Advertisements

עוגיות יו יו מהמטבח המרוקאי, עדיפויות עשויות מבצק מטוגן והטעם פשוט לא יאומן. עוגיות יו יו חגיגיות בצורות חישוקים שטובלים בסירופ מתוק ואחר מצפים בקוקוס טחון. תענוג מושחת שחייבים לנסות!

מתכון באדיבות: רותם ואורלי זריני – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
עוגיות

Advertisements

Advertisements

מתכון: עוגיות יו יו מרוקאיות

מצרכים ואופן הכנה

שלוש ביצים
1/2 כוס שמן
כוס אחת של סוכר
1 אבקת אפייה
1 סוכר וניל
גרידת לימון (לא חובה אבל מוסיף המון)
מערבבים הכל היטב
מוסיפים קמח עד שמקבלים בצק שהוא גם נוח וגם ולא דביק (לי לקח בערך 5 כוסות חד פעמי חם)
נותנים לבצק מנוחה שעה אחת במקרר
ואז מרדדים דק, קורצים עיגולים (בעזרת כוס או רינג קטן)
קורצים באמצע כל עיגול למשל עם צנתר בקוטר קטן כדי ליצור את החור.
ומטגנים עד הזהבה בשמן עמוק

להכנת סירופ הסוכר:
שתי כוסות סוכר
כוס אחת מים
ומיץ מ 1/2 לימון
מביאים לרתיחה ואז מנמיכים לעוד רבע שעה

  • אחרי טיגון כל עוגייה, טובים אותה בסירופ, ואז אפשר לטבול בקוקוס או לפזר פיסטוקים, איך שאוהבים.

Advertisements

שאלות ותשובות

שאלה: את הבצק של היו יו לרדד דק? זה מתנפח בשמן?
תשובה: כן, אך לא יותר מדי, עובי של עט זה הכי טוב. 

שאלה: 5 כוסות קמח על 3 ביצים זה לא הרבה?
תשובה: רשמתי בערך נכנס, את צריכה להגיע לבצק נוח ולא דביק.

שאלה: אפשר קמח תופח?
תשובה: כן, אבל תוותרי על אבקת האפייה.

שאלה: גרידת תפוז גם הולך?
תשובה: כן בטח

שאלה: לטגן בשמן עמוק או רגיל?
תשובה: בשמן עמוק

עוד מתכוני עוגיות מבוקשים:

Advertisements

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Advertisements

Similar Posts

5 Comments

  1. האם כדאי לטגן על כירה חשמלית על מנת לשמור על טמפרטורה אחידה של השמן וכמה מעלות חום צריך תודה

      1. היי דליה, מרדדים דק, קורצים עיגולים (בעזרת כוס או רינג קטן), ליצור את החור קורצים באמצע עיגול למשל עם צנתר בקוטר קטן. ומטגנים עד הזהבה בשמן עמוק

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Advertisements