מאפים ולחמיםעוגותעוגות פירות

עוגת תפוחים נתלשת

לכל אוהבי התפוחים שביניכם, שבמקרה גם מתים על עוגות שמרים (שזה כולנו), מתכון כזה עוד לא ראיתם! והקטע הכי טוב, אפשר לנסות עם מילויים לטעמכם !!! מתכון הכי מוצלח לבצק שמרים שאכלתם אי פעם! עוגת תפוחים יפה, רכה, אוורירית וטעימה.

מתכון באדיבות: ליה חודיינטוב – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

[quads id=2]

מתכון: עוגת תפוחים נתלשת

מצרכים 

מרכיבים לבצק :

חלב – 150 מ"ל
שמרים יבשים – 1.5 כפית
שמנת חמוצה – כף
סוכר – 1.5 כף
מלח – 1/2 כפית ..
חמאה – 50 גרם
קמח – 370 גרם
ביצים – 1
שמן (לשימון תבנית)

מרכיבים למילוי:

תפוחים – 2-3
קינמון – 1/2 כפית
סוכר – 40 גרם


[quads id=3]

אופן הכנה 

  • לקערה לשפוך  חלב חמים (לא חם) ולהמיס שמרים,להוסיף סוכר, שמנת חמוצה, ביצה וחמאה מומסת. מערבבים היטב.
  • מנפים את הקמח. להוסיף לתערובת שהכנו קמח ולהתחיל ללוש.באמצע לישה להוסיף מלח ללוש לבצק רך נעים ולא דביק.
  • אם יש צורך להוסיף עוד 1-2 כפות קמח.בצק נעים ונוח לעבודה ולא דורש הרבה קמח.
  • מכסים במגבת ולשים לתפיחה 40 דקות.(אני סוגרת קערה עם ניילון מכניסה לשקית ,סוגרת גם את השקית ושמה מתחת לשמיכה)
  • לשטוף תפוחים, לנקות מליבה וחותכים ל 8 פרוסות. סוכר מערבבים עם קינמון. כל פרוסה לטבול בסוכר וקינמון .
  • מוציאים את הבצק ומרדדים לעובי של כ -0.7 ס"מ. קורצים עיגולים. בכל עיגול לשים פרוסת תפוח.
  • לצבוט בצק מסביב ומסדרים בתבנית בקוטר 28-30 סנטימטר (אני השתמשתי בתבנית פאי), על נייר אפייה משומן מסדרים לחמניות עם סגירה למטה. לסדר ברווחים של סנטימטר.
  • מפזרים  מעל המאפה סוכר עם קינמון (אפשר גם בלי).
  • לכסות במגבת ולהשאיר למשך 15-20 דקות להתפחה נוספת.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, במשך 20-25 דקות, עד להזהבה. לצנן ולפזר אבקת סוכר.

[quads id=4]

 

טיפים למתכון מושלם

*למרות שזה עם תפוחים בהחלט אפשר  לנסות עם מילוים לטעמכם. אני עשיתי לחמניות יותר גדולות עם פרוסות תפוחים מקורמלים וקטנים עם נוטלה.

*לפי מתכון צריך לשים בכל עיגול פרוסת תפוח.אחרי אפיה באמצע היה קצת ריק. אז עדיף תפוחים חתוכים לקוביות קטנות גם אפשר לקרמל,ולא כי פרוסה.

*מלח וסוכר צריך יותר לטעמי.פעם הבא הוסיף 2 כפות סוכר וכפית לא מלאה מלח.ונראה…אתם יכולים לנסות פעם אחת כמו שבמתכון ופעם אחרת להוסיף עם יהיה צורך.

*מאפה תופח מאוד יפה בזמן אפייה. אז עדיף לסדר ברווח של סנטימטר.אפשר לסדר איך שאתם רוצים..

[quads id=4]

שאלות ותשובות

שאלה: איזה קמח רגיל או תופח? 
תשובה: קמח רגיל כי יש לנו שמרים במתכון. 

שאלה: ואם אשתמש בקמח שמרים מה סדר הכנסת המצרכים למיקסר ?
תשובה: אותו דבר רק בלי שמרים

 

עוד מתכוני תפוחים מבוקשים:

[quads id=2]

 

 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגובות

תגובות פייסבוק

תגים
קרא עוד

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך

Close
Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים