מאפים ולחמים

בורקס גבינות מבצק פילאס

בורקס גבינות מבצק פילאס מעלף –  בורקס חם, טעים ומפנק! מתכון לבורקס פריך שתמיד מצליח שיעלה בכם זיכרונות מבית הילדות, וגעגועים לבורקס החם של אימא. בורקס ביתי פריך עשיר וטעים, מוכן בקלי קלות.

מתכון באדיבות:  – ישראלה אזולאי ובהשראת יהודית קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: בורקס גבינות מבצק פילאס

מצרכים ואופן הכנה 

קודם כל נחמם תנור מראש ל190 מעלות.

בצק פילאס טורקי (600 גרם) – להפשיר לילה שלם במקרר.
חותכים אותו לשני חצאים, ונרדד כל עלה מעט לשני הצדדים.
נניח נייר אפייה על תבנית תנור, ונשמן בספריי שמן.
מניחים עלה אחד שרידדנו,ועליו שופכים את המילוי ומשטחים.

למילוי הגבינות:

בקערה גדולה נערבב יחדיו:
1 גבינת שמנת טבעית 25% (אישית השתמשתי בנפוליאון)
1 גבינה לבנה 5%(250 גרם)
גביע שמנת חמוצה(200 גרם)
200 גרם צהובה מגורדת
150 גרם בולגרית מגורדת
שתי ביצים
שתי כפות קמח
פלפל שחור

נערבב הכי יחדיו טוב טוב, ונשטח מעל לעלה שבתבנית.
מעליו נניח את העלה השני ונהדק היטב בקצוות.
נטרוף ביצה ונמרח מעל, נפזר שומשום וקצח
נכניס לתנור שחיממנו מראש ולאפות עד הזהבה יפה
נצנן קצת מעט שיתייצב, ואז אםשר לחתוך לריבועים ולהתענג!


שאלות ותשובות

שאלה: מה הכמות שיוצאת מ600 גרם בצק?
תשובה: זה מאפה בתבנית תנור שהיא גדולה,לא הבינונית.לא ספרתי את כמות החתיכות.את הבצק צריך לרדד מעט

עוד מתכוני מאפים מבוקשים:

 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך

Close
Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים