מאפים ולחמים

מתכון לחלות/לחמניות לשבת + סרטון הכנה

אפיית חלות ולחמניות קלועות היא הדבר האהוב עליי. על הטעם של חלה מתקתקה אשר זה עתה יצאה מהתנור אין מה לדבר, הוא פשוט מושלם. אך גם כל תהליך ההכנה והאפייה הוא תהליך כיפי אשר אפילו הילדים יכולים להשתתף וליהנות. אז איך מכינים לחמניות או חלות קלועות וטעימות? בקלי קלות!

מתכון באדיבות:  סיוון אוחיון אברג'יל – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

[quads id=2]

מתכון: לחלות/לחמניות

מצרכים 

1 ק“ג קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
4-6 כפות סוכר
3 כוסות מים פושרים
1/2 כוס שמן
כף מלח

יש המוסיפים גם משפר אפייה, זה לא חובה, הסוכר והגלוטן יזינו את השמרים לבד.

[quads id=3]

אופן הכנה 

מתחילים בערבוב הקמח המנופה בקערה יחדיו עם השמרים והסוכר. תוך כדי ערבוב מוסיפים חצי מכמות המים וחצי מכמות השמן, לאחר מכן ניתן להוסיף את המלח ואת יתרת המים והשמן. לאחר מכן יש ללוש את העיסה היטב; במידה ולשים ביד יש לעשות זאת בצורה יסודית במשך 12 דקות. מי שלש את הבצק במיקסר נדרש ל 8 דקות. כאשר סיימתם ללוש וקיבלתם כדור בצק רך וגמיש יש לשמן אותו ולהשאירו בקערה על מנת שיתפח. יש לכסות את הקערה בפלסטיק נצמד ומגבת. הבצק אמור להכפיל את נפחו, פעולה שלוקחת כשעה וחצי. שימו לב שפרק הזמן משתנה, במזג אוויר קיצי זה ייקח פחות זמן. לאחר שהבצק תפח יש ללוש אותו קלות ולחזור על התהליך עד לתפיחה חוזרת. לאחר שתפח בשנית ניתן להתחיל לעבוד איתו.

אם ברצונכם לאפות חלות חלקו את הבצק ל 3 או 4 חתיכות ועבור לחמניות קטנות חלקו אותו לכ 15-20 חתיכות. בעודכם עובדים על כל כדור בצק, שימו את שאר חתיכות הבצק על משטח מקומח, כאשר הם מכוסים במגבת.

את הכדורים ניתן לעבד לרצועות ארוכות ומהן להתחיל לקלוע את הצמות על מנת לקבל את הצורה המיוחדת של החלה. את החלות או הלחמניות יש להניח בתבנית, השתמשו  בנייר אפייה משומן. יש להבריש כל חלה בביצה טרופה ולפזר מעט שומשום מעל הכל. יש לתת לחלות להמתין כעשרים דקות לתפיחה נוספת בטרם מכניסים לתנור. האפייה עצמה נמשכת כ 30 דקות, בתנור אשר חומם מראש ל 180 מעלות. במידה והלחמניות קטנות זמן האפייה צפוי להתקצר.

 

[quads id=4]

סרטון הכנה ואופן קליעה מלא

סרטון 1

[quads id=2]

סרטון 2

סרטון 3

[quads id=4]

עוד מתכוני מאפים ולחמים מבוקשים:

[quads id=3]

 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגובות

תגובות פייסבוק

תגים
קרא עוד

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך

Close
Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים