רולדת לוטוס \ריבת חלב – רולדת ריבת חלב מהממת מהמתכון של אופירה פחימה, פשוט להחליף את הלוטוס בריבת חלב, ולא משנה מה המילוי, מבטיחים שיש לכם עוגת רולדה מושלמת במילוי קרם עשיר ומפנק – מתכון מהיר ומנצח שאתם מוזמנים לנסות.

מתכון באדיבות: תמי אילוז ואופירה פחימה יחיא – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
 רולדת לוטוס

מתכון: רולדת ריבת חלב \ לוטוס משגעת

מצרכים 

שש ביצים
שש כפות סוכר
שלוש כפות שמן
חצי כוס קמח ועוד כף וחצי
1 וחצי כפות קמח תפוח אדמה או קורנפלור

להכנת המלית:
1 צנצנת ממרח לוטוס חלק
500 מל שמנת מתוקה
4 כפות סוכר
חצי כוס חלב
1 פודינג וניל

אופן הכנה 

מפרידים את הביצים, את החלבון נקציף עם סוכר לקצף יציב ואז נוריד מהירות מיקסר ונוסיף את החלמונים והשמן בהדרגה
נוסיף קמח וקמח תפוח אדמה ונערבב.
מרפרדים תבנית תנור בנייר אפייה ונשמן אותה
נוסיף את בלילת העוגה וליישר, לאפות בתנור על חום 180 מעלות כעשר דקות, לצנן היטב.
נקציף את כל מצרכי הקרם, ונמרח ממרח לוטוס או ריבת חלב על הרולדה (צריך לחמם מעט בקערה המתאימה למיקרוגל ואז יותר קל למרוח)
נמרח שכבה שנייה של הקרם שהכנו, נגלגל ונכניס למקפיא ל 30 דקות.
נמרח קרם ונזלף ממרח לוטוס לקישוט , ביסקוויט לוטוס

שאלות ותשובות

שאלה: למה רשום במתכון ביסקוויטים של לוטוס??
תשובה: במקור הרולדה עם לוטוס. והרולדה שבתמונה למעלה היא עם 2-3 כפות ריבת חלב.
שאלה: כל המצרכים הם עבור רולדה אחת?? גם של הקרם?? 500 מ"ל של שמנת להקצפה וצנצנת של ממרח לוטוס?
תשובה: כן אבל יוצאת גדולה כמו בתמונה (חציתי אותה לשניים)

שאלה: תמיד שאני מכינה רולדה הבצק אחרי התנור יוצא לי שטוח ולא אווירירי כמו בתמונה .. יש לך טיפ לתת לי?
תשובה: זה אמור לצאת שטוח . אני אופה בטורבו אולי בגלל זה

שאלה: 6 ביצים רולדה אחת ?והאם את מגלגלת אותה איך שיוצא מהתנור
תשובה: כן רולדה גדולה יוצאת . לא מגלגלת מייד אלא לאחר שהתקררה ממש ומילאתי אותה

שאלה: יש צורך לגלגל במגבת כשיוצא מהתנור?
תשובה: לא. רק לצנן היטב ,למרוח ואז עם הנייר אפייה לגלגל

 
עוד מתכונים מבוקשים:


רולדת ריבת חלב
רולדת לוטוס
רולדת ריבת חלב
צילום: תמי אילוז
רולדת ריבת חלב
צילום: תמי אילוז
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

One Comment

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *