עוגותעוגות שוקולדעוגות שמרים

עוגת שמרים קיפולים

עוגת שמרים קיפולים – עוגת שמרים שונה וטעימה, עם מרקם עשיר שוקולדי ומפנק ביותר. מתכון שחובה לנסות עם סרטון הכנה שיסביר איך בדיוק מכינים את יצירת האומנות הזו שתמלא לכם את הבית בריחות מהממים.

מתכון באדיבות: יפעת רגב ואתר פשוט לאפות – קרדיט על שיתוף המתכון.

עוגת שמרים קיפולים

[quads id=2]

מתכון: עוגת שמרים קיפולים

מצרכים – ל4 רולדות גדולות

כוס מדידה אוניברסלית

קילו קמח
1 כף גלוטן (או קמח עשיר בגלוטן)
שתי כפות שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
קורט מלח
150 מ"ל יוגורט
ארבע ביצים
3/4 כוס שמן
שתי כוסות מים (מים שמים בהדרגה יתכן שתצטרכו פחות)

להכנת מילוי הקקאו:
שתי כוסות קקאו

שתי כפות נס קפה
כף קינמון
ארבע כפות פודינג ווניל
שלוש כוסות סוכר (על כוס קקאו שמים כוס וחצי סוכר)
נערבב את כל חומרי המילוי למעט החמאה שהמסנו)
מאתיים גרם חמאה מומסת (לגרסה פרווה אפשר להשתמש במחמאה)

[quads id=3]

אופן הכנה 

שמים את כל חומרי הבצק עשר דקות
נוריד למשטח משומן את הבצק ונעבוד עם ידיים משומנות
נחלק את הבצק ל-8 עיגולים (כל עיגול יהיה במשקל של מאה שבעים גרם)
את העיגולים נניח למנוחה של כחצי שעה (נכסה אותם בשקית ניילון)

אחרי שעברו שלושים דקות ניקח שני עיגולים, נפתח כל עיגול למלבן ארוך וקצת רחב

נפתח כמה שיותר את המלבן לשכבה דקה
נמרח בחמאה מומסת ובעזרת כף  נשפוך מעל את מילוי הקקאו שהכנו
נגלגל מהחלק הצר וכך  שוב פעם עושים עם העיגול השני
נחבר את שתי הרולדות לצורת בורג ונניח בתבנית התנור
אותו דבר נעשה עם שאר העיגולים ומתפיחים שעה (במזג אוויר קר אפשר להתפיח בתנור לא בטורבו ל50 מעלות עד שמכיל נפח)

נמרח מעל לרולדות ביצה ונאפה על חום 180 מעלות בטורבו בערך 18 דקות

אחרי יציאת הרולדות מהתנור אפשר למרוח סירופ סוכר לפני ההגשה
(כוס וחצי מים וכוס סוכר להרתיח יחדיו עשר דקות)

[quads id=4]

סרטון הכנה:

 

[quads id=2]

שאלות ותשובות

שאלה: מה עם מלית פרג, איך מכינים בבישול?
תשובה: בבקשה מתכון פה 

שאלה: אין לי גלוטן, זה הכרחי?
תשובה: לא

שאלה: אפשר להכין את המילוי עם שוקולית במקום הקקאו? תודה
תשובה: כן רק לא להוסיף סוכר..קקאו אכותי עם 22% שומן מניב טעם שוקולדי אמיתי

שאלה: חידשת לי עם הכיסוי תחילה , באמת יוצאות פחות שרופות
תשובה: נכון..עוגות שמרים נאפות מהר מידי ועלולות להישרף בקלות בגלל כמות הסוכר והשומן בבצק לכן אני אופה 5 דקות רגיל לאחר מכן שמה נייר כסף מעל לעוד 7 דקות..ואחר כך עוד בערך 7 או 6 דקות שוב אפיה ללא נייר

שאלה: אפשר לצלם את הקמח בבקשה עשיר בגלוטן. או את הגלוטן?
תשובה: בבקשה תמונה פה

[quads id=3]

עוד מתכוני שמרים מבוקשים:

עוגת שמרים קיפולים 

[quads id=4]

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגובות

תגובות פייסבוק

תגים
קרא עוד

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך

Close
Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים