוך המילוי (את החצי השני נמרח מעל המאפה).

המשך ההכנה:

  • נפריד לשני גושים ונפתח גוש אחד עם מערוך - אין צורך לקמח את משטח העבודה.
  • נניח על מגש מרובע ונשים את המילוי (מהמתכון למעלה) - נמרח מהמילוי בצורה אחידה.
  • נפתח את הגוש השני ונניח על המילוי נחתוך את הבצק לקוביות עד הסוף.
  • נמרח את חצי הביצה שנשאר מקודם ונפזר שומשום.
  • לאפות על חום 210 מעלות 55 דקות עד להשחמה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: מאפה גבינות טורקי

אפשר עם חצילים?
כן. את יכולה עם גבינה מלוחה וחציל קלוי או עם תרד וגבינה מלוחה.
את הקמח להוסיף לסיר אחרי שהורדנו מהגז?
כן. אחרי שמתקרר תוסיפי את הקמח.
נראה סוף, יש מצב גם עם בשר?
כן אפשר מכיוון שהבצק הוא פרווה.
אשמח לדעת אם אפשר להכין יום יומיים לפני החג ורק לחמם לפני ההגשה? הבצק יצא טוב?
אני מכינה בבוקר, מכסה את המגש ומכניסה למקרר, ואופה בערב. ככה יותר טעים מאשר לחמם. אבל את יכולה לאפות יומיים לפני לשמור במקרר לא קורה כלום.
וואו זה אחד המתכונים של סבתא שלי. היא הייתה שמה חצילים נראה לי.
זה אותו מתכון רק המילוי שונה. במקום גבינה לבנה תשימי גבינה מלוחה וחציל קלוי . תשימי שני חצילים בלי ביצה בתוך המילוי.
מאפה גבינות טורקי - טפאדה
צילום: בלהה לנדאו
מאפה גבינות טורקי - טפאדה
צילום: בלהה לנדאו
מאפה גבינות טורקי - טפאדה
צילום: בלהה לנדאו

רק עוד דבר אחד אחרון!

מאפה גבינות טורקי – טפאדה

שבועות? אירוח חלבי? כל הפינוקים החלביים שתדמיינו – עלינו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: מאפה גבינות טורקי מתכון מאת: Bilha Landau

Similar Posts

5 Comments

    1. היי מירב!
      אנחנו ממש מתנצלים שזה לא יצא טוב.
      ייתכן שהיה צריך להוסיף עוד תפו"א או עוד קצת קמח, אך קשה לנו לדעת אם זו באמת היתה הבעיה ולכן מצאנו עבורך 3 מתכונים דומים נוספים שאולי תרצי לנסות:
      טפאדה של אלעד אלבלי
      בורקס טורקי גבינה ותרד של צחית חמו
      טפאדה של נעמוני בקיש
      בהצלחה 🙂

    1. אותו מתכון רק המילוי שונה במקום לשים גבינה לבנה תשימי גבינה מלוחה וחציל קלוי. מאד טעים, תשימי שני חצילים בלי ביצה בתוך המילוי.

  1. מתייחס למאפה טורקי- טפאדה.
    מה מתפיח את הבצק? לא ראיתי במתכון שמרים או אבקת אפיה במתכון. קמח רגיל לא יוצא משהו בלעדיהם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?