כללי

עוגת מדוביק טעימה ומרשימה

עוגת מדוביק – עוגת שכבות רוסית נדירה ביופיה ובטעמה. זו עוגה מהממת, טעימה בטירוף מהמטבח הרוסי. עוגה לשבת מרשימה וטעימה שתגרוף מחמאות מכולם. לא המתכון הכי מהיר, אבל מאה אחוז שווה את ההשקעה!

מתכון באדיבות: נעמי שושן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת מדוביק טעימה ומרשימה

מצרכים 

להכנת הבצק:
שלוש ביצים
כוס אחד סוכר 
מאה גרם חמאה (לחתוך לקוביות)
חצי כוס דבש
קליפה מגוררת מחצי תפוז או לימון
ארבע כוסות של קמח
שקית אחת אבקת אפייה

להכנת קרם השמנת החמוצה:
שמנת חמוצה "של פעם" 27% שומן – ששה גביעים 
3/4 כוס סוכר
שתי שקיות סוכר וניל


אופן הכנה 

שלב ראשון נכין את הבצק ונקרר כארבע שעות:
מקציפים במיקסר ביצים וכוס סוכר עשר דקות על מהירות גבוהה, עד לתערובת תפוחה וסמיכה בדומה למוס.
נמיס עכשיו במיקרו חמאה ודבש. ננמיך את מהירות המיקסר ונוסיף את תערובת הדבש החמה שהכנו ותוך כדי הקצפה גם את הקליפה מגוררת.
נחליף את המקצף עכשיו בוו גיטרה, נוסיף את הקמח ואבקת האפייה ונעבד רק עד שמקבלים בצק אחיד, נוזלי ודביק.
נרפד בניילון נצמד תבנית קטנה או קופסת פלסטיק ומשמנים את הניילון.
נשטח את הבצק בקופסא, נכסה בעוד יריעת ניילון משומנת ונעביר למקרר.
נשאיר בקירור להתייצבות למינימום של 4 שעות (מקסימום עד 12 שעות).

נרדדים את הבצק ונאפה את בסיסי העוגה:
מחממים תנור מראש לחום של 160 מעלות.
נחלק את הבצק באופן שווה ל-6 חלקים ונרדד כל חלק על נייר אפייה (מקומח בנדיבות), לעיגול דק בקוטר 25 ס"מ (נעזרים ברינג או צלחת ליצירת עיגול בצק מדויק).
לתבנית תנור נפרדת נעביר כל עיגול בצק עם נייר האפייה שמתחתיו, ונאפה בתנור 20-15 דקות עד שמזהיב. ואז מצננים.

ובזמן האפייה, נכין את קרם השמנת ונשמור במקרר עד להרכבה:
נערבב בקערה גדולה שמנת חמוצה עם 3/4 כוס סוכר וסוכר וניל.
ואז נחכה כחמש דקות שהסוכר יתמוסס ונטרוף לתערובת חלקה.
נשמור להתייצבות במקרר.

נרכיב את העוגה ונקרר אותה כיום שלם (24 שעות) לפני ההגשה:
את הבסיס האפוי הכי פחות יפה – נטחן במעבד מזון לפירורים.
נשים בסיס אפוי על צלחת הגשה יפה שטוחה וגדולה.
נמרח מעל הבסיס הזה בעזרת גבו של כף שכבה נדיבה של קרם שמנת. 
נכסה בבסיס נוסף ונמרח שמנת.
וככה נמשיך להרכיב באותה צורה עד שנקבל עוגה גבוהה ויפה עם 5 בסיסים ו 5- שכבות שמנת (השכבה העליונה היא שכבת שמנת).
נמרח את יתרת השמנת מסביב לעוגה.

להכנת ציפוי:
נפזר מעל הקרם את הפירורים.

להיזהר ולעבוד בעדינות כי השמנת עדיין לא יציבה – אבל לא לדאוג מכיוון  שהיא תתייצב משמעותית בזמן במקרר.
נכסה את העוגה ונעביר לקירור ל-24 שעות (חובה.).
אחרי היממה במקרר נגיש ישר מהמקרר ונתענג על יופי של עוגה. בתיאבון!

שאלות ותשובות

שאלה: העוגה הזאת בנויה משכבות הוופל הרוסי שקונים בחנויות?
תשובה: לא, הכנתי לבד

שאלה: זה קשה להכין?
תשובה: היום הכנתי פעם ראשונה זה דורש קצת זמן כן

עוד מתכונים מבוקשים:

עוגת מדוביק טעימה ומרשימה

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים