עוגות

עוגת ספרה טריפוליטאית 

עוגת ספרה – עוגת סולת עם תמרים טריפוליטאית – עוגה מדהימה שמבוססת על גרסת המקור של עוגת הספרה (safra) האהובה מהמטבח הצפון אפריקני. עוגה נהדרת לפתיחת יום מקסימה עם כוס קפה. עוגה חורפית  מושלמת שאין דברים כאלה. רוצו להכין!

מתכון באדיבות: שרה יוסף – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

[quads id=2]

מתכון: עוגת ספרה טריפוליטאית 

מצרכים 

הכל בכוס חד פעמי שתיה חמה

שלוש ביצים
חצי כוס סוכר
שקית אפייה אחת ועוד כפית
1 סוכר וניל
3/4 כוס שמן
חצי כוס מיץ תפוזים
גרידת תפוז
3 וחצי כוסות סולת
1 כוס שקדים עם קליפה (לטחון דק)
4 יחידות גרגרי מיסטקה (יש בחנויות לתבלינים)
מילוי
15 יחידות תמרים מסוג מגהול
כוס אחת אגוזים (לטחון גס)
רבע כוס שקדים (לטחון גס)
חצי כפית קינמון
סירופ אחרי האפיה צריך להכין מראש ולקרר
כוס וחצי סוכר
שלוש וחצי כוסות מים
שקית אחת סוכר וניל
פרוסת לימון ומיץ מחצי לימון
פרוסת תפוז
כמה עלי עטרה
כף אחת דבש


[quads id=3]

אופן הכנה 

הכנת הסירופ:

  • מרתיחים על הגז מים, סוכר, סוכר וניל, לימון והתפוז
  • כשמתחיל לרתוח נוסיף גם את עלי העטרה ומבשלים 15 דקות פחות או יותר, עד שיסמיך מעט ואז נוסיף את הדבש, נערבב היטב ומכבים את הגז ומקררים.

הכנת העוגה:

  • מקציפים ביצים עם 1/2 כוס סוכר במשך כמה דקות ומנמיכיפ את מהירות המיקסר, נוסיף פנימה את השמן ונמשיך להקציף.
    לערבב בקערה את כל המצרכים היבשים להוסיף לקערת המיקסר יחד עם המיץ להחליף לוו גיטרה ולערבב היטב
  • להניח למנוחה כ 15 דקות.
    משמנים תבנית פיירקס מלבנית (המלצה: ניתן לשמן עם כף טחינה) 
    מערבבים את חומרי המילוי .
    שמים בתבנית 1/2 מכמות הבצק ולשטח עם הידיים
    מוסיפים את המלית ומיישרים אותה, אחר כך להוסיף את 1/2 הבצק ולהדק היטב
  • לעשות סימונים של מרובעים ולנעוץ שקד באמצע.
    מכניסים לתנור ואופים כ 30 דקות בערך על חום 180 מעלות (לבדוק שמקבלים צבע חום יפה) 
    מוציאים לעבור עם סכין על הסימונים ומוזגים את הסירופ
  • מכסים את העוגה עם נייר כסף ונותנים לה להתקרר כמה שעות. לפרוס ולאכול ובתאבון 🙂

[quads id=4]

שאלות ותשובות

שאלה: לגבי גרגרי מסטיקה מערבבים עם היבשים ? צריך לכתוש אותם או לא ?
תשובה: כן להוסיף ליבשים לשים בין 2 כפיות למעוך אותם

שאלה: חובה מסטיקה?
תשובה: אפשר בלי

שאלה: אין התייחסות לתמרים במתכון! את התמר מג׳עול לטחון או לפזר חתיכות מעל המסה יחד עם האגוזים וכו ??
תשובה: פשוט לחתוך קטנים אפשר לערבב עם האגוזים או לשים את התמרים ומעל את האגוזים

 

עוד מתכוני סולת מבוקשים:

[quads id=2]

עוגת ספרה

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגובות

תגובות פייסבוק

תגים
קרא עוד

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך

Close
Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים