|

עוגת גבינה לוטוס לימונית – זוכרים את העוגה שהפילה את השופטים במאסטר שף? עוגת גבינה לימונית אוורירית ועשירה על בסיס עוגיות לוטוס, כל ביס פשוט מתגלש בפה, חגיגה!

מתכון עוגת גבינה לימונית שמצליחה לשלב בין שני טעמים שונים בהרמוניה מושלמת, מתיקות מפנקת עם חמצמצות מרעננת ועדינה שמפתיעה, אבל מתקבלת בשמחה. עוגה נדירה ומשגעת שמוכנה בקלי קלות, ללא אפייה. אז נו, למה אתם מחכים?!

מתכון באדיבות: מלי מאירוב  – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת גבינה לוטוס לימונית

מצרכים ואופן הכנה 

נכין קודם כל את התחתית:

לטחון 250 גרם עוגיות לוטוס
להמיס 100 גרם חמאה
לערבב על העוגיות ולהדביק לתבנית 24 או לתבנית פאי
להכניס לתנור ל 10 דקות על חום 180 מעלות
להוציא לצנן ולא לכבות את התנור

הכנת בלילת הגבינה:

בקערת המיקסר לערבב:
300 גרם גבינת שמנת (אני השתמשתי בקופסא וחצי של גבינת נפוליאון בטעם טבעי)
גרידת לימון מלימון אחד בגודל בינוני
2 ביצים
כפית תמצית וניל
7 כפות סוכר
לערבב עד שהתערובת חלקה וללא גושים
לשפוך על הלוטוס ולהכניס לתנור ל 20 דקות בערך
כשהגבינה התקשתה (אבל לא יותר מדיי, כי בחוץ היא כבר תתייצב) להכניס למקרר

לערבב גביע שמנת חמוצה 15 אחוז יחד עם ארבע כפות סוכר וכפית תמצית וניל
כשהעוגה התקררה לשפוך על העוגה


שאלות ותשובות

שאלה: רק 20 דקות אפיה למלית הגבינה ?
תשובה: כן זה יספיק
שאלה: אפיתי את העוגה והיא ממש לא אפויה כבר חצי שעה. זה נורמלי?
תשובה: תוציאי היא צריכה להיות רוטטת הכל בסדר היא מתיצבת בחוץ

שאלה: להקציף או לערבב? אז אפשר בלי מיקסר?
תשובה: לערבב, וכן אפשר.
שאלה: כמה אחוז שומן של הגבינת נפוליאון? וכמה גרם זה יוצא בערך קופסא וחצי? כי יש כמה גדלים
תשובה: נפוליאון באה 200 גרם 30 אחוז או 25 אחוז

עוד מתכונים מבוקשים:


עוגת גבינה לוטוס לימונית
עוגת גבינה לוטוס לימונית
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *