ארוחות צהריים

קציצות בשר עם ירקות בתנור

קציצות בשר עם ירקות בתנור – או אם לקרוא לו בשמו, מניפת קבב חציל, הוא מתכון שחובה לנסות. ארוחת צהריים שתככב אצלכם בבית, מאפה משגע לאירוח ומושלם גם לשבת.תבשיל צבעוני, יפה ומגרה לאכול.
אצלנו זה כבר בדרך לתנור, מה אתכם?

מתכון באדיבות: אריאלה גולדמן וצחית חמו  – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

קציצות בשר עם ירקות

מתכון: 

מצרכים ואופן הכנה 

* כמות הירקות הנכונה היא תלויה בתבנית בה תבחרו להכין

הכנת הקציצות-
בקערה גדולה נלוש ביחד וניצור קציצות עגולות ושטוחות מ:
1/2 קג בשר צלעות או צוואר טרי טחון+ השומן שלו
בצל אחד מגורר
תפוח אדמה אחד מגורר
ביצה אחת
שלוש כפות פירורי לחם
מעט שמן
מעט מים 
מלח,פלפל שחור גרוס,בהרט

  • לפרוס את תפוחי האדמה פריסה בעובי בינוני, ולבשל חצי בישול בסיר עם מים רותחים, ונסנן.
  • נפרוס חציל לפרוסות בעובי בינוני ונטגן במחבת ( לא דקות מדי)
    * מי שלא אוהב חציל לא חייב, או שאפשר להשתמש בקישוא במקום.
  • הכנת הרוטב-
    עכשיו נכין רוטב לתבילת תפוחי האדמה והעגבניות ונצפה אותן היטב באמצעותו-
    שמן זית (בנדיבות) + פלפל ,מלח,כורכום + חופן כוסברה קצוצה+ כמה שיני שום (לקצוץ)

הרכבת המאפה-
נכניס אל תוך תבנית פיירקס:
שתי כפות רסק עגבניות
כפית אחת גדושה של אריסה פיקנטית
1/2 כוס מים+ שום קצוץ דק + מלח ופלפל
ומערבבים הכל יחד לאיחוד

נתחיל בסידור המאפה :
ניקח חציל – נצמיד אליו קציצה ,אז תפוח אדמה ואז עגבניה
בסדר הזה נמלא את כל התבנית שלנו ואז את  מה שנותר מהרוטב שבקערה למזוג פנימה

לשלב הבא בסידור המאפה לסדר בדפנות הקערה חצאי פלפל צ'ילי אדום טרי ופלחי פלפל ירוק טרי חריף.
* אם לא אוהבים חריף? אפשר לסדר פלחי פלפל אדום מתוק מסביב)

לעטוף את התבנית הייטב בנייר אלומיניום ונכניס לתנור על 180 מעלות עד שתפוחי האדמה רכים לחלוטין.
אחר כך נוריד את נייר האלומיניום ונמשיך עם האפייה עד שהמאפה מזהיב ומקבל צבע יפה.

שאלות ותשובות

שאלה: את החציל את מטגנת לפני?
תשובה: כן,אפשר גם להברישו בשמן ולאפות בתנור עד הזהבה.

שאלה: את החצילים אפיתי בתנור. אפשר גם בלי הרבה שמן כי העגבניות מגירות רוטב מדהים. התבשיל יוצא עסיסי.
תשובה: בהחלט ניתן לאפות בתנור

שאלה:  לא יאכל אצלנו גם תפו"א וגם חצילים
תשובה: אפשר או חציל או תפוח אדמה גם פלחי קישוא מתאים.

עוד מתכוני ארוחות צהריים מבוקשים:

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגובות

תגובות פייסבוק

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך

Close
Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים