| |

רולדת שוקולד לפסח – כבוד שבת הגדולה, העוגה שתעשה לכם את החג, רולדת שוקולד גם כשרה לפסח וגם פרווה, כי מה יותר טעים משוקולד וקוקוס?! עוגה מפנקת ועשירה שחובה להכין הפסח הזה, מומלץ בחום!

מתכון באדיבות: הילה ליברטי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: רולדת שוקולד לפסח

מצרכים 

ארבע ביצים
כוס אחת  סוכר
3/4 כוס קמח תופח כשר לפסח
כף גדושה קקאו
2-3 כפות שמן

להכנת הקצפת:
קצפת צמחית 250 מל
כף אחת גדושה אינסטנט וניל
וכף סוכר

לציפוי השוקולד -הגנאש:
חצי מיכל קצפת צמחית
מאה גר שוקולד מריר

לקישוט:
קוקוס


אופן הכנה 

נקציף ביצים שלמות עם כוס סוכר בהדרגה (הקצף אמור להיות יציב תפוח גבוה)
נוסיף את השמן, קמח וקקאו (כמובן לנפות לפני כן) 
נחמם תנור ל 170 מעלות. 
על תבנית התנור להניח נייר אפיה ונשמן הנייר היטב.
ניצוק את התערובת בתבנית ולאפות כ 15 דקות, לבדוק שהמגע יהיה מעין קפיצי.
נגלגל לאחר האפייה לרולדה וניתן לה להתקרר. 
אחרי ההתקררות ניתן למרוח במעט ריבה מהולה במים וגם למלא בקצפת, ואז לקרר כ 15 דקות. 
לגנאש:
נחמם בפולסים את השמנת ונוסיף את השוקולד מריר.
נערבב היטב וניצוק על העוגה. נפזר את הקוקוס. 
נקשט עם מעט גנאש פסים על הרולדה. חג שמח.

שאלות ותשובות

שאלה: סליחה על הבורות..מזה גנאש?? אני לא אופה..
תשובה: זה סירופ שוקולד ששופכים מעל העוגה גנאש שוקולד

שאלה: לא הבנתי אחרי שמגלגלים פותחים ומורחים את הקצפת ומגלגלים שוב?
תשובה: כן..גלגול ראשון אחרי האפיה בעודה חמה . ש"תתפוס את הצורה" אחכ למלא בקצפת ולגלגל שוב..

שאלה: יקירה במה אפשר להחליף קמח תופח לפסח? האם בקמח מצה דק לעוגות? ולהוסיך אבקת אפיה? כמה אבקת אפיה? האם לאפות בטורבו או רגיל? תודה
תשובה: לא הכנתי מקמח מצה דק. תנסי עם כפית אפייה
 
עוד מתכוני פסח מבוקשים:


רולדת שוקולד לפסח
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *