עוגת שכבות ממכרת – עוגה לשבת שהיא תענוג בכל ביס. עוגת שוקולד וקצפת שתחוסל תוך שעות. כי מי שטרח בערב שבת יטעם במוצ״ש ויתפנק עם עוגה מהממת שכזו. רוצו להכין!

מתכון באדיבות: רונית פרץ – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת שכבות ממכרת

מצרכים 

להכנת הבסיס האפוי:
200 גרם שוקולד מריר
1/4 כוס חלב
חמש ביצים
חצי כוס סוכר

להכנת מילוי:
1 שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב
שתי כפות פודינג בטעם וניל

להכנת הציפוי:
מאה גרם שוקולד מריר
מאה גרם שוקולד חלב
שמנת מתוקה אחת


אופן הכנה 

נחמם תנור מראש ל 175 מעלות
נמיס שוקולד וחלב,נערבב היטב ונוסיף את החלמונים אחד אחרי השני
נקציך את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף רך ויציב
נעביר כשליש מהשוקולד לקערת המיקסר ובעדינות נקפל ונוסיף את שאר השוקולד
נשמן תבנית ונרפד אותה בנייר אפייה ולאפות כעשרים דקות
נקציף שמנת חלב ופודינג ונמרח על עוגה קרה
להכניס למקפיא להתייצבות למשך כשעה
נמיס שוקולד ושמנת ונשפוך על העוגה הקפואה
נקפיא לילה שלם ולמחרת מחלצים מהתבנית
מקשטים בשוקולד לבן או במה שבא לכם. בתיאבון!

שאלות ותשובות

שאלה: איך את עושה את הגירוד שוקולד הלבן מעל שיוצא ארוך ומסולסל?
תשובה: בעזרת קולפן

שאלה: זו עוגת קרמבו?
תשובה: מאוד דומה, רק שאצלי התחתית משוקולד, בלי קקאו ובלי שוקולית בכלל

שאלה: אין קמח בעוגה?
תשובה: כן בלי קמח
שאלה: האם שומרים את העוגה במקרר או כל הזמן במקפיא?
תשובה: במקרר עד ההגשה
שאלה: האם אפשר במקום חלב נוזל אחר בכדי שתהיה פרווה?
תשובה: לא ממליצה, העוגה מושלמת בלי שדרוגים לפרווה.
שאלה: יש אפשרות לשים משהו אחר במקום שמנת מתוקה?
תשובה: חלב קוקוס
עוד מתכונים מבוקשים:

עוגת שכבותצילום: רונית פרץ

 

עוגת שכבות
צילום: רונית פרץ
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

4 Comments

  1. למה לא רושמים גודל תבנית?
    אני רוצה לאפות את עוגת שכבות ממכרת ואני לא יודעת את גודל התבנית.
    אשמח אם תומרו לי מה גודל התבנית.
    תודה

    1. היי לאה, את המתכון מומלץ להכין בתבנית 24 או רינג אובאל.

      בהצלחה ובתיאבון!
      צוות מתוקים

    1. היי טלי!
      התבנית במתכון היא 22 אבל את יכולה לעשות גם ב-26, היא פשוט תצא יותר נמוכה, זה הכל.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *