ארוחות צהריים

קציצות דגים במצע בטטה

קציצות דגים במצע בטטה – קציצות דגים מענגות ביותר, פשוט לשבת עכשיו ולנגב עם לחם ביתי, איזה פינוק! מעדן עולמי שנראה מגרה, ורק תחכו שתטעמו! חובה להכין לארוחת צהריים מפנקת לכל המשפחה.

מתכון באדיבות: אורה ארגוב  – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

קציצות דג

מתכון: קציצות דגים במצע בטטה

מצרכים ואופן הכנה 

חצי קילו דג טונה שהושרה במיץ לימון
חצי קילו דג נסיכה (או כל דג שרוצים) (גם להשרות ולשטוף)

לטחון עם:
בצל אחד
ארבעה שיני שום
חצי חבילת כוסברה
תפוח אדמה אחד

לתבל עם:
כפית מלח
כף אחת כמון
שתי כפות שמן
כף אחת מרק עוף פרווה
רבע כפית פלפל שחור 
מעט כרכום
רבע כפית פפריקה (אפשר גם חריפה, לבחירתכם)
שלוש כפות של פירורי לחם (או לחם סחוט)
שתי ביצים

נלוש הכל טוב טוב ונניח במקרר למנוחה של כעשרים דקות

עכשיו נקלף ונפרוס בטטה אחת גדולה ושני תפוחי אדמה
נטגן שבע שיני שום חתוכים עם ארבע כפות שמן בסיר
קוצצים חצי חבילת כוסברה ומוסיפים אותה ומערבבים
נוסיף את התפוח אדמה ובטטה, מוסיפים כשתי כוסות וחצי מים, מתבלים ומבשלים רבע שעה 
(תבלינים הם: מלח,פלפל,כף פפריקה.1/4 כפית כרכום 1 כף מרק עוף)
יוצרים קציצות ומסדרים בסיר מעל (אפשר לטגן את הקציצות לפני אם רוצים)
אחרי שהנחנו את הקציצות בסיר נמשיך בבישול על להבה נמוכה עד רכות ואידוי נוזלים
** במשך הבישול לנענע מדי פעם,אך ללא ערבוב.

שאלות ותשובות

שאלה: אפשר את המתכון של הלחם?
תשובה: בבקשה לחצו פה

שאלה: יש אפשרות להישתמש רק בסוג אחד של דגים?
תשובה: כן מה שאת אוהבת תיבחרי לך

שאלה: במקום נסיכה איזה דג את ממליצה?
תשובה: כל דג יהיה טוב, אפילו דג בקלה בלי העצם טעים, מה שתחליטי.

שאלה:  האם את לא שמה ברוטב רסק עגבניות או עגבניות מרוסקות ?
תשובה: לא אני לא שמה רסק

שאלה: עם איזה דגים אפשר להכין את העיסה…חוץ מנסיכה..טונה ומה עוד?
תשובה: אפשר עם בקלה בלי עצם הצעיר דג מוסר קרפיון מה תחליטי

 

עוד מתכוני דגים מבוקשים:

 

קציצות דגים

 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגובות

תגובות פייסבוק

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך

Close
Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים