|

פיתות בצל

פיתות בצל שמנמנות, רכות ומפנקות, עם ציפוי בצל קראנצ'י משגע שכל מי שטועם מבקש עוד. מתכון לפיתות בצל שיוצאות בדיוק כמו במאפיות! חובה לטעום!
בהשראת: אריאלה גולדמן וקרין גורן
ציון 4.45 על ידי 9 דירוגים
פיתות בצל

פיתות בצל כמו במאפיות! שמנמנות, רכות ומפנקות, עם ציפוי בצל משגע! פיתות שכל אחד יכול להכין וכל מי שטועם מתענג על הטעם עד הביס האחרון!

פיתות זה מצרך נדרש בקרב בני המשפחה שלי. למעשה, מבחינתם לאכול רק פיתות במשך כל השבוע והם מרוצים עד השמיים. אבל אני חייבת גיוון וקשה לי לאכול את אותו הדבר שוב ושוב ולכן, מדי פעם בפעם אני מכינה פיתות בצל משגעות, שלטעמי טעימות בהרבה מפיתות רגילות.

הפיתות שמנמנות מבפנים ורכות מאוד ויש להן ציפוי קראנצ'י של בצל, שמתבל ומשדרג כל ביס! פיתות בצל כל כך טעימות שגם מי שלא אוהב בצל אצלנו מבקש תמיד שאכין עוד! אפשר לאכול את הפיתות עם כל ממרח ומטבל והן סופר טעימות גם בלי אף מטבל או תוספת! אם לא טעמתם עד היום פיתות בצל אתם חייבים להכין ולטעום!

ספר המתכונים של אריאלה גולדמן

פיתות בצל
צילום: אריאלה גולדמן וקרין

למה באמת כדאי לכם: פיתות בצל

    • כל כך טעימות – ממש כמו במאפיות!
    • מתכון פשוט להכנה וכל אחד יכול להכין בלי בעיה!
    • שמנמנות ורכות מבפנים ואפשר לאכול אותן עם כל תוספת שרוצים!
    • ניתן להכין כמות, להקפיא ולשלוף מתי שמתחשק!

שורה תחתונה: אם אתם אניני טעם הרי שמתכון לפיתות בצל הוא המתכון המושלם עבורכם! תכינו ובני המשפחה יודו לכם!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן


אז איך מכינים?

פיתות בצל

פיתות בצל

פיתות בצל שמנמנות, רכות ומפנקות, עם ציפוי בצל קראנצ'י משגע שכל מי שטועם מבקש עוד. מתכון לפיתות בצל שיוצאות בדיוק כמו במאפיות! חובה לטעום!
ציון 4.45 על ידי 9 דירוגים
לדרג
כמות 6 מנות
באדיבות: אריאלה גולדמן וקרין גורן

ציוד

בכוס מידה לאפייה

המצרכים

בצק:

  • 1 כף שמרים (יבשים)
  • 1 כוס מים (מהברז)
  • ¼ כוס סוכר
  • ¼ כוס שמן
  • ½3 כוסות קמח (רגיל)
  • 1 כפית מלח

בצל מטוגן:

  • 5 בצלים (גדולים)
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף פפריקה

אופן ההכנה

הכנת הבצק:

  • נכניס למיקסר את השמרים, מים, והסוכר, ונעבד.
  • לאחר מכן נוסיף את השמן, קמח והמלח.
  • אחרי שמתערבבים נקבל בצק לח שנדבק לתחתית הקערה. (וככה זה אמור לצאת, אז לא להתפתות להוסיף קמח)
  • מלטפים במעט שמן את הבצק.
  • עם ניילון נצמד מכסים את הקערה. (באופן רופף)
  • מניחים להתפחה עד הכפלת נפח.

הכנת הבצל:

  • בינתיים נתחיל בהכנת ציפוי הבצל כדי שיהיה לו זמן להצטנן היטב.
  • נקלוף ולקצוץ דק חמישה בצלים גדולים.
  • נחמם במחבת גדולה שש כפות שמן.
  • על להבה נמוכה לטגן את הבצל להזהיב  אותו יפה. (לפני שמשחים! אנחנו רוצים שהוא ישחים רק בזמן האפייה)
  • להוסיף את המלח ונערבב.
  • נסיר מהאש ואז נוסיף הפפריקה וניתן ערבוב טוב. ( נותן לפיתות ולבצל צבע משגע)
  • בשלב הבא נקמח היטב משטח עבודה ונחלק את הבצק לששה כדורים.
  • נכסה אותם במגבת ולהניח להם שוב לתפוח למשך כארבעים דקות.
  • נקבל כדורים שמנמנים ורכים רכים שיהיה מאוד כיף לעבוד איתם.
  • נרדד כל כדור לפיתה עבה. (חשוב שתהיה עבה)
  • נסדר בתבנית תנור עם נייר אפייה.
  • נחמם תנור על 200 מעלות חום גבוה. (טורבו)
  • נמרח מהבצל המטוגן (כולל השמן בו טוגן הבצל) על כל פיתה בנדיבות.
  • שוב נניח את הפיתות לעוד התפחה, הפעם ל 10 דקות.
  • נאפה אז למשך 15 דקות נוספות עד הזהבה מושלמת.

הערות וטיפים

שלב חשוב מאוד - בעזרת מזלג נדקור בצפיפות כל פיתה. (כדי שלא ייווצר כיס אוויר)
במידה ורוצים להקפיא - אז לאחסן בנפרד את כל פיתה בשקית קטנה ולהפשיר בטמפרטורת החדר ולחמם בטוסטר / או מיקרוגל
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

פיתות בצל
צילום: אריאלה גולדמן

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון פיתות בצל כמו במאפייה

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

2 Comments

  1. נראה מעולה.
    אין טעות במתכון עם הסוכר? רבע כף או רבע כוס?
    אני מכינה כמות של 1 ק"ג ונראה לי לשים שלושת רבעי כוס סוכר מוגזם. לא?

    1. היי ציפי,
      מדובר ברבע כוס סוכר על 3 וחצי כוסות קמח (490 גרם). כלומר, אם את מכינה קילו, כמות הסוכר היא קצת פחות מחצי כוס.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?