| |

קציצות עוף ברוטב

קציצות מפנקות שכולם אוהבים, גם בריא גם עשיר ומפנק. באחריות!
בהשראת: סוניה סאני בן הרוש
ציון 4.38 על ידי 43 דירוגים
קציצות עוף ברוטב

קציצות עוף ברוטב רכות רכות, וטעימות בטירוף.

מבטיחים באחריות שהילדים יעופו על זה!

גם בריא גם עשיר ומפנק. קציצות מפנקות שכולם אוהבים, באחריות!

ספר המתכונים של סוניה סאני בן הרוש

קציצות עוף ברוטב
צילום: סוניה סאני בן הרוש

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

קציצות עוף ברוטב

קציצות עוף ברוטב

קציצות מפנקות שכולם אוהבים, גם בריא גם עשיר ומפנק. באחריות!
ציון 4.38 על ידי 43 דירוגים
לדרג
באדיבות: סוניה סאני בן הרוש

המצרכים

לקציצות:

  • ½ קילו חזה עוף (טחון)
  • 3 כפות פירורי לחם מתובלים
  • 1 ביצה
  • ½ כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 בצל (לגרד בפומפיה ולסחוט מנוזלים)
  • 3 שיני שום (כתושות)
  • חופן פטרוזיליה (קצוצה)
  • חופן כוסברה (קצוצה)
  • עלי כרפס קצוצים (בלי גבעולים - לפי הטעם)
  • ¼ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור גרוס
  • ¼ כפית בהרט
  • ¼ כפית תבלין לקציצות
  • ¼ כפית פפריקה מתוקה
  • כורכום (לפי הטעם)

להכנת הרוטב:

  • שני בצלים גדולים (לחתוך לרצועות)
  • גמבהאחת גדולה (לחתוך לרצועות)
  • סלסלה אחת של פטריות שמפניות (לחתוך לפרוסות)
  • שתי כוסות וחצי של מים רותחים מעורבבים עם תבילינים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • מרק עוף
  • חצי כפית כורכום
  • פלפל שאטה גרוס
  • חצי כף פפריקה מתוקה

אופן ההכנה

לקציצות:

  • מעבדים הכל יחד היטב ולהכניס למקרר לשעה לספיגת טעמים והתייצבות.

לרוטב:

  • לטגן בצל עם מעט שמן עד שמשחים יפה, להוסיף את הגמבה ולטגן כשתי דקות.
  • להוסיף עכשיו את הפטריות ולהמשיך בפעולת הטיגון למשך עוד כמה דקות.
  • לשים שתי כוסות וחצי מים רותחים בקערה קטנה, ולהוסיף לפי הרשימה את כל התבלינים של הרוטב.
  • לשפוך את תערובת המים ותבלינים שקיבלנו לתוך לסיר ולהביא לרתיחה.
  • לשמן את הידיים ולגלגל כדורים.
  • למעוך טיפה כל כדור ולהכניס לסיר.
  • להנמיך עכשיו את הגז ולבשל בערך כחצי שעה עד שהרוטב מצטמצם. (מדי פעם לנער את הסיר)
  • שתי דקות לקראת סוף תהליך הבישול מוסיפים כחצי פטרוזיליה קצוצה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

שאלות נפוצות: קציצות עוף ברוטב

אפשר עם חזה הודו טחון?
כן בהחלט.
נראה סוף!! במתכון פלפל שאטה חריף?
שמים ממש מעט, אך אפשר לוותר אם את חוששת מהחריפות.
ממה הרוטב נהיה אדום? אין רסק או עגבניות.. זה מים תבלינים גמבה ופטריות?
מהפפריקה.
אפשר גם בבשר אדום טחון אותו הדבר?
כן בוודאי מאמי
היי סוניה ניתן להכין את הקציצות עוף עם לימון במקום רוטב אדום.
בהחלט, גם טעים, פשוט אצלי הילדים לא אוהבים את הטעם הלימוני, אני כן.

 


הבמה כולה שלכם:
קציצות עוף ברוטב
צילום: ענת חרבי

"וואוו מושלם וטעים – הכנתי מספר פעמים!"
ענת חרבי

קציצות עוף ברוטב
צילום: קרן בנימין

"בזה הרגע מתבשלות להן…!"
קרן בנימין

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!
קציצות עוף ברוטב

מקור: סוניה סאני בן הרוש

Similar Posts

10 Comments

  1. 5 stars
    יצאו מאוד טעימות! מומלץ! בעיקרון נצמדתי למתכון (כך עושה כל פעם שמבשלת משהו בפעם הראשונה), חוץ מ – לא השתמשתי באבקת מרק (לא מחזיקה בבית) ולא הייתה לי כוסברה טרייה (בטוחה שהיה מוסיף המון). במהלך ההכנה חששתי שכמות התבלינים מעטה מידי אבל אחרי שטעמתי אני בהחלט מסכימה שאלו הכמויות. תודה!

      1. 5 stars
        וואו! הקציצות יצאו רכות ועשירות בטעמים ,הגשתי לילדים בתוספת אורז לבן ,איזה אושר,תודה רבה.

      2. היי שלומי!
        איזה יופי, ממש שמחים לדעת שנהניתם כולכם מהקציצות המהממות האלה 🙂
        תודה שכתבת לנו!

  2. אתמול בישלתי את הקציצות יצא פגז צריך להצמד למתכון המדוייק .רק המלצה במקום לחם לרגישים לגלוטן או שנמנעים מגלוטן מוממלץ פרורי לחם ללא גלוטן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?