Advertisements
| |

עוגת שוקולד עסיסית

לכבוד יום ההולדת או סתם להחזיק במקרר לאותם הרגעים שבא לכם משהו מתוק לצד הקפה!
בהשראת: מרי שרעבי
ציון 4.35 על ידי 29 דירוגים
עוגת שוקולד עסיסית
Advertisements

עוגת שוקולד עסיסית היא מסוג העוגות שמתאימות לכל הזדמנות.

ניתן להכין אותה לכבוד יום ההולדת או סתם להחזיק במקרר לאותם הרגעים שבא לכם משהו מתוק לצד הקפה.

זוהי עוגה פשוטה במשמעות החיובית של המילה, עם טעמי שוקולד עסיסיים שכולם אוהבים.

אם גם אתם מאלו שרק אזכור המילה ”שוקולד“ גורמת לכם להזיל ריר, זוהי העוגה בשבילכם.

עוגת שוקולד עסיסית
צילום: מרי שרעבי

Advertisements

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

עוגת שוקולד עסיסית

עוגת שוקולד עסיסית

לכבוד יום ההולדת או סתם להחזיק במקרר לאותם הרגעים שבא לכם משהו מתוק לצד הקפה!
ציון 4.35 על ידי 29 דירוגים
לדרג
באדיבות: מרי שרעבי

ציוד

תבנית 26
Advertisements

המצרכים

  • ¼ 1 סוכר
  • ¾ 1 כוסות קמח תופח
  • 4 כפות קקאו
  • ½ כוס אבקת שוקולית
  • 1 כפית תמצית בטעם שוקולד
  • 1 כוס שמן
  • 4 ביצים
  • ½ כוס חלב (מומלץ לחמם במיקרו ל 30 שניות)
  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל - חצי לעוגה וחצי לקרם)
  • 1 חפיסה שוקולד מריר (100 גרם)
Advertisements

אופן ההכנה

  • יש לערבב בקערה את הקמח, שוקולית, קקאו והסוכר.
  • צרו גומה במרכז הקערה ושימו את הביצים לצד שאר המצרכים.
  • טרפו הכל יחדיו עד לקבלת תערובת חלקה, אין צורך במיקסר ניתן לעשות בצורה ידנית.
  • צקו את התערובת לתבנית משומנת.
  • הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש ל 160 מעלות ואפו למשך 40 דקות.
  • להשתמש בקיסם על מנת לבדוק האם העוגה מוכנה.
  • הוציאו את העוגה מהתנור והניחו לה להתקרר.

קרם גאנש:

  • בסיר קטן - ערבבו את השוקולד עם חצי מיכל השמנת וחממו עד לקבלת מרקם קרמי חלק.
  • יש לצקת ולמרוח את הקרם על העוגה לאחר שהתקררה.
  • המתינו מעט שהקרם יתקרר ויתייצב והניחו את העוגה במקרר למשך שעה.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

Advertisements


שאלות נפוצות: עוגת שוקולד עסיסית

מה זה תמצית שוקולד?
כמו שיש תמצית וניל יש בקבוק תמצית שוקולד, אבל לא חובה לרוץ לקנות אפשרי להשתמש בתמצית וניל במקום.
אשמח לקבל תשובה לשאלה שמטרידה אותי כבר הרבה זמן. האם אופים עוגות בטורבו? או תנור רגיל (קו למעלה ולמטה)?
אני אישית אופה תמיד במצב אפיה רגיל (קו למעלה קו למטה) ויוצא לי מעולה.

 

עוגת שוקולד עסיסית

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

עוגת שוקולד עסיסית

Advertisements

Similar Posts

12 Comments

    1. היי אריאל,
      בוודאי, כל חלב צמחי – חלב שקדים, חלב שיבולת שועל, חלב סויה.
      בהצלחה 🙂

    1. היי לידיה, אפשר מתוקה או שמנת לבישול או חלב בעוגה (או שמנת צמחית/מיץ תפוזים/מים אם רוצים פרווה), ולקרם החצי השני של השמנת המתוקה/שמנת לבישול או 50 גרם מרגרינה לגרסה פרווה. בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements