מאפים ולחמים

מאפה גבינות וזיתים

מאפה גבינות וזיתים טעים ביותר, ולא פחות חשוב, קל ופשוט!
מתכון לבורקס גבינה וזיתים עם גבינה בולגרית, צהובה וגבינת שמנת, שמתאים לכל אירוח חלבי, או פשוט לשבת בבוקר, ארוחת ערב באמצע השבוע וגם לחג. בתיאבון!

מתכון באדיבות: אילנית בניזרי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: מאפה גבינות וזיתים

מצרכים 

  • בצק עלים (להפשיר לילה שלם במקרר) (אישית השתמשתי בשל מעדנות)
    מרכיבים למלית:

    מאתיים גרם גבינה בולגרית מגורדת

    225 גרם גבינת שמנת (השתמשתי בנפוליאון)
    150 גרם גבינה צהובה מגורדת
    זיתים פרוסים שחורים וירוקים
    מעט פלפל שחור גרוס
    שלוש ביצים טרופות L
    שתי כפות קמח לבן
    להברשה נשתמש בביצה טרופה ולקישוט שומשום לבן ושחור


אופן הכנה 

להכנת המלית : 

  1. להניח בקערה אחת גדולה את גבינת השמנת הזיתים והגבינה הבולגרית המגורדת למעט הגבינה הצהובה.
  2. שלב שני, בקערה נפרדת לטרוף את הביצים, ולהוסיף להן את הקמח ולהמשיך בטריפה עד שאין גושים.
  3. למזוג את בלילת הביצים עם הגבינות, להוסיף פלפל ולתת ערבוב טוב.
  4. לקמח משטח ולחצות את בצק העלים לשניים ולרדד לגודל של תבנית התנור שלכם.
  5. להניח בתבנית נייר אפייה ומעליו את הבצק.
  6. למרוח על הבצק את מלית הגבינות ורק עכשיו לפזר את הגבינה הצהובה המגורת, את השוליים להשאיר ריקות על מנת להדק את הבצק בסגירה.
  7. עכשיו לרדד במשטח מקומח גם את החצי השני של הבצק ולהניח מעל שכבת הגבינות.
  8. להדק טוב טוב את השוליים כדי למנוע זליגה של הגבינה בזמן האפייה.
  9. את החלק העליון של הבצק כעת נחתוך לריבועים (על מנת שיהיה פתח אויר ויאפה כמו שצריך)
  10. למרוח ביצה טרופה ושומשום לקישוט.
  11. להכניס לתנור שחיממנו על 180 מעלות טורבו (קו עליון וקו תחתון) עד שמזהיב ומקבל צבע יפה.

#טיפים:

  • רצוי לאפות בתבנית תנור על מנת שיאפה בתחתית (ולא בתבנית חד פעמית)
  • אם אחרי הכנסת המאפה לתנור הסימונים עם סכין נסגרו, לעבור שוב על החיתוכים עם סכין (זה חשוב בכדי שיאפה טוב ולא יצא בצקי)
  • אם בא לכם, אפשר להחליף את הבצק עלים לבצק פילאס טורכי ,או לבצק פילו משומן 4 שכבות למטה 4 שכבות למעלה!
  • ניתן גם להמיר את סוג הגבינות למה שאתם אוהבים, אך חשוב שתהיה גבינת שמנת או שמנת חמוצה. (מאחר ואין בהם נוזלים)
  • בא לכם לקחת את המנה לשלב הבא? ניתן להוסיף,עלי תרד לגבינות,בצל ירוק ,תירס וכל מה שאתם אוהבים 

שאלות ותשובות

שאלה: משתמשים בחבילה 1 של בצק עלים או 2 חבילות …?
תשובה: השתמשתי בחבילה אחת, את מרדדת את הבצק וזה מספיק חבילה.

שאלה: אם יש לי ביצים m לשים אחת יותר?
תשובה: כן

שאלה: תוכלי להסביר איך את חותכת לפני שמכניסה לתנור?
תשובה: בבקשה תמונה פה של איך שזה נראה

עוד מתכוני מאפים מבוקשים:

מאפה גבינות וזיתים

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים