עוגת שיש גבוהה ומקסימה – מתכון מוצלח וטעים וללא הפרדת ביצים, לעוגה מרשימה ביופיה ובטעמה, שתגרוף מחמאות ימין ושמאל. עוגה ליגה שמכינים בקלי קלות, ומושלמת בין אם זה לאירוח, לשבת, או סתם ליד כוס הקפה. מומלצת בחום, רוצו להכין!

מתכון באדיבות: שרה יוסף  – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת שיש גבוהה

מצרכים 

כוס חד פעמי 200 מ"ל
אפשר לאפות בתבנית 24 או סיר פלא

חמש ביצים
כוס וחצי סוכר 
קורט מלח
שתי כוסות וחצי קמח רגיל
1 אבקת אפיה
סוכר וניל אחד
כוס שמן
כוס מיץ תפוזים טרי או בקבוק או כוס קרם קוקוס
גרידת תפוז וגרידת לימון אם שמים מיץ תפוזים

לקישוט
כף קקאו או שלוש כפות שוקולית
כף נס קפה ו 1/2 כפית קינמון (מומלץ אך לא חובה)
או מאה גרם שוקולד, להמיס עם כפית שמן וכפית נס


אופן הכנה 

נקציף ביצים שלמות עם קורט מלח וסוכר, למשך לפחות חמש דקות לקבלת קצף תפוח .
ננמיך את מהירות המיקסר ונוסיף את השמן בזילוף .
נערבב את המצרכים היבשים (חוץ מהקקאו) ולהוסיף לקערת המיקסר יחד עם המיץ או קוקוס. מערבבים מעט לקבלת בלילה חלקה
נוסיף עכשיו 1/4 כוס מים מהברז ולערבב עוד קצת.
מוציאים כוס ונוסיף כף קקאו או שוקולית עם נס וקינמון לערבב (במקום השוקולית אפשר להמיס שוקולד מריר ולהוסיף כפית שמן וכפית נס ולערבב טוב טוב)
משמנים תבנית ומפזרים מעט סוכר
נוסיף 1/2 מהבלילה הלבנה לשפוך באמצע את הבלילה החומה ומעל שוב את הלבנה
עם מזלג או קיסם, ניקשקש לקבלת צורת עוגת שיש.
נאפה כ 45 דקות על חום 170 מעלות.
נבדוק עם סכין כשמוכן להוציא לקרר .
מפזרים אבקת סוכר מעל, להגיש וליהנות!

שאלות ותשובות

שאלה: נראה מושלם, הכל בכוס חד פעמי?
תשובה:חד פעמי קר 200 מ"ל
שאלה: אפיית טורבו או עליון תחתון?
תשובה: רגיל. אני לא אופה בטורבו.

שאלה: למה לי זה לא יוצא כל כך גבוה?מה את שמה שם שיתפח ככה?
תשובה: בדיוק מה שרשמתי את צריכה להקציף את הביצים טוב לפחות 8 דקות

שאלה: מה אפשר במקום מיץ תפוזים?
תשובה: אפשר שמנת מתוקה גם יוצא טוב

 
עוד מתכוני עוגות שיש מבוקשים:


עוגת שיש
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

2 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *