מאפים ולחמים

פיתות בצל

פיתות בצל כמו במאפיות! שמנמנות, רכות ומפנקות,עם ציפוי בצל משגע. כל מי שטעם את פיתות הבצל השמנמנות ,הרכות והענוגות האלה לא יפסיק לבקש שתכינו שוב! אז שמרו על המתכון ובואו נתחיל.

מתכון באדיבות: אריאלה גולדמן וקרין גורן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

פיתות בצל

מתכון: 

מצרכים ואופן הכנה

ל 6 פיתות

השתמשנו במתכון בכוס מידה לאפייה

מתחילים להכין את הבצק הנפלא שלנו:
מערבבים בקערת מיקסר –
1 כף שמרים יבשים
1 כוס מים מהברז
1/4 כוס סוכר

מוסיפים למיקסר ומעבדים –
1/4 כוס שמן
3 1/2 כוסות קמח רגיל
כפית אחת מלח

אחרי שמתערבבים נקבל בצק לח שנדבק לתחתית הקערה (וככה זה אמור לצאת, אז לא להתפתות להוסיף קמח)
מלטפים במעט שמן את הבצק 
עם ניילון נצמד מכסים את הקערה (באופן רופף)
מניחים להתפחה עד הכפלת נפח

בינתיים נתחיל בהכנת ציפוי הבצל כדי שיהיה לו זמן להצטנן היטב-
לקלוף ולקצוץ דק חמישה בצלים גדולים
נחמם במחבת גדולה שש כפות שמן
על להבה נמוכה לטגן את הבצל להזהיב  אותו יפה (לפני שמשחים! אנחנו רוצים שהוא ישחים רק בזמן האפייה)
להוסיף 1 כפית מלח ולערבב
להסיר מהאש ואז להוסיף 1 כף פפריקה ולתת ערבוב טוב ( נותן לפיתות ולבצל צבע משגע)

בשלב הבא נקמח היטב משטח עבודה ונחלק את הבצק לששה כדורים 
לכסות אותם במגבת ולהניח להם שוב לתפוח למשך כארבעים דקות 
נקבל כדורים שמנמנים ורכים רכים שיהיה מאוד כיף לעבוד איתם

נרדד כל כדור לפיתה עבה (חשוב שתהיה עבה)
נסדר בתבנית תנור עם נייר אפייה
שלב חשוב מאוד – בעזרת מזלג נדקור בצפיפות כל פיתה (כדי שלא יווצר כיס אוויר)

נחמם תנור על 200 מעלות חום גבוה (טורבו) 

נמרח מהבצל המטוגן (כולל השמן בו טוגן הבצל) על כל פיתה בנדיבות ( לא לסנן!)

שוב נניח את הפיתות לעוד התפחה, הפעם ל 10 דקות 
נאפה אז למשך 15 דקות נוספות עד הזהבה מושלמת 

#הערה: במידה ורוצים להקפיא- אז לאחסן בנפרד את כל פיתה בשקית קטנה ולהפשיר בטמפרטורת החדר ולחמם בטוסטר / או מיקרוגל

עוד מתכוני  מאפים לחמים מבוקשים:

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגובות

תגובות פייסבוק

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך

Close
Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים