כלליעוגות ללא אפייה

עוגת שכבות כדורי שוקולד

מתכון עוגת שכבות כדורי שוקולד ב3 טעמים ללא אפייה. עוגה גבוהה, מרשימה, קלה להכנה וכמובן טעימה להפליא. 

מתכון באדיבות: Mastura Refaelov – קרדיט לה ולבת שלה על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

עוגת שכבות כדורי שוקולד קלה להכנה

מצרכים ואופן הכנה 

לשכבות כדורי שוקולד:
500 גרם בישקויטים
200 גרם חמאה
250 גרם שמנת מתוקה
2 כפות קקאו
3 כפות אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
200 גרם שוקולד מריר

להכנה:
טוחנים את הבישקויטים במעבד מזון דק כמה שאפשר.
בסיר בינוני ממיסים את שאר המרכיבים יחד לתערובת חלקה ומקררים היטב.
מאחדים בין הבישקויטים והשוקולד ומחלקים ל3 באופן שווה.
משטחים כל שכבה בתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ ושמים בהקפאה.
אם רוצים להשתמש בשקף אז לפני שמשטחים את השכבה הראשונה שמים שקף.
את השכבות מכניסים למקפיא.

לשכבת שוקולד בלגי:
250 גרם שמנת מתוקה
כוס חלב
חבילת פודינג שוקולד מריר בלגי
להכנה: מקציפים חלב ושמנת מתוקה ומוסיפים את הפודינג בהדרגה.
ומקציפים לקרם יציב.
החומרים לשכבת לוטוס:
250 גרם שמנת מתוקה
3 כפות לוטוס
2 כפות פודינג וניל צרפתי\קלאסי

להכנה:
מקציפים שמנת מתוקה לקרם עדין ומוסיפים לוטוס (יש לרכך אותו במיקרו עד 15 שניות ולא יותר כדי שלא יתחמם) מקציפים לאיחוד ומוסיפים את פודינג. מקציפים לקרם יציב במידה שהקצפת לא מתייצבת יש להוסיף כף נוספת של פודינג.

 

החומרים לשכבת שוקולד לבן:
250 גרם שמנת מתוקה
כוס חלב
חבילת פודינג שוקולד לבן
להכנה: מקציפים חלב ושמנת מתוקה ומוסיפים את הפודינג בהדרגה.
ומקציפים לקרם יציב.

הרכבת העוגה – עוגת שכבות כדורי שוקולד:

על התחתית הראשונה מורחים את הקרם שוקולד הבלגי.
מניחים שכבה נוספת של "כדורי שוקולד" ומורחים את הקרם לוטוס.
סוגרים עם השכבה השלישית ומורחים את הקרם שוקולד לבן.
מכיניסים לקירור.

להכנת הגנאש(רוטב שוקולד):
חבילת שוקולד חלב של מילקה
5 כפות שמנת מתוקה
-מחממים את השמנת ומוסיפים את השוקולד שבור לקוביות ומערבבים לתערובת חלקה.
מקררים ומצפים את העוגה בחלקה העליון.

לעיטור:אני שברתי שוקולד אוריאו של מילקה לקוביות והנחתי מסביב. לבחירתכם.
מכניסים את העוגה כמו שהיא בתוך בתבנית לקירור של לילה.
בבוקר מסירים את הרינג ואת השקף. חותכים ונהנים.

שאלות ותשובות

שאלה: איזה גודל תבנית בבקשה?
תשובה: השתמשתי בתבנית עגולה מתפרקת בקוטר 26 ס"מ. התבנית שלי עם דפנות גבוהות כ10 ס"מ. יצאה לי עוגה 15 ס"מ נעזרתי בשקף כדי להמשיף את הגובה.

שאלה: איך מוציאים את שכבות העוגה מהתבנית?זה לא מתפורר ונדבק?
תשובה: העיסה לא תתפרק לאחר קירור של 5 דקות. היא יציבה.

עוגת שכבות כדורי שוקולד קלה

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תספרו לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגובות

תגובות פייסבוק

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים