Advertisements
| | | |

עוגת גבינה אפויה גבוהה

עוגת גבינה אפויה גבוהה ומרשימה, ללא תחתית מים, טעימה וחגיגית לאירוח!
בהשראת: מרי שרעבי
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
עוגת גבינה אפויה מתכון
Advertisements

עוגת גבינה אפויה גבוהה כמו בקונדיטוריה, אבל טעימה יותר. מתכון לעוגת גבינה אפויה שישאיר עשן לכל מתכון עוגת גבינה אפויה אחר!

למי ששואל איך מכינים עוגת גבינה וגם לכל מי שלא צלח במשימת הכנת עוגת גבינה אפויה יש לנו מתכון מושלם ומדויק שאי אפשר לטעות בו. גם אם תכינו בפעם הראשונה ואין לכם רקע באפייה, מבטיחים לכם שאם תעקבו אחר השלבים, תקבלו עוגה גבוהה ומרשימה שתגרום לאורחים לקנא!

המתכון ברור מאוד ויש גם סרטון הכנה כדי להקל על מי שהביטחון שלו ירוד להכין לבד. מתכון לעוגה מרשימה ומפנקת שכל ביס ממנה כאילו נלקח מענן מתוק, מרענן וטעים!

ספר המתכונים של מרי שרעבי

עוגת גבינה אפויה גבוה
צילום: מרי שרעבי

Advertisements

למה באמת כדאי לכם: עוגת גבינה אפויה קלאסית

  • המתכון הכי מדויק וברור שיש, עם סרטון הכנה, וכל אחד יכול להכין בקלות!
  • כל כך טעימה שכל טועם יבקש תוספת, ועוד תוספת ועוד תוספת!
  • עוגה מרשימה וחגיגית להגשה בכל מועד חגיגי ובאירוח!
  • עוגה מושלמת להכנה גם בחג השבועות – לגזור ולשמור!

שורה תחתונה: אין יותר מרשים מעוגת גבינה חלומית, עם מרקם קרמי עשיר. מארחים? זו העוגה בשבילכם!

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

עוגת גבינה אפויה מתכון

עוגת גבינה אפויה גבוהה

עוגת גבינה אפויה גבוהה ומרשימה, ללא תחתית מים, טעימה וחגיגית לאירוח!
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
לדרג
באדיבות: מרי שרעבי

ציוד

תבנית עגולה גודל 24
Advertisements

המצרכים

  • 7 ביצים (בטמפרטורת החדר)
  • 1 כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • 1 חבילה גבינה 5% (750 גרם )
  • 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
  • 4 כפות קורנפלור
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כף קמח תופח
  • גרידת לימון (מלימון שלם)

לקרם:

  • 1 גביע שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 1 כוס חלב
Advertisements

אופן ההכנה

  • לחמם תנור מראש על 200 מעלות.
  • נפריד את הביצים ואת החלמונים נשים בקערה נפרדת והחלבונים במיקסר.
  • נקציף את החלבונים ונוסיף בהדרגה את הסוכר ושקית הסוכר וניל עד שנקבל קצף יציב אך לא נוקש.
  • נטרוף את החלמונים בעזרת מטרפה עם השקית סוכר וניל שנשארה עד לקציפה אוורירית.
  • נוסיף את הגבינות ואת השמנת החמוצה ונערבב עד לקבלת תערובת חלקה.
  • נוסיף את גרידת הלימון ונטמיע בעזרת ערבוב בבלילה.
  • נוסיף את היבשים: קורנפלור, אינסטנט פודינג ואת הקמח, ומערבבים עד לתערובת חלקה.
  • נוסיף את קציפת החלבונים בהדרגה ונקפל בעדינות את הקציפה עד שמקבלים תערובת חלקה.
  • ליצוק לתבנית העגולה אותה ריפדנו בנייר אפיה.
  • בתחתית התנור נשים תבנית עם מים.
  • מכניסים לתנור שחיממנו מראש ואופים במשך חמש דקות.
  • אחרי החמש דקות אפייה, להוריד את חום התנור ל-160 מעלות ולאפות לעוד כ - 60 דקות.
  • מכבים את התנור ולהשאיר את העוגה עוד 30 דקות בתנור בעודו כבוי.
  • נקרר את העוגה ונפריד בעדינות מהתבנית ונניח על כלי הגשה.

לקרם:

  • נכניס למיקסר את השמנת מתוקה אינסטנט פודינג וניל והחלב.
  • נקציף יחדיו עד קבלת קרם יציב וחלק.
  • כשהעוגה הצטננה נמרח בצורה אחידה על העוגה.
Advertisements

הערות וטיפים

אפשר להיות יותר יצירתיים ולזלף את הקרם במקום למרוח, וגם ניתן לקשט עם פירורי שוקולד מריר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

Advertisements

מתכון לעוגת גבינה אפויה
צילום: מרי שרעבי
עוגת גבינה אפויה קלאסית
צילום: מרי שרעבי

רק עוד דבר אחד אחרון!

ארוחה מושקעת או אירוח חלבי? כל שבוע זה שבועות? כל הפינוקים חלביים שתדמיינו – עלינו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: עוגת גבינה אפויה מתכון מאת  Meri Sharabi

 

 

Advertisements

Similar Posts

4 Comments

  1. 5 stars
    היי
    אני עושה את העוגה הזאת מלא, היא טעימה מאוד אבל תמיד מתנפחת הרפיה ואז נוחתת בטירוף.
    וזה קורה גם כאשר אני משאירה אותה בתנור אחרי האפייה. מה עושים?
    תודה

    1. היי רבקה,
      שמחים לדעת שאת נהנית ממנה למרות זאת.
      נשמח לנסות לעזור:
      1. זה בסדר שהעוגה צונחת, זו גם הסיבה שמורחים עליה קרם.
      2. כדאי להקפיד לשמן את התבנית בכל מקום שבלילת העוגה מגיעה אליו.
      3. אפשר לאפות למשך זמן ארוך יותר בחום נמוך טיפה.
      בהצלחה 🙂

  2. היי
    האם אפשר להשתמש בקמח רגיל ולהוסיף אבקת אפייה אם כן כמה ? אשמח לתשובה תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements