מאפים ולחמים

בורקס בשר ברוטב פטריות

בורקס בשר ברוטב פטריות – זיכרונות מבית הילדות, הבורקס החם של אימא, בורקס מבצק עלים במילוי בשר, עם רוטב פטריות מפנק מעל שמשדרג אפילו יותר את המנה, פשוט טעם שאי אפשר לשכוח.

מתכון באדיבות:  מרי שרעבי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: בורקס בשר ברוטב פטריות

מצרכים 

בצק עלים(אותו נפשיר לילה שלם במקרר)  (השתמשתי בכול, נותן 10 בורקסים גדולים)
ארבע מאות גרם בשר טחון|
צרור כוסברה (לקצוץ)
חצי כוס צנוברים (להקפיץ שתי דקות עם מעט שמן במחבת)
בצל חתוך (לקצוץ)
כף אחת מרק עוף
פלפל שחור
מעט מלח

להכנת רוטב הפטריות:

קופסת פטריות חתוכות לפרוסות (אפשר גם משימורים)
בצל(לחתוך לפרוסות)
שקית רוטב פטריות
פלפל שחור
קורט מלח
כוס אחת מים

לעיתור הבורקס:

ביצה
שומשום


אופן הכנה 

שלב א: הכנת הבשר במחבת

נתחיל בטיגון הבצל עם מעט שמן עד שמזהיב.
נוסיף למחבת את הבשר ונפורר אותו בעזרת מזלג, אחר כך נוסיף פנימה את התבלינים לערבב טוב טוב ונמשיך לפורר את הבשר.
מוסיפים את הכוסברה ואת הצנוברים ומטגנים למשך דקה עד שהבשר מתחיל לקבל צבע אפור.
נכבה את הגז ונצנן את הבשר.

שלב ב: 

את הבצק עלים נפרוס על השיש ונחתוך לריבועים כדי שנקבל בורקסים משולשים.
עכשיו במרכז כל ריבוע שחתכנו נשים כף נדיבה מהבשר, ונסגור לצורת משולש

אם בא לכם בורקס בצורת חילזון, תחתכו לאורך רצועה עבה.
שימו לכל האורך בשר ותסגרו לצורה של נקניק ואז ללפף לצורת חילזון.

לשים נייר אפיה בתבנית אפייה ולסדר את הבורקסים בה.
נשבור ביצה בקערית לטרוף ולהבריש את הבורקסים ומעל לפזר שומשום.
לתנור אפיה שחיממנו מראש על 180 מעלות נכניס את הבורקסים ונאפה במשך כ 30 דקות (קו למעלה קו למטה).

להכנת רוטב פטריות:

קודם כל חשוב לשטוף את הפטריות הייטב ולסנן אותן מהמים
נתחיל עם הטיגון: לשים 4 כפות שמן (קנולה/זית) בסיר ולטגן תחילה את הבצל עד לצבע זהוב
מיד אחר כך 
להוסיף את הפטריות, שקית רוטב הפטריות, כוס מים וגם לא לשכוח את התבלינים.
את הכל מביאים לרתיחה ושה
הרוטב ייצא סמיך.
לפני ההגשה, את הרוטב שקיבלנו ניצוק על הבורקס. בתיאבון! 

שאלות ותשובות

שאלה: מה זה שקית רוטב פטריות? מאיפה קונים?
תשובה: למצוא בכל סופר, בבקשה תמונות של איך זה נראה פה

 

עוד מתכוני מאפים מבוקשים:

בורקס בשר ברוטב פטריות

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגובות

תגובות פייסבוק

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים