|

עוגה כשרה לפסח על בסיס שקדים – קבלו עוד עוגה כשרה לחג, עוגת יפייפה ומרשימה על בסיס שקדים ללא ביצים. שש שכבות של עונג צרוף וטעם מטריף שתקצור המון מחמאות. רוצו להכין!

מתכון באדיבות: דורית אלישע – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: 

מצרכים 

כוס מידה – כוס חד פעמי שתייה חמה

300 גר' שקדים טחונים (עם הקליפה)
כוס ורבע סוכר
כוס וחצי קמח תופח כשר לפסח
300 גר' מחמאה או חמאה
שלוש טיפות תמצית שקדים
שתיים שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
100 גר' שוקולד מריר
תבנית קפיצית חובה 24-26
שלוש נייר אפייה

אופן הכנה 

נלוש את השקדים סוכר, מחמאה, קמח, תמצית שקדים ונחלק ל-3 מנות.
נניח נייר אפייה על תחתית התבנית ונרסס היטב שמן.
נשטח 1/3 מכמות הבצק עם יד רטובה.
בתנור שחומם מראש 170 מעלות לאפות 10-12 דקות לצבע זהוב בהיר (לא יותר).
נשחרר מהתבנית וכך לאפות את שני הבצקים שנותרו ולצנן.
נקציף 2 שמנת מתוקה עם 2 כפות סוכר ולחלק ל-3 מנות.
נמרח 1/3 על השכבה הראשונה.
נניח מעל שכבה שניה של בצק.
נמיס שוקולד מריר דקה במיקרו ולהוסיף בעדינות .
ל 1/3 השני של הקצפת נערבב  ונמרח על שכבת הבצק.
נניח שכבה שלישית של בצק מעל את יתר הקצפת.
נקשט מעל עם שקדים טחונים.

שאלות ותשובות

שאלה: אפשר אגוזים במקום שקדים?
תשובה: לא במתכון הזה
עוד מתכוני פסח מבוקשים:


עוגה כשרה לפסח על בסיס שקדים
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *