Advertisements
| |

בצק פילו ממולא חזה עוף

בצק פילו ממולא בחזה עוף, במילוי בשר או בתפוחי אדמה. מתכון קל למנה חגיגית במיוחד.
בהשראת: סוניה סאני בן הרוש
ציון 4.31 על ידי 23 דירוגים
בצק פילו ממולא חזה עוף
Advertisements

בצק פילו ממולא בחזה עוף עסיסי ומתובל שכל ביס ממנו מעדן! פסטיה עוף מושקע שמוסיף חגיגיות לאירועים מיוחדים.

ארוחות חג הן ללא ספק ארוחות עשירות במטעמים ואם גם אתם מכינים ארוחות שמורכבות מכמה מנות אז  פסטייה היא מנה נהדרת להגשה בתור מנה מנה ראשונה.

למי שלא מכיר את המילה, פסטיה היא מאפה עלי פילו ממולאים במילויים שונים. במתכון הטעים הזה יש אפשרות להכין עלי פילו ממולאים בחזה עוף, בבשר טחון או בתפוחי אדמה. מובן שמי שרוצה יכול להכין בצק פילו ממולא בכל מילוי אחר כמו מילוי פטריות. אצלנו המנה הזו תמיד מככבת בתור מנה ראשונה ותמיד גורפת מחמאות!

בצק פילו ממולא חזה עוף
צילום: סוניה סאני בן הרוש

Advertisements

למה באמת כדאי לכם: בצק פילו ממולא חזה עוף

  • מתכון מאוד קל להכנה ולא יגנוב זמן משאר המנות המתוכננות לחג!
  • ניתן לגוון בסוגי המילויים ולהעלות את רמת הפינוק!
  • כל כך טעימים שכדאי לשים לב שהאורחים ישאירו מקום למנות נוספות!
  • מנה מיוחדת ועשירה בטעמים שמוסיפה חגיגיות לאווירת החג!

שורה תחתונה: רוצים לפנק את המשפחה והאורחים כמו שצריך בחג? זו מנה שמבטיחה פינוק מירבי!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

בצק פילו ממולא חזה עוף

בצק פילו ממולא חזה עוף

בצק פילו ממולא בחזה עוף, במילוי בשר או בתפוחי אדמה. מתכון קל למנה חגיגית במיוחד.
ציון 4.31 על ידי 23 דירוגים
לדרג
כמות 13 יחידות
באדיבות: סוניה סאני בן הרוש

ציוד

תרסיס שמן
Advertisements

המצרכים

  • 1 חבילה של דפי פילו (500 גרם)

מילוי עוף:

  • חזה עוף טחון (500 גרם )
  • 1 בצל (חתוך לרצועות)
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית בהארט
  • ¼ כפית כורכום
  • 1 כף סילאן
  • 1 כף טריאקי
  • 1 חופן צנוברים (קלויים)
  • 1 חופן פטרוזיליה (קצוצה)

מילוי פירה:

  • 5 תפו"א (מבושלים ומעוכים לפירה)
  • 1 בצל (קצוץ ומטוגן מלח)
  • פלפל שחור גרוס (קורט)
  • כורכום (מעט )

למילוי בשר טחון:

  • בשר טחון (250 גרם)
  • 1 בצל (קצוץ)
  • ½ כפית פפריקה מתוקה
  • ¼ כפית כורכום
  • ¼ כפית כמון
  • ¼ כפית בהרט
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף סילאן
  • 1 חופן צנוברים קלויים
Advertisements

אופן ההכנה

מילוי עוף:

  • לטגן את הבצל את להזהבה.
  • להוסיף את חזה העוף ולטגן יחדיו עד אשר משנה את צבעו.
  • היעזרו במזלג על מנת לפתוח ולהפריד את העוף.
  • הוסיפו תבלינים וטגנו 1-2 דקות נוספות.
  • הוסיפו את הסילאן והטריאקי וטגנו כדקה נוספת.
  • הוסיפו את הצנוברים והפטרוזיליה הקצוצה, ערבבו וכבו את האש להניח בצד לצינון.

מילוי פירה:

  • לבשל את התפו"א ולמעוך לפירה, לטגן בצל גדול קצוץ עם מעט שמן עד להזהבה.
  • להוסיף מלח, פלפל שחור גרוס ומעט כורכום. לערבב הכל היטב ולהניח בצד לצינון.

מילוי בשר טחון:

  • לטגן את הבצל עם מעט שמן עד שמזהיב.
  •  להוסיף את הבשר ולטגן עד שהבשר מחליף את צבעו.
  • להוסיף את התבלינים ולטגן 1-2 דקות. 
  • להוסיף את הצנוברים, לערבב ולכבות את האש. להניח בצד לצינון.

איך מקפלים?

  • קחו את עלה הפילו ורססו אותו בשמן.
  • זכרו שדפי הפילו שמחכים בצד צריכים להיות מכוסים במגבת לחה.
  • הניחו את דף הפילו על משטח העבודה.
  • בעזרת האגודל יש לדחוף את הבצק מנקודת האמצע בתחתית כלפי מעלה.
  • יש לדחוף עד שמגיעים למעלה. תנועה זו גורמת לכיווץ בצדדים היוצר את צורת המניפה.
  • בעזרת האצבעות תמשכו כלפי מטה את הצדדים המקופלים ותסדרו את המניפה.
  • יש ליצוק מעט מהמילוי על החלק העליון של המניפה.
  • לסגור את הדפנות כאשר הן מכסות את המילוי ולהתחיל לגלגל.
  • כך תקבלו מניפות בצק פילו ממולא חזה עוף בעלות צורה מהממת.
  • הניחו את מניפות הבצק הממולאות על בתבנית עם נייר אפייה, רססו שמן ופזרו שומשום.
  • יש לאפות בתנור שחומן מראש ל 180 מעלות, עד להזהבה.
Advertisements

הערות וטיפים

  • במידה ורכשתם בצק קפוא יש להפשירו במשך לילה שלם במקרר.
  • המנה פשוטה להכנה אך יתכן כי תצטרכו להתאמן מעט על הקיפול.
  • שימו לב שניתן להכין את המנות מראש ולהקפיא ללא אפייה. כאשר מגיעים האורחים רק לשים בתנור.
  • אפשר למלא גם בירקות מוקפצים או כל מילוי אחר שבא לכן.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

Advertisements


שאלות נפוצות: בצק פילו ממולא חזה עוף

האם ניתן עם עלי סיגר?
עם עלי סיגר לא תוכלי לעשות את הצורה הזאת, אלא סיגרים או אגרולים.
את מורחת ביצה מעל?
לא מאמי, רק מרססת שמן לפני האפייה.
איזה חברה של בצק פילו את קונה? תמיד שאני קונה זה מתפורר ומתפרק.
אני קונה של מעדנות.

הבמה כולה שלכם:
בצק פילו ממולא
צילום: בת שבע אוחיון

"במקפיא בטוחה שיצא טעים מאוד תודה על המתכון!"

בת שבע אוחיון

בצק פילו ממולא חזה עוף
צילום: סוניה סאני בן הרוש

רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר,
אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

Advertisements

Similar Posts

6 Comments

  1. זה נראה כל כך מיוחד. חבל שאין סרטון של צורת הקיפול עם המילוי.
    האם שמים את המילוי בחלק הרחב של המניפה? המילוי לא ״בורח״ מקו החיבור של שני צידי המניפה?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements