| | | |

קציצות בשר לפסח מושלמות

קציצות בשר טחון מושלמות לחג, הקציצות יוצאות סוף. תבשיל ילדות שהגיע הזמן שתכינו שוב.
בהשראת: רינה כהן
ציון 4.30 על ידי 10 דירוגים
מתכון קציצות בשר

קציצות בשר לפסח – קציצות בשר טחון מושלמות לחג!

תבשיל ילדות שהגיע הזמן שתכינו שוב, והפעם בגרסה כשרה לפסח.

רעיון טוב לארוחה המשפחתית בחול המועד ובמיוחד ליל הסדר, כולם 100% יעופו על זה.

ספר המתכונים של רינה כהן 

 

מתכון קציצות בשר
צילום: רינה כהן

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון קציצות בשר

קציצות בשר לפסח מושלמות

קציצות בשר טחון מושלמות לחג, הקציצות יוצאות סוף. תבשיל ילדות שהגיע הזמן שתכינו שוב.
ציון 4.30 על ידי 10 דירוגים
לדרג
באדיבות: רינה כהן

ציוד

סיר רחב

המצרכים

  • 3 בצלים (גדולים חתוכים )
  • 4 כפות סילאן
  • ½ קילו בשר טחון
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור / לבן (קורט)
  • ½ כוס קמח מצה
  • תבלין בהרט / תבלין לקציצות (קורט)
  • 1 צרור כוסברה (קצוצה )
  • 1 צרור פטרוזיליה (קצוצה )
  • 1 בצל (מגורד)
  • כורכום (קורט)

אופן ההכנה

  • את השלושה בצלים נטגן בסיר עד לקבלת גוון שחום ויפה.
  • על אש נמוכה נוסיף הסילאן ולכסות את הסיר כדי שהבצל יפקיד מים, נרתיח 5 דקות.
  • את הבשר הטחון נתבל אותו במלח פלפל שחור או לבן, קמח מצה, רבע כוס מים, בהרט או תבלין לקציצות, כוסברה קצוצה ופטרוזיליה קצוצה, בצל מגורד, קצת שמן, ונערבב טוב.
  • לכדרר כדורים קטנים ולהוסיף לסיר את הקציצות.
  • ניקח קערית לשים כורכום, מלח, פלפל לבן, כוס פחות רבע מים נערבב ונוסיף לסיר ונמשיך על אש קטנה במשך שעה או עד שהקציצות משחימות ומקבלות צבע יפה.

הערות וטיפים

נשקה עם כף ברוטב מעל הקציצות במהלך הבישול על מנת שיתבשלו מכל הצדדים ויקבלו צבע.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: מתכון קציצות בשר

האם חייב לשים פירורי מצה פשוט יש במשפחתי אנשים שלא אוכלים גלוטן?
לא.
אפשר עם בשר או כבש או עוף?
כן.
למה להוסיף מים לבשר?
כדי שיתרכך.

 


הבמה כולה שלכם:
מתכון קציצות בשר
צילום: חני סינה פרטוש

"עשיתי בדיוק כזה!"
חני סינה פרטוש


רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: רינה כהן

Similar Posts

6 Comments

    1. היי אירית, 3 בצלים גדולים ו 500 גרם בשר טחון כמצויין מעלה. בהצלחה ובתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?