מתכונים מדהימיםעוגותעוגות שוקולדעוגות שמרים

עוגת שמרים שוקולד השחר חלווה ואגוזי המלך

עוגת שמרים שוקולד –  עוגת שמרים בצורה יפייפיה ומגרה עם מילוי ממרח השחר, חלווה, ואגוזי מלך עשירים, תענוג לא מהעולם הזה! מבטיחים שלא יישאר פירור אחד! רוצו להכין.

מתכון באדיבות: מימון צרפתי  – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

עוגת שמרים

מתכון: עוגת שמרים שוקולד

מצרכים 

כמות: 4 עוגות בתבניות אינגליש קייק
חומרים
1 קילו קמח
1 שקית שמרית (50 גרם)
300 גרם חמאה
1/4 1 כוסות (300 מ"ל) חלב
4 ביצים בטמפ' החדר
3/4 כוס סוכר
1 כפית מלח

מרכיבים להכנת המילוי:
600 שוקולד השחר/נוטלה.
200 גר חלווה.
250 גר. אגוזי מלך קצוצים

אופן הכנה 

במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרית. ממיסים חמאה ומערבבים עם חלב קר לקבלת תערובת פושרת. מוסיפים לקמח את תערובת החמאה, יחד עם ביצים וסוכר. מעבדים עד לקבלת בצק, לאחר 4 דקות ומוסיפים מלח. מעבדים בסה״כ -8 דקות במהירות
נמוכה-בינונית עד לקבלת בצק חלק ומבריק.

אני באופן אישי מכין את הבצק יום מראש ומתפיח במקרר, למשך כל הלילה הבצק משתבח זה בדוק

מחלקים את הבצק ל4 חלקים שווים

מרדדים כל חלק בצק למלבן בעובי פחות מ-½ ס"מ ובמידות 25×35 ס"מ.

מורחים את ממרח שוקולד באופן אחיד ונדיב וומפזרים על כל שטח הבצק חלווה ואגוזי מלך

מגלגלים לרולדה וחוצים בסכין חדה מאוד לאורך הרולדה, משני החצאים ומניחים בצורת X קולעים צמה בצורת בורג ומניחים את עוגת השוקלד קראנץ בתבנית אפיה מוארכת ומשומנת היטב בחמאה).

מברישים בביצה טרופה. מתפיחים כשעה.)בחורף נדרש זמן התפחה גדול יותר)

בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. אופים כ-35 דקות.

מברישים את העוגות בעודן חמות בסירופ הסוכר.

בהצלחה מובטחות עוגות מושלמות וטעימות

שאלות ותשובות

שאלה: מה אפשר במקום חמאה?
תשובה: מחמאה

שאלה:אני לא מצליחה לקפל ככה את העוגה. איך בדיוק מכינים את הצורה?
תשובה: זה פשוט משחושבים. לפתוח את הבצק 30*25 למרוח שוקולד אגוזים וכ״ו לגלגל לנקניק חוצים את הנקניק במרכז עם סכין חדה מאוד שמים בצורת x את שני חצאי הנקניק כאשר הפסים כלפי מעלה ועודים צמה מכניסים לתבנית התפחה ואפיה 175 מעלות 35-40 דקות בהצלחה

שאלה: איך אני מגיע לצורה הזאת???
תשובה: לגלגל לרולדה חוצה לשתיים במרכז עם סכין חדה מאוד מניחה בצורת X ועושה צמה ,ולתבנית להתפחה בהצלחה

עוד מתכונים מבוקשים:

עוגת שמרים

 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים