|

עוגת שוקולד עסיסית ורכה

עוגת שוקולד קלה להכנה, טעימה ועם טריק שגורם לעסיסיות מפנקת!
בהשראת: סוניה סאני בן הרוש
ציון 4.72 על ידי 14 דירוגים
עוגת שוקולד מנצחת

עוגת שוקולד עסיסית שחובה להכין לשבת ובכלל שיהיה משהו מתוק ומפנק כשמתחשק לנשנש!

אין כמו עוגת שוקולד עסיסית ורכה שמכינים בקלות וכל ביס ממנה הוא פינוק בפני עצמו. אז אם יש לכם בארסנל מתכונים של עוגות שוקולד, כדאי שתזרקו אותם ותשמרו את המתכון הזה טוב־טוב!

מתכון קל של עוגת שוקולד עסיסית פרווה –  כמה פשוט ככה טעים! עוגת שוקולד עסיסית, אוורירית, טעימה ומפנקת. מתכון עם פטנט מיוחד שמשאיר את העוגה עסיסית ורכה. עוגת שוקולד שהיא פינוק מושלם לשבת או לצד כוס הקפה של הבוקר. 

ספר המתכונים של סוניה סאני בן הרוש

עוגת שוקולד עסיסית ורכה
צילום: סוניה סאני בן הרוש

למה באמת כדאי לכם: עוגת שוקולד עסיסית

  • עוגת שוקולד שאפשר להגיש בערב שבת לאחר הארוחה הבשרית!
  • מתכון מושלם ופשוט עם טריק מדליק שגורם לה להיות עסיסית ומשגעת!
  • עוגת שוקולד פשוטה, רכה וטעימה שאין אורח שלא יבקש את המתכון!
  • עוגה מפנקת ועשירה במיוחד שמכינים כשרוצים לגרוף הרבה מחמאות!

שורה תחתונה: לא ידעתם מהי עוגת שוקולד אמיתית עד שטעמתם את המתכון הזה! פשוט חובה!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

עוגת שוקולד מנצחת

עוגת שוקולד עסיסית ורכה

עוגת שוקולד קלה להכנה, טעימה ועם טריק שגורם לעסיסיות מפנקת!
ציון 4.72 על ידי 14 דירוגים
לדרג
באדיבות: סוניה סאני בן הרוש

ציוד

מידה: כוס חד פעמי לשתייה קרה
תבנית חד פעמית מלבנית/עגולה בקוטר 24

המצרכים

  • 5 ביצים
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • ¾ כוס שוקולית
  • ¾ כוס שמן
  • 1 כוס קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)

מרכיבים לגנאש השוקולד:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 1 חפיסת שוקולד מריר (100 גרם )
  • 1 חפיסת שוקולד חלב (100 גרם )

לעוגה גדולה: (בתבנית חד פעמי מלבנית גדולה)

  • 7 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • 1 כוס שוקולית
  • 1 כוס שמן
  • ¼1 כוס קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)

אופן ההכנה

  • נחמם תנור מראש ל 170 מעלות.
  • נקציף את הביצים בלי הפרדה, עד לקבלת קצף אוורירי ואחר כך מוסיפים בהדרגה את הסוכר ואת סוכר הוניל.
  • נערבב את כל המצרכים היבשים בקערה גדולה - קמח, אבקת אפייה ושוקולית.
  • נוסיף 1/2 מהכמות לביצים וממשיכים בהקצפת במהירות נמוכה.
  • נוסיף 1/2 מכמות השמן, ואז שוב פעם את מה שנשאר מהמצרכים היבשים, ונסיים עם השמן.
  • מקציפים עוד כמה שניות עד שמקבלים בלילה אחידה ואוורירית.
  • נשמן תבנית ונעביר אליה את הבלילה.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ונאפה בערך 30-40 דקות (או עד שקיסם שנועצים בעוגה יוצא יבש).
  • ברגע יציאת העוגה מהתנור משפוך עליה את המים החמים עם הנס קפה באופן שווה.

להכנת הגנאש:

  • על אש נמוכה נמיס יחדיו את השמנת עם השוקולד שלנו.
  • נחורר את העוגה עם שיפוד בכדי שהשוקולד יחלחל פנימה.
  • נשפוך את השוקולד על העוגה ולכסות אותה.
  • שומרים בקירור לפני ההגשה מומלץ לחמם במיקרוגל לחצי דקה את החתיכה שרוצים להגיש.

הערות וטיפים

לפטנט של סוניה: ברגע שמוציאים את העוגה מהתנור נשפוך בעזרת כף באופן שווה מעל לכל העוגה שלושת רבעי כוס מים חמים שמעורבבים עם כפית אחת נס קפה.
 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת שוקולד עסיסית ורכה

כמות הקמח הגיונית?
הגיונית בהחלט! בגלל שאין נוזלים מעבר לשמן, את יכולה להוסיף כוס מיץ תפוזים או שמנת מתוקה ואז להוסיף עוד כוס קמח.
מלבד השמן אין עוד נוזלים בעוגה?
אין, ויוצאת פגז ואוורירית.
את אופה אותה בטורבו או רגיל?
אני אופה בטורבו אך אפשר גם אפיה רגילה עליון תחתון.
רק לא הבנתי מה נותן /תורם לעוגה הפטנט שרשמת מה זה עושה?
זה משאיר את העוגה עסיסית ורכה.

 

עוגת שוקולד מנצחת
צילום: סוניה סאני בן הרוש

רק עוד דבר אחד אחרון!

שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: סוניה סאני בן הרוש

Similar Posts

2 Comments

  1. עשיתי את הכמות הגדולה יותר עם 7 ביצים ויצאה נמוכה מאוד , משהו בכמויות לפי כוס חד פעמית לא יוצא הגיוני ויצאה נמוכה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?