| | |

עוף בתנור עם תפוחי אדמה

מתכון האחד שתמיד מצליח. מתכון לעוף עסיסי, קל, מוצלח ובמינימום עבודה. פשוט מעדן!
בהשראת: חנית וצביקה טרבלסי
ציון 4.52 על ידי 41 דירוגים
עוף בתנור עם תפוחי אדמה

עוף בתנור עם תפוחי אדמה – מושלם לערב חג הפסח.

מתכון האחד והיחידי שאי פעם תצטרכו, תמיד מצליח.

מתכון לעוף עסיסי, קל, מוצלח ובמינימום עבודה. פשוט מעדן!

עוף בתנור עם תפוחי אדמה
צילום: חנית וצביקה טרבלסי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

עוף בתנור עם תפוחי אדמה

עוף בתנור עם תפוחי אדמה

מתכון האחד שתמיד מצליח. מתכון לעוף עסיסי, קל, מוצלח ובמינימום עבודה. פשוט מעדן!
ציון 4.52 על ידי 41 דירוגים
לדרג
באדיבות: חנית וצביקה טרבלסי

המצרכים

שלב 1:

  • עוף (איזה חלק שאוהבים אפשר גם שלם)
  • 3 עלי דפנה
  • 3 פלפל אנגלי
  • 1.5 כף כורכום
  • 1.5 כף מרק עוף
  • תפוח אדמה (כמה שאוהבים)

שלב 2:

  • 2 עלי דפנה
  • 2 פלפל אנגלי
  • 1 כפית כורכום

שלב 3:

  • ¼ כוס שמן זית
  • 4 כפות רוטב טריאקי
  • ½ כפית כמון
  • כפית כורכום
  • כף פפריקה
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור גרוס (קורט)
  • 1 כפית כוסברה יבש
  • 2 שיני שום

אופן ההכנה

שלב 1:

  • נשטוף את העוף (כל חלק שאוהבים, אפשר גם עוף שלם).
  • נשים אותו בסיר עם העלי דפנה, פלפל אנגלי,כורכום, והמרק עוף.
  • להרתיח למשך 20 דקות - להוציא מהמים ולשמור בקערה שתי כוסות מהנוזלים.

שלב 2:

  • לקלף כמה תפוחי אדמה שלמים, ולחתוך עם סכין פסים כמו בתמונה (לא עד הסוף).
  • נרתיח את תפוחיה אדמה למשך 15 דקות בסיר עם העלי דפנה, פלפל אנגלי וכורכום.
  • להוציא אותם מהמים, לשטוף ולהניח בצד.

שלב 3:

  • לקחת את הקערית עם הנוזלים ששמרנו בצד, להוסיף שמן זית, רוטב טריאקי, כמון, כורכום,
  • פפריקה, מלח פלפל שחור גרוס, כוסברה יבשה, ושיני שום כתושות.
  • לערבב טוב טוב ולהניח נייר אפיה על התבנית ולסדר את העוף ותפו"א.
  • לשפוך עם כף את הרוטב על הכל (אם נשאר משהו לשפוך מהצד בתבנית).
  • נכניס לתנור באמצע על חום 180 מעלות ומצב גריל.
  • לאחר שמשחים ומקבל צבע יפה נהפוך הכל לצד שני להשחמה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

עוף בתנור עם תפוחי אדמה
צילום: חנית וצביקה טרבלסי

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!

 

Similar Posts

2 Comments

    1. היי חיה!
      וואו, את מדברת פה על אגדה ענקית, ג'וליה צ'יילד. אנחנו בטוחים שהבישול שלך מעולה אם את עובדת לפי ספרי מישלן והספרים שלה. תבורכי!
      נשמח לראותך גם בקבוצת הפייסבוק שלנו 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?