עוגיות

מקרוד – עוגיות סולת במילוי תמרים

מקרוד – עוגיות סולת במילוי תמרים טבולות בדבש – 

עוגייה קטנה ומשגעת שמלאה בזיכרונות ילדות ובנוסטלגיה. הממתק התוניסאי האהוב על כולם: עוגיות מקרוד עשויות מבצק סולת שאותו דוחסים ומגלגלים במילוי מפנק של תמרים, אנחנו מכורים לעוגייה הזו.

למקרוד יש כמה מתכונים וכמה גרסאות :יש גם אפוי וגם יש מטוגן – ואת המתכון הזה אפשר להכין באיזה מהן שתבחרו, ולא משנה איך תחליטו, אתם קוטפים מחמאות בהבטחה!

לנוחיותכם מצורף מתחת לאופן ההכנה, גם סרטון איך מעצבים את אחת הצורות האפשרויות שבה ניתן להכין את העוגיות.

מתכון באדיבות: שרה יוסף – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: מקרוד – עוגיות סולת במילוי תמרים

מצרכים

בכוס חד פעמי שתיה חמה

1 קילוגרם סולת פחות כוס
1 כוס קמח
שקית אחת אבקת אפייה
2 סוכר וניל
1 כוס שמן חם
2 כפות סוכר דמררה או רגיל
1 וחצי כוסות מים חמים

להכנת המילוי:
חבילה אחת תמרים בואקום
קופסה אחת של ממרח תמרים
אגוז מוסקט מגורד
חצי כפית קינמון
רבע כוס מיץ תפוזים
גרידת תפוז או לימון

להכנת הדבש:
ארבע כוסות סוכר
שתי כוסות מים
1 סוכר וניל
מיץ מחצי לימון ופרוסה של לימון

כשהסירופ דבש שלנו מוכן, ניתן להוסיף בסוף הבישול כפית דבש או כפית קרונפלור מעורבבת עם מעט מים להוסיף ולערבב (זה לקבלת דבש מבריק ויפה)


אופן הכנה 

בקערה גדולה נשים סולת, נוסיף שמן רותח ונערבב.
נוסיף אז את שאר המצרכים ונערבב עד לקבלת בצק נעים.
ניתן לבצק לנוח למשך חצי שעה בערך.

בינתיים נכין את המילוי:
נחמם את ממרח התמרים ממש מעט במחבת, ונוסיף את שאר המצרכים

נערבב ונצנן מעט.

להכנת העוגיות:
נחלק את הבצק ל 4 או 5 כדורים.
נרדד בין שני ניירות אפייה.
נשים את התמרים, נגלגל לרולדה ונחתוך לפרוסות.
נטגן בשמן עמוק וחם על אש בינונית.
נקרר ונתבול בדבש חם על גז דלוק.
אפשר לאפות במקום לטגן.

להכנת הדבש:
נשים סוכר ומים ונערבב
ניתן לנוח כמה שעות
נבשל בערך עשרים דקות ונוסיף מיץ מלימון וסוכר וניל.
כשהדבש מוכן ניתן להוסיף כפית קרונפלור (או כפית דבש) ולערבב עם קצת מים ולהוסיף לדבש שהכנו, וככה נקבל דבש מבריק.

שאלות ותשובות

שאלה: כוס קמח לקילו פחות כוס סולת?
תשובה: כן נכון.

עוד מתכונים מבוקשים:

מקרוד

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך

Close
Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים