Advertisements
|

ז'אבן למימונה – מתכון מרוקאי מיוחד לז'אבן, ממתק קציפתי שמזכיר את החלביצה ואת הנוגט וכל הזכרונות המתוקים מהילדות. ז'אבן שנראה מדהים ומזמין שחייבים לטעום. מתכון קלאסי ויותר מבוגר מרובנו לז'אבן עם מרקם נדיר שהגיע הזמן שתלמדו להכין. בהצלחה ובתיאבון!

מתכון באדיבות:  דבי ממן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

Advertisements

מתכון: ז'אבן למימונה

מצרכים ואופן הכנה 

להמיס בסיר קילו סוכר וכוס מים כחצי שעה
להוסיף מיץ מחצי לימון וכמה גרעיני לימון שנוציא
כשהסירופ יהיה מוכן לבשל עוד כ 10 עד שמזהיב
בינתיים להקציף 10 חלבונים
להוריד את הסירופ המוכן מהאש לקרר 2 דקות
כשהקרם תפוח ולבן לשפוך שליש סירופ לקרם ולהמשיך להקציף כל הזמן במהירות גבוהה
שוב להוסיף סירופ ולהקציף 3 פעמים
להמשיך להקציף עוד כ 15 דקות
לקרר מעט להעביר לצלחות הגשה ולקשט תהנו

Advertisements

שאלות ותשובות

שאלה: אפשר להכין יומיים מראש?
תשובה: כן, ואפשר גם לשמור במקפיא.

שאלה: מה הכמות 140גר קמח ? זה שווה לכוס? ו180גר סוכר מה הכמויות בכוסות?
תשובה: בבקשה טבלת מידות ומשקלים פה.
שאלה: קירור של שתי דקות מספיק או שצריך לחכות שהסירופ יתקרר לגמרי?
תשובה: 2 דקות מספיק.
שאלה: אחרי חצי שעה להוסיף את הלימון?וגרעיני הלימון?
תשובה: כן וכן.

עוד מתכוני פסח מבוקשים:

Advertisements

ז'אבן למימונה
Advertisements


הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Advertisements

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Advertisements