Advertisements

פילה סלמון באפוי ברוטב

מתכון מנצח לפילה סלמון ממכר, אפוי ברוטב מושלם בתנור.
בהשראת: סוניה סאני בן הרוש
ציון 4.42 על ידי 58 דירוגים
פילה סלמון
Advertisements

אוהבים מתכונים קלים לארוחות מהממות? הגעתם למקום הנכון.

פילה סלמון בתנור ברוטב מטמטם שחובה להכין. מתכון נפלא לדג האהוב עלינו, עם בשרו הורדרד וטעמו המשובח.

מתכון בקלי קלות לחובבי הסלמון בטריאקי שלוקח את הדג לשלב הבא עם רוטב טעים ומפנק. רוצו להכין!

סלמון
קרדיט: סוניה סאני בן הרוש

Advertisements

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן

פילה סלמון

פילה סלמון באפוי ברוטב

מתכון מנצח לפילה סלמון ממכר, אפוי ברוטב מושלם בתנור.
ציון 4.42 על ידי 58 דירוגים
לדרג
באדיבות: סוניה סאני בן הרוש
Advertisements

המצרכים

  • 4 חתיכות דג סלמון טרי (לנקות מעור)
  • 3 כפות רוטב סויה בסגנון סיני
  • 2 כפות רוטב ספייסי צ'ילי של אסם (בבקשה תמונה פה)
  • כף סילאן
  • 2 כפות טריאקי
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית שמן שומשום (לא חייבים אבל זה משדרג את הטעם)
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1 כפית צילי גרוס
  • ¼ כפית מלח
  • 1 כפית כפלפל שחור גרוס
  • ½ לימון - מיץ
  • ולפיזור מעל – חופן כוסברה ופטרוזליה קצוצים
Advertisements

אופן ההכנה

  • מחממים  תנור מראש ל-200 מעלות
  • קודם כל מורידים את העור ומשרים את הדג עם מעט מלח ולימון לחצי שעה ואז לשטוף היטב.
  • נשים בקערה גדולה את כל הרטבים והתבלינים ולערבב טוב טוב (חוץ מהכוסברה והפטרוזליה).
  • מכניסים פנימה אל תוך הקערה את  דגי הסלמון ועוטפים כל חתיכה עם הרוטב ומשאירים אותם שם לספיגת טעמים..
  • מכסים עם ניילון נצמד את הקערה ונכניס לקירור 30 עד 60 דקות.
  • מעבירים את הדגים לתבנית אפייה חד פעמית ושופכים מעל את הרוטב..
  • מפזרים מעל כוסברה ופטרוזליה קצוצים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות (רצוי טורבו) ואופים כשליש שעה עד שהדג אפוי והרוטב מצטמצם…
Advertisements

הערות וטיפים

**חשוב - לאפות מבלי לכסות את התבנית..
** המלצה: לאחר 10 דקות של אפייה לקחת מהרוטב שבתבנית ולשים מעל הדג כך שהטעמים יספגו שוב פעם מכל הכיוונים..
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מתכון סלמון בתנור

Advertisements


רק עוד דבר אחד אחרון!
פילה סלמון בתנור ברוטב מטמטם!

מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: סוניה סאני בן הרוש

Advertisements

Similar Posts

18 Comments

  1. 5 stars
    אתמול אפיתי את המתכון הדלישס שלך. כל כך טעים שעד עכשיו אני מלקקת שפתיים … ♡♡♡
    השינוי היחיד שעשיתי היה שאפיתי את הסלמון יותר מחצי שעה, רק בדקות האחרונות לאחר החצי שעה העלתי את הטמפרטורה לטורבו, משום שרק אז נזכרתי שרשום במתכון "טורבו". האם אין חשש שעשרף אם למשך כל האפיה לאפות 20 בטורבו?
    תודה רבה אני מתכוונת לאפות אותו שוב ושוב ❤️

    1. היי חנה,
      האמת היא שממש אין חובה להשתמש בטורבו לאפיית סלמון (או בכלל).
      פילה סלמון ממוצע מתבשל בתנור במשך 25 עד 30 דקות, אין צורך יותר מזה.
      בהצלחה 🙂

  2. 5 stars
    וואו שמעי יצא מושלם!!!! ❤️
    שיניתי ממש טיפה את המרכיבים (במקום ספייסי שלא היה לי שמתי פשוט צ'ילי מתוק וויתרתי על השמן שומשום והירוקים)
    כשהתחלתי אפיה (בדיוק לפי ההוראות) שמתי טייסמר ל10 דק וכשבאתי "להשקות" אותו עם הרוטב (אנחנו אישית אוהבים הרבה רוטב ;)) הוא ממש הצטמצם והיה מאוד מרוכז, אז הוספתי משהו כמו חצי כוס מים והמשכתי לעוד 10 דקות, עובד פלאים יצא מהמם למי שאוהב קצת יותר רטוב ועדיין נכרך ממש מעט בקצוות יאמי..
    או במילים של בעלי: "תשמרי את המתכון"

    1. היי אסנת!
      כמובן שכל אחד יכול לבחור את התבנית שהוא רוצה להכין בה את הדג.
      בהצלחה 🙂

    1. היי שירלי!
      את צודקת, שימוש בתבניות חד פעמיות אכן מזיק לנו ולסביבה.
      המתכון הוא של סוניה בן הרוש, ומאחר שאנחנו מאמינים שלכל אחד יש את החופש לבחור להשתמש בכלים שהוא מעדיף / רגיל אליהם, העדפנו להשאירו כך.
      מקווים שבכל זאת תכיני את המתכון בתבנית אחרת ותהני ממנו 🙂

  3. המתכון של הסלמון מסורבל ןעם כל כך הרבה תבלינים הרגתם את הדג פעם שנייה….

    1. היי לאה!
      אם זה יותר מדי את ממש לא חייבת לשים את כל המרכיבים, אבל אנחנו ממש ממליצים לנסות את המתכון כי התוצאה טעימה מאוד 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements