סהרונים מבצק שמרים במילוי קינמון. בלי התפחה, אפשר להכין באיזו צורה שרוצים אם מתעצלים. מתכון קל וגמיש, אפשר לשנות גם צורה גם מילוי, סהרונים מבצק שמרים ללא התפחה… טעימים ונאכלים כמו גרעינים

מתכון באדיבות: נאוה מלכה ואורנה לוי שמעוני – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: 

מצרכים 

מרכיבים לבצק
קילו אחד קמח
שתי כפות שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס שמן כוס מידה
200 גרם מחמאה
שתי כוסות מים פושרים
מרכיבים להכנת המילוי
כוס אחת סוכר
שתי כפות סוכר חום
שלוש כפות קינמון.
להברשה על העוגיות
ביצה עם קצת מים וכפית סוכר
להכנת הסירופ
כוס מים
כוס סוכר
כפית מיץ לימון

אופן הכנה 

נערבב את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק רך ונעים, בלי צורך בהתפחה.
נקרוץ עיגולים קטנים, נרדד אותם דק דק, נמלא במילוי שהכנו, נגלגל ונעשה צורת סהרון.
נמרח ביצה עם קצת מים וכפית סוכר.
נאפה ב 180 מעלות עד שמזהיב . בערך עשרים דקות.
נבשל את מרכיבי הסירופ ולצנן.
נמרח את סירופ על העוגיות בעודן חמות

סהרונים מבצק שמרים

שאלות ותשובות

שאלה: אפשר לוותר על מריחת הביצה לאלרגנים? 
תשובה: הצבע יוצא קצת חיוור אבל כן 
שאלה: שאלה בעיניין המילוי: המילוי מיבשים(סוכר קינמון) ללא תוספת חמאה או מחמאה ? 
תשובה: אני לא הוספתי, אפשרי בהחלט 
שאלה: אפשר מילוי אחר במקום הקינמון?
תשובה:  שוקולד או פרג 
שאלה: באיזו כוס מדובר ל-מים…גם מים זה בכוס מידה כמו השמן ( 240 מ"ל) או מים בכוס אחרת? תודה לך מראש. 
תשובה: אני משתמשת בכוס הזכוכית של הנס קפה 
שאלה: נשארים טריים? בכל זאת ללא התפחה
תשובה: לא יודעת אני מחלקת לילדים ובתוך יומיים זה מחוסל

עוד מתכוני עוגיות ומאפים מבוקשים:


סהרונים מבצק שמרים
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *