מאפים ולחמים

פסטייה פרגיות עם פירות יבשים ופיצוחים

פסטייה פרגיות מרוקאית שילוב מנצח של בצק פילו פריך עם מגוון פירות יבשים ופיצוחים, מנת הדגל של אילנית בניזרי לראש השנה, שאפשר להכין בכל זמן! 

מתכון באדיבות: אילנית בניזרי  – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

פסטייה פרגיות עם פירות יבשים ופיצוחי2ם

מתכון: פסטייה פרגיות עם פירות יבשים ופיצוחים

מצרכים 

1 חבילה דפי פילו או עלי סיגר (להפשיר במקרר לילה קודם)
ארבע מאות גרם פרגיות קצוצות דק (או פילטים עוף)
ספריי שמן 
שני בצלים קצוצים קטן
שתי כפות סילאן
1/2 כפית כורכום
מלח ופלפל שחור גרוס
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט
מעט כוסברה או פטרוזליה קצוצה
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס שזיפים קצוצים
1/2 כוס משמש קצוץ
1/2 כוס שקדים מולבנים חצויים קלויים
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
1/4 כוס פקאן מסוכר (או פיסטוק קלוי קצוץ)

אופן הכנה 

  1. מטגנים במחבת עם שתי כפות שמן בצל עד שמזהיב, מוסיפים את הכורכום והסילאן וממשיכים עד לקרמול.
  2. להוסיף את הפרגיות הקצוצות, מלח ופלפל ומטגנים עד שצבע העוף משתנה.
  3. בשלב זה מוסיפים את הפיצוחים, פירות היבשים, הכוסברה ושאר התבלינים .
  4. מטגנים עד שהנוזלים מתאדים ונצנן את המלית.  
  5. נכין 2 עלי סיגר או 2 דפי פילו חתוכים לריבועים מרוססים עם ספריי שמן, .
  6. מניחים עלה סיגר, משמנים אותו בספריי שמן ולהניח מעליו עוד עלה משומן
  7. לשים מהמלית בקצה העלה ומגלגלים לרולדה …סגירת עלה סיגר !!.
  8. נמשיך ככה לעשות עד גמר העלים..
  9. 2 עלים …מלית…סגירה ! אין צורך בסגירה בקמח ומים מאחר ואנחנו לא מטגנים אותם אלא אופים ! .
  10. בתבנית מרופדת בנייר אפייה מניחים את העלים ומברישים ביצה ושומשום.
  11. מכניסים לתנור על חום 200 מעלות עד שמזהיב ומקבל צבע יפה.
  12. לחמם סילאן כדקה במיקרוגל, וכשהסיגרים מוכנים, להבריש אותם במעט ממנו.
  13. כמובן שיש אינספור צורות להכנת פסטיה, רוצו עם הדמיון ! לא לחשוש לעבוד עם דפי פילו פשוט לעבוד איתם שהם משומנים !! .

שאלות ותשובות

שאלה: אפשר להקפיא ואז לאפות?
תשובה: כן אני מכינה ומקפיאה לפני האפייה.

שאלה: לא הבנתי את צורת הסגירה…
תשובה: לצפות בהכנת הצורה של הפרח כנסו לסרטון של סימון ממן בקישור פה 

שאלה:  ל 20 שושני פילו כמה בשר טחון ? וגם האם מכינים את השושנים ללא אפייה, מפשירים ואופים ביום של הארוחה? או בקיצור – איך נכון להקפיא ולאפות? 
תשובה: תכיני קילו בשר טחון למרות שהמתכון שלי הוא פרגיות או פילטים עוף .להקפיא אחרי שעושים צורה .אין צורך להפשיר. למרוח ביצה ולתנור.

שאלה: ניתן להכין ולהניח על הפלטה לחימום? זה לא פוגם באיכות/טעם?
תשובה: חימום בפלטה או תנור זה הכי מוצלח ולא פוגם בקרספיות של המאפה

 

עוד מתכוני מאפים מבוקשים:

פסטייה פרגיות עם פירות יבשים ופיצוחי2ם

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגובות

תגובות פייסבוק

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך

Close
Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים