| | |

מתכון לחלות/לחמניות (סרטון קליעה)

אז איך מכינים לחמניות או חלות קלועות וטעימות לשבת? - עם המתכון והסרטונים האלה, בקלי קלות!
בהשראת: סיוון אוחיון אברג'יל
ציון 4.58 על ידי 7 דירוגים
מתכון לחלות לחמניות לשבת + סרטון הכנה

מתכון לחלות – אפיית חלות ולחמניות קלועות היא הדבר האהוב עליי.

על הטעם של חלה מתקתקה אשר זה עתה יצאה מהתנור אין מה לדבר, הוא פשוט מושלם.

אך גם כל תהליך ההכנה והאפייה הוא תהליך כיפי אשר אפילו הילדים יכולים להשתתף וליהנות.

אז איך מכינים לחמניות או חלות קלועות וטעימות? בקלי קלות!

מתכון לחלות לחמניות לשבת + סרטון הכנה
צילום: סיוון אוחיון אברג'יל

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

איך מכינים את הצורה? הקליקו עכשיו:

 

מתכון לחלות לחמניות לשבת + סרטון הכנה

מתכון לחלות/לחמניות (סרטון קליעה)

אז איך מכינים לחמניות או חלות קלועות וטעימות לשבת? - עם המתכון והסרטונים האלה, בקלי קלות!
ציון 4.58 על ידי 7 דירוגים
לדרג
באדיבות: סיוון אוחיון אברג'יל

המצרכים

  • 1 קילו קמח (מנופה)
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 4-6 כפות סוכר
  • 3 כוסות מים פושרים
  • ½ כוס שמן
  • 1 כף מלח
  • משפר אפיה (לא חובה)

אופן ההכנה

  • מתחילים בערבוב הקמח המנופה בקערה יחדיו עם השמרים והסוכר.
  • תוך כדי ערבוב מוסיפים חצי מכמות המים וחצי מכמות השמן.
  • לאחר מכן ניתן להוסיף את המלח ואת יתרת המים והשמן.
  • לאחר מכן יש ללוש את העיסה היטב; במידה ולשים ביד יש לעשות זאת בצורה יסודית במשך 12 דקות.
  • מי שלש את הבצק במיקסר נדרש ל 8 דקות.
  • כאשר סיימתם ללוש וקיבלתם כדור בצק רך וגמיש יש לשמן אותו ולהשאירו בקערה על מנת שיתפח.
  • יש לכסות את הקערה בפלסטיק נצמד ומגבת - הבצק אמור להכפיל את נפחו, פעולה שלוקחת כשעה וחצי.
  • שימו לב שפרק הזמן משתנה, במזג אוויר קיצי זה ייקח פחות זמן.
  • לאחר שהבצק תפח יש ללוש אותו קלות ולחזור על התהליך עד לתפיחה חוזרת.
  • לאחר שתפח בשנית ניתן להתחיל לעבוד אתו.
  • אם ברצונכם לאפות חלות חלקו את הבצק ל 3 או 4 חתיכות ועבור לחמניות קטנות חלקו אותו לכ - 15-20 חתיכות.
  • בעודכם עובדים על כל כדור בצק, שימו את שאר חתיכות הבצק על משטח מקומח, כאשר הם מכוסים במגבת.
  • את הכדורים ניתן לעבד לרצועות ארוכות ומהן להתחיל לקלוע את הצמות על מנת לקבל את הצורה המיוחדת של החלה.
  • את החלות או הלחמניות יש להניח בתבנית, השתמשו  בנייר אפייה משומן.
  • יש להבריש כל חלה בביצה טרופה ולפזר מעט שומשום מעל הכל.
  • יש לתת לחלות להמתין כעשרים דקות לתפיחה נוספת בטרם מכניסים לתנור.
  • האפייה עצמה נמשכת כ 30 דקות, בתנור אשר חומם מראש ל 180 מעלות.
  • במידה והלחמניות קטנות זמן האפייה צפוי להתקצר.

הערות וטיפים

יש המוסיפים גם משפר אפייה, זה לא חובה, הסוכר והגלוטן יזינו את השמרים לבד.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


הבמה כולה שלכם:
 
מתכון לחלות לחמניות לשבת + סרטון הכנה
צילום: ירושה ולוטקר

"מושלם!"
ירושה ולוטקר

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון זה הוא חלק מאוסף מתכונים לשבת, לא לפספס! 

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: Sivan Ohayon Abergil 

Similar Posts

10 Comments

  1. מהממת ומדהימה
    המתכונים שלך סיוון מדויקים ומוצלחים וניתנים מכל הלב והנשמנ
    מודה לך ומאוד מוקירה

    1. היי מירב,
      תודה רבה על הפרגון לסיוון, היא אכן בשלנית יוצאת מן הכלל!
      אנחנו תמיד שמחים לתת לה קרדיט באתר שלנו ולהעלות מתכונים שלה כדי שכולם יכירו 🙂

    1. היי הדס,
      את המים מוסיפים בהדרגה בלבד ועוצרים כששמים לב שהכמות מספיקה.
      אפשר להוסיף עוד קמח לבצק כדי להתגבר על הדביקות שלו.
      בהצלחה 🙂

  2. לא יודעת מה לא עבד במתכון, אבל אחרי מאוד חלות שהכנתי עם מתכונים שונים, ברובם עם המרה של הקמח הלבן בתערובת של קמח מלא ושיפון מלא, וכאן יצא עם 1/2 מכמות המים הדרושה בצק כלכך רטוב שנאלצתי להעלות את כמות הקמח בעוד כ חצי קילו מעבר לקילו שבמתכון (כלומר השתמשתי באחד וחצי קילו קמח מלא ושיפון), ועדיין היה בלתי ניתן לעבודה מרטיבות יתר. השתמשתי במיקסר, ככה שאין זה קשור בשיטת הלישה שלי.
    כמובן שמכישלון אחד לא אקבע שהמתכון חסר הגיון, והבצק אכן נמצא בתנור ברגעים אלו בצורת לחם ארוך וחרוץ בעדינות בסכין, ואני רק מתפללת שיצא ממנו משהו 😉
    *ההמרה של הקמח לא יכולה להיות הסיבה לרטיבות הבצק לדעתי. זו ממש לא הפעם הראשונה שאני עושה את ההמרה, ולרוב דווקא צריך להוסיף יותר מים ממה שהמתכון דורש כשמדובר בקמחים המלאים.
    *החלטתי לנסות את המתכון כי אני בביקור מולדת ואבא שלי ביקש שאכין לו לחם מקמח מלא ללא תוספת הגלוטן שמכילים כל הלחמים המלאים בסופר. את אסופת המתכונים שלי לסוגי החלות והלחמניות השונות השארתי בבית בחו״ל…
    *ללא ספק אנסה שוב את המתכון כי אני תמיד נותנת למתכון שנים-שלושה נסיונות לפני הקביעה הסופית, ואשתמש רק בכוס מים אחת בפעם הבאה. אם יהיה צורך אגדיל את הכמות. אם יצליח בניסיון השני אחזור לעדכן, יחד עם כמות המים.
    תודה על סרטוני הוידאו. את עובדת מאוד יפה עם הבצק 🙂

    1. היי ליאור,
      אנחנו מתנצלים על אי הנוחות שחווית עם המתכון הזה. מאחר שחלף זמן רב מאז שהגבת כאן, נשמח לדעת אם מאז ניסית אותו שוב ואם התוצאה הייתה שונה.
      לגבי עניין המים באופן כללי – את המים במתכונים כאלה של יצירת בצק תמיד מוסיפים בהדרגה ועוצרים כשמרגישים שהקמח רווי.
      דבר נוסף, חשוב לעבוד עם כוס מדידה אוניברסלית או כוס אחרת, לא משנה איזו, רק להקפיד להשתמש בה לכל אורך המתכון.
      מחכים לשמוע ממך, צוות מתוקים 🙂
      נ.ב.: בהזדמנות זו, נשמח להזמין אותך לקבוצת הוואטסאפ שלנו שבה מתפרסמים מתכונים נהדרים חדשים מדי יום!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?