עוגותעוגות שוקולד

עוגת מארס

מארס הוא אחד החטיפים המתוקים המוכרים ביותר בעולם. הוא מיוצר באנגליה מאז שנות השלושים במתכון שכמעט לא השתנה. אז אומנם המתכון לא השתנה אבל אנחנו מצאנו את הדרך לקחת את חטיף המארס לכיוונים אחרים. הפעם נלמד אתכם לעשות איך עושים עוגה בהשראת חטיף מארס.

מתכון באדיבות: אתי ממן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

עוגת מארס

[quads id=2]

מתכון: עוגת מארס

מצרכים 

5 כפות קרם טופי קרמל
50 גרם חמאת קקאו
60 גרם קרם נוגט
250 גרם שמנת מתוקה
300 גרם שוקולד חלב
2 כפות אבקת סוכר


[quads id=3]

אופן הכנה 

נתחיל מהמסת השוקולד, בשלב הראשון נמיס 200 גרם. לאחר המסת השוקולד נשתמש בו לציפוי התבנית (השתמשו בתבנית סיליקון). לאחר שהתבנית צופתה בשוקולד, הכניסו למקפא לחמש עשרה דקות על מנת שהשוקולד יתקשה. לאחר שהשוקולד התקשה הוציאו את התבנית ומרחו שכבה של קרם טופי קרמל. 

הקציפו בקערה נפרדת את השמנת המתוקה והוסיפו את אבקת הסוכר, קרם נוגט וחמאת קקאו שהומסה מראש. הקציפו עד שהתקבלה קצפת בעלת מרקם יציב. את הקצפת יש לצקת אל תוך התבנית שכבר מצופה בשוקולד וקרם טופי קרמל. לאחר מכן הכניסו הכל למקפיא למשך שעתיים לפחות. 

המיסו את שארית השוקולד וצקו אותו על העוגה שהוצאתם מהמקפיא, הקפיאו בשנית על מנת שהציפוי העליון יתקשה (חצי שעה תעשה את העבודה) והעוגה מוכנה. ניתן לחלץ אותו מהתבנית ולהגיש, אם רוצים ניתן לקשט בחטיף מארס.

[quads id=4]

עוד מתכונים מבוקשים:

[quads id=2]

עוגת מארס 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגובות

תגובות פייסבוק

תגים
קרא עוד

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך

Close
Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים